|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
momci pa jel ste zaboravili na mene?
tu sam ja za svabski prevod, samo ce mi treba malo vreme posto sam na poslu i moram da disponiram 25 kamiona. pozdrav Dodato: izvinite malo na seljacki izraz ... ![]() ako nesto nije jasno samo navedite koja je tacka u pitanju pa cemo zajedno da resimo za ovaj update vam je potreban pc i jedan usb-stick koji je pre svega bio formatiran na samom GW8. vazno! ima vise verzija GW8 ... ovaj update sme da se koristi samo sa GW8 E !!! (European Collections) kako saznati koju verziju GW8 imas? informacija verzije -------------------- 1. upali gw8 2. pritisni MENU 3. sa VALUE markiras do meni "Version" pa ENTER 4. pazi da sada tu stoji GW8 E (E je vazno) broj software OS stoji iza "Version" 5. EXIT 5.1 gasi GW8 spremanje GW8 za update ----------------------- 6. prikljuci usb-stick na gw8 i ukljuci ga 7. pritisni MENU i sa VALUE markiras "utility" pa ENTER 8. sa VALUE markiras "USB Mem Format" pa ENTER 9. opet ENTER a na displej pise "Now Processing ..." 10 cekaj obavezno dok na displej pise "Now Processing ..." i nemoj nikako da gasis GW8. Posle nekoliko minuta pise kratko "Format complete" a "USB Mem Format" opet trepira usb-stick je sada formatiran. izadji sa EXIT backup svojih userskih podatka sa GW8 ------------------------------------- 11. MENU pa sa VALUE markiras "Utility" pa ENTER 12. sa VALUE markiras "Export ..." pa ENTER 13. sa VALUE markiras "All" pa ENTER 14. open ENTER sad pise "Now Processing ...." 15. nakon kratko vreme pojavlja se "Export All .. completed". sad su userski podatci na usb stick! izadji sa EXIT i gasi GW8. dalja priprema usb-stick na pc ------------------------------ 16. prikljuci usb-stick na kompu. 17. izpakuj update sa nekim programom koji koristi da se izpakuju zip-arhivi 18. otvori folder "GW8_europa_upd". pripazi na "Europa"! 19. kopiraj SAMO! fajl "gw8_up.bin" u root usb-sticka, znaci NE U NEKOM FOLDERU nego PORED! ROLAND-Folder sacekaj da se ceo fajl kopira na usb-stick a bolje je cekati jos par sekundi i ako je kopranje vec gotovo. naj sigurnija je methoda da sa komandom "hardware-remove" prekidas saradnju usb-stick sa pc (to je zelena strelica u task, tamo dole gde je sat i datum ...) instalacija updata ! -------------------- jos jednom, vazno je da ovaj update radi samo sa GW8E. nemojte da upotrebite ovaj update sa GW8L (ne znam zasto, verujem da ce oni juzno latinci i meksikanci koji sviraju u gw8 da se naljute a gw8L ce da explodira .... ![]() 20. ubaci pripremljen usb-stick u GW8E koji je bio ISKLJUCEN! 21. sada ukljuci GW8E pojavlja se jedan LOGO, a gore u displej pise "Program Updater" dole pise "Executing ..." a PLAY dugmic treperia polako i zeleno. NEMOJ NIKAKO U OVOM TRENUTKU DA GASIS GW8! 22. nakon 2-3 minuta PLAY dugmic menja farbu na crveno a dole pise "Completed" sad je moguce iskljuciti GW8 i odkaci usb-stick 23. ukljuci GW8 BEZ usb-sick. u prinzipu update je vec zavrseno ... initialisiranje GW8 ------------------- trebalo bi sad da se initialisira GW8 a sa time ce isto i frabricko stelovanje da se vrati kako je bio GW8 kupljen a tvoji setovi/stelovanje ce bite najkasnije u ovom trenutku brisano! Takozvani FACTORY RESET nije stvarno vazan ali ne bi bilo lose da se GW8 initialisira 24. pritisni MENU pa sa VALUE markiras "Utility" pa ENTER 25. markiraj sa VALUE "Factory Reset" pa ENTER 26. opet ENTER pa pise "Now Processing ..." 27. kad je factory reset zavrsen pise "Completed. Turn power off and on again". znaci gasis/palis GW8 BEZ usb-stick! "ciscenje" usb-sticka --------------------- 28. kako bi usb-stick opet mogao da koristis sa GW8 i tako tvoje podatke da koristis, moras da brises update-fajl sa usb-stick. znaci usb-stick opet u kompu ... 29. brisi SAMO fajl "gw8-up.bin" opet ista procedua kad izstekas usb-stick s compe... ubacivanje svojih setova/stelovanja ----------------------------------- 30. prikljuci usb-stick sa tvojim user-podatcima na GW8. 31. pritisni MENU pa sa VALUE markiras "Utility" pa ENTER 32. sa VALUE markiras "Import ..." pa ENTER 33. sa VALUE markiras "all" pa ENTER 34. opet ENTER, sad pise "now Processing .." 35. kad su tvoji useri vec u gw8 pise "Ccompleted. Turn power off and on again" znaci opet gasis / palis GW8 update je kompletno i useri su isto opet na svom mestu! mnogo uspeha ... Promijenjeno od grandia (08.07.2009 u 11:57 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post: | mrkic (20.01.2010) |
![]() |
#12 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Hvala grandia veliki si bas kao sto ze moze zakljuciti iz nickname-a!
E pa evo,uspesno sam odradio update mog Rolanda GW8 i sad svi verovatno zeljno iscekujete da kazem sta on donosi. Promena ima toliko da prosto nikako ne mogu da ih nadjem!Prvo sam pokusao da u razlicite preformanse upisem razlicite user scale medjutim mitar mrkela!Pregledao sam u glavnom meniju da li ima nekih novih funkcija-njet,tako da za sada nema nista novo,verovatno su samo dodali crticu izmedju GW8 i slova E! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
I ja sam dobio istu informaciju od Bandže koji je instalirao malopre isti OS...jedno veliko NIŠTA...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
nema na cemu boki! znao sam ja da tebi nije potreban ceo prevod, ti si samo trazio onaj folder gde treba update ubaciti a njega nije ni trebalo biti ...
jedino da se raspitam u roland europe sta su s ovim updateom namerili ... mozda ima neke skrivene funkcije a vi JOS (JOS!) niste nasli, al uopste ne sumnjam da ako ima nesto da ce te to uskoro naci ... pozdrav .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Ma ja se nisam mnogo ni nadao jer nisam imao informacije sta su obecavali da ce ubaciti u novi OS jedino sto sam izdangubio dan(inace sam majstor za dangubu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 214
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Evo ja sam bas uloudo i radi super (isto kao prije ili?).jednostavno snimi fail iz zipa u root usb, upali sint nakon poruke o uploudu stisni play, počet će svjetliti polako u zelenim impulsima kada nakon 4-5 min pređe u crveno stalno svjetlo iskljući sint, izvadi usb, pokreni i napravi factory reset.ponovo ga isključi i uključi i that's it! Ako uočiš promjen epiši o njima pozdrav.Henri
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Nakon pročitanih vaših postova neću ni pokušavati da ga upišem,a što Boban reče,nisam ništa novo ni očekivao.Roland je po tom pitanju daleko škrtiji od ostalih proizvođača.Pozdrav svima!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|