|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 09.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 22
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 811
Uploads: 6
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Pa 80
![]() |
![]()
Zamena tih mikroprekidaca nije skupa u zavisnosti koliko su ti stradali na klavijaturi ali kad vec otvaras klavijaturu(ti sam ili u servisu)promeni jos koji taster vise bar one koje koristis najcesce(prelaze,varijacije,sinhro start-stop,itd)mislim da se cena po komadu krece od 0.2-0.5 eura u zavisnosti gde ih kupis ali to je sve podnosljivo sto se cene tice njih samih,e sad koliko ce sam rad tog elektronicara da iznese(sama zamena)-ja mislim ne vise od 15-20 eura...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nishki
|
![]()
Sve tastere na G600/800 sam sam menjao.To mozes i sam uraditi,ako imas malo iskustva sa lemilicom.
Taster se sastoji od plasticnog dela i mikro prekidaca. Do kvara dolazi sledecim redom: 1.Mikro prekidac pocinje da zeza 2.Mi nesvesno pritiskamo taster sve jace i jace,jer zelimo da proradi. 3.Lomimo plasticni deo Na kraju menjamo i mikro prekidac i plastiku!!!!! ![]() Mislim da ti majstor nece naplatiti mnogo ako ti sam otvoris klavijaturu,izcupas stampane ploce i odneses ih njemu!U celoj prici se naplacuje odsrafljivanje veliki broj srafova!!!! Napomena:Menjanje mikro prekidaca na stampanoj ploci koja ima 2 i vise layera nije posao za pocetnika sa klasicnom lemilicom!Idite kod majstora!!!! Mislim da G600/800 nemaju ploce sa vise layera!Samo napred |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.05.2009
Mjesto: Vž
Downloads: 37
Uploads: 4
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
Da, ovo bi uradio, jer znam donekle lemiti. Pa prije nego otvaram klavijaturu da pitam, za ove led-diode, dali i njih trebam kupiti i stavit, ili samo popravit ove stare?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
otisla su mi dva dugmeta od performansa.....Moze li mi neko reci gde se to nabavlja,ili ako neko ima da proda???
![]() Promijenjeno od Sejox (24.11.2010 u 16:14 sati) Razlog: Tema premjestena; Editovan naslov. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.11.2010
Mjesto: Svuda i nigde
Downloads: 0
Uploads: 3
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 7 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha tyros 4 & Trinity v3 moss
![]() |
![]()
Ako zelis proveriti sta sve funkcionise,a sta ne na G-800,samo drzi WRITE i F2 zajedno i upali klavijaturu,i kreni na testove.A za datum i vreme proizvodnje WRITE i F1 zajedno i upali je.Veliki pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, tyros-trinity, za koristan post: |
![]() |
#17 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.12.2010
Downloads: 64
Uploads: 0
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Ako ti je slomljena samo plastika takodje povedi racuna kad vracas plocu preko tastera imaju srafofi nemoj ih stezati do kraja nego onako cisto da drzi pa onda polako rukom pritiskaj taster po taster i dotezi koliko treba ako previse stegnes opet ti nece raditi, da ne govorim ako ostavis previse labavo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio namrgodjen za ovaj koristan post: | qwerty (12.05.2011) |
![]() |
#18 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.02.2010
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 83
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: roland g800
![]() |
![]()
LED diode se moraju menjati, ne mogu se popraviti, samo pazi opet kad budes lemio jer su nogice diode razlicite, tj nece funkcionisati ako je zalemis pogresno!
Po meni ti je najbolja solucija da izvadis stampanu plocu kao sto je kolega Milanceshow rekao, kupis te komponente koje su otisle i das nekom ko ima iskustva sa lemljenjem da ti to lepo odradi... Srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
e hvala vam g 800 sam prestao da koristim,vec sutra cu probati da odlemim plocice...pa cu i nju ponovo da koristim,..pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.12.2011
Mjesto: Beograd(Sremcica)
Godina: 33
Downloads: 16
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
dali neko zna mogu li se negde kupiti ti plasticni delovi, tj. tasteri, ili se moraju nekako lepiti ovi stari?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
hvala |
|
|