|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.08.2009
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
pozdrav za kolege.mozda ti drug mogu pomoci.ja imam korga pa 500 a kolega sa kojim radim yamahu psr s 700 za koju se raspitujes.ovako meni to izgleda
korg pa 500 puno jednostavniji za rad ako sviras narodnjake meni pa 500 bolji ali ako ti trebaju distorzija za zabavnjake meni je bolja yamaha i uopste za zabavnu muziku je bolja.ja nikako da sredim distorziju na pa 500 da lici na nesto sem na macke koje kreste.nisam zadovoljan.sto se fabrickih ritmova i boja tice meni je bolja yamaha.uzeli smo svoje aranzere nekako u 10-tak dana.ja svoju platio 2200 km a on svoju 2700 km.nove naravno.medjutim ja za svoju imao dosad 10-tak musterija a on za svoju jednu ili ni jednu.muzicari vole korga i kraj price,mislim da trebas mislit i o prodaji jednog dana.da i moje pravljene boje su puno bolje nego njegove ja bih uzeo samo njegovu distorziju sebi.u sustini sve je stvar ukusa.ipak ja sebi ne bih psr seriju.moj savjet je kad vec ne kupujes pa 800 onda kupi pa 500.za lovu koju das za nju dobijes sasvim zadovoljavajuci instrument.ako preferiras zabavnu muziku drzi se svoje yahahe.i jos nesto ja nisam korgas.prije sam imao rolanda.nadam se kolega da sam ti na neki nacin pomogao.pozdrav za ekipu |
![]() |
![]() |
#12 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
eto drug yamahapassion, kolega skore je samo jedan primer onoga sta sam ja reko - al to nije nikako kritika njemu! to je njegovo pravo a moramo i da priznajemo da je to tako kao sto je on reko ... znaci, kod naseg naroda tesko da nadjes nekoga koji ce da menja s tvojom yamahom, zbog toga ja predlazem da je privatno prodajes i sa tim parama kupis si dobro sacuvan pa500 ... setove imas ko pesak na more
![]() ![]() takodje se slazem sa skoretom i za doplatu koju je reko, vise od 150,- ne bi bilo fer prema S700 jel su - sta se cene tice - u istom rangu (il je yamaha s700 vishe kostala?)
![]() Promijenjeno od grandia (29.06.2010 u 15:51 sati) |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ma znam ja to sve, ali zeznuto je realno staviti sve dobre i lose strane od obe klavijature pa na kraju izvagati. Ja sam se malo zagrejao za tog korga sad iz radoznalosti, malo da vidim sta se da napraviti od njega, posto sam yamahu prilicno izgustirao. najvise me odvraca ta izrada posto vidim da je korg dosta losije odradjen od yamahe sto se kvaliteta izrade tice a takodje i sto se dirki tice, to mi je najveci upitnik sad. Ne ostaje mi nista drugo nego da odem i da isprobam na licu mesta kako to sve izgleda uzivo, da li je cemu taj korg pa cu onda doneti odluku. Ako ne budem bio preterano zadovoljan onda cu se strpiti do pa800 (sacekati malo pa kupiti).
Promijenjeno od yamahapassion (29.06.2010 u 16:36 sati) |
![]() |
![]() |
#14 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
,, ......Ali vraćam se uskoro Yamahi......Yamaha je YAMAHA![/quote] ,,
Sta sam vam rekao..? ![]() ![]() Promijenjeno od gega (29.06.2010 u 16:41 sati) |
![]() |
![]() |
#15 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ako su klavijature u istom stanju, nikako ne doplaćuj, s700 je nova skuplja od korga nekih 100€, bar je tako bilo kada sam je ja kupio...
|
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Upravo ovo sto je Danijel rekao, glava za glavui kraj price ako zelis da se menjas.
![]() Ja bih menjao samo iz jednog razloga, to je zato sto se korg lakse prodaje, na nasu srecu retko ko se bakce sa yamahom. Uzeo bih ga i stekao za jacu masinu, skupim, lako prodam i sastavim kesh za koji uzmem bolju klavijaturu. |
![]() |
![]() |
#17 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
pa to je tacno drug danijel, ali cena neke sprave ne znaci istu realnu vrednost svakom korisniku ...
kao sto sam reko, verovatno postoje i useri koji nebi menjali ni svoj pa50 za s700 a kamoli pa500 ... jednostavno covek navikne na funkcije i celokupni zvuk svoje sprave pa briga njega sto drugi proizvodjac trazi za svoju spravu vecu startnu cenu ... a moras da mu dokazes da je tvoja sprava bolja nego njegova ...
#18 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Sve to stoji da su ukusi različiti, ali stvar je čisto ekonomska: sprave su u istom stanju, isto ili približno stare, a cena novih je u korist PSR... pa stvarno treba biti naivan pa doplatiti za pa-500. U tom slučaju može da je proda za 750€ i doda stotku i kupi novog korga
![]() Ako ćemo pristrasno, ja to ne bi menjao ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#20 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Pa500 i S700 se u istoj klasi i ja ne bih doplacao nista. Mozda je S700 skuplja od Pa500 ali tacno je ovo sto kolega Danijel011 kaze. Ako je za doplacanje bolje uzmes novi. A yamaha je globalno poskupa od korga kao proizvodjac (sto rezultira vise na kvaliteta)
O karakteristike i sporedbe necu da pricam, verovatno znas i sam sta je sta, ako si odlucio onda trazi zamenu klava za klava bez doplatu. ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|