|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#161 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Neces mi verovati, oseti da je ceo ton u pitanju. Kad bih krenuo pesmu iz G, ona nebi sigurno primetila. Ali kad kaze da spustim za pola tona a ja spustim za ceo ton, cuje razliku i kaze "rekla sam za pola tona". Ja joj onda kazem da peva i ne razmislja mnogo jer to nije zenama svojstveno, ona onda meni kaze da naucim razliku izmedju pola i celog tona jer ocigledno ne znam... Ovako je bolje, -1 i teraj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Vredan član društva
|
![]()
sviram vec dosta godina i nikad nisam korstio imam dosta kolege koji koriste to ali ja kad sviram sviram kako treba i naucin pesmu kako treba iz tona bez transpozer
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
@matejas87
Nije problem da se skine pesma u originalu, problem je sto se retko svira u originalu, razlicitim pevacima odgovaraju razliciti tonaliteti. Nije muka da se pesma odsvira iz a,g,ili f, sviram iz skoro svih tonaliteta, ali desi se i da pevac pocne sam pesmu, pa ga nadjes u nekom gis mollu ili slicno. Koliko god bio dobar i skolovan solista, priznaces da nije jednostavno odsvirati forspil u tim uslovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Vredan član društva
|
![]()
e zato ti je tehnika potrebna ako imas tehniku ondak ide sve i gis-mol -dur sta oces tehnika je najbitnije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Downloads: 56
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Transpose koristim samo ako uletim u novi sastav, gdje se svira iz drugih intonacija, pa dok se ne priviknem nije lose posluziti se njim.
Evo jedne situacije. Dolazim kao zamjena na jednu svirku, krecemo sa sviranjem, kad tamo, niko ne svira iz nekih meni poznatijih tonaliteta, sve se svira iz Fis, Gis, itd... da nisam imao transpoze, ne znam kako bih se snasao u brzini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozz ljudi...Imao sam priliku samo par puta svirati na LE i Tr,pa nisam ni obracao paznju...Ali,jel istina da je kod ovih solo klavijatura opcija transpose zavucena,i da se do nje tesko dolazi,za razliku od aranzerskih klavijatura,gde je tu na dohvat ruke?Sviram aranzer,i koristim dosta trazspozer,i hteo sam i jedan LE,ali mi jedan kolega rekao da im traspozer nije lako dostupan kao kod aranzera,vec dok ja dodjem do njega ode pola svirke...Jel to tacno?Hvala i pozzz
Promijenjeno od Milan$ (07.09.2009 u 01:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
pa tako nekako..
na tritonu udjes u jedan mali meni, podesis jednu malu funkciju i ne diras dalje,tada ce ti transp biti na one male dve strelice (odnosno 4) ..zar ne ![]() drukcije receno ... dakle tacno je da nemas posebne tastere za transp + i - |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Onda su me ove solo klavijature fakticki razocarale
![]() Dodato: Cekaj... i kako sad funcionise transpose na te 4 strelice? Promijenjeno od Milan$ (07.09.2009 u 16:18 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
nije komplikovano to sam i ja mislio dok nisam uzeo tr-a,pritiskom na jedno dugme ulazis na transpose i kad prvi put stavis kursor na transpose onda ti je uvek kad pritisnes dugme oznacen transpose i tonalitet saltas tockicem...
![]() |
#170 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
ili na strelice levo desno.
al ako hoces da izmenis neku drugu opciju, posle se opet vracas tamo i opet selektujes transp i opet saltas ![]() bilo bi dobro da moze nekako midi kablom ili vec cim da se spoji sa aranzerom i da kad menjas na aranzeru da se menja i gore na solu. bilo bi dobro.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|