|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#151 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
ja transpoze koristim samo kada radim aranzer a solo mi ne prestavlja problem. Sto kazu kolege,na harmonici moras da znas iz svih tonaliteta,zbog pevaca. Jos uvek nisam savladao levu ruku ne aranzeru iz svih tonaliteta,pa ga zato koristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa otprilike svi koriste transposer iz slicnih razloga mislim da bi bilo pametno da napravimo anketu transposer DA ili NE tj ili koristite MALO ONAKO PUNO STALNO
![]() |
#153 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.01.2009
Mjesto: Donja Trnova
Downloads: 234
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa 500
Interesi: Totalno nezainteresovan
![]() |
![]()
Smatram da je ovo jedno od boljih pitanja na cijelom forumu.
Moje iskreno misljenje je da se transpozuje samo onda kada su akordi u kojima sviras previsoki ili preniski za pjevaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Ne bih se htio miješati ili praviti pametan, ali prva i osnovna stvar u muzici je da moraš poznavati bar osnovne ljestvice.Ako se i pojavi pjevač kome je neka pjesma previsoka ili preniska umjesto iz A je sviraš iz naprimjer F ili bilo kojeg drugog tonaliteta koji mu odgovara.Ne vidim u čemu je tu problem?!Prije je stvar u lijenosti muzičara da transponuju pjesmu u svojoj glavi-ili je možda ipak stvar u nesposobnosti?!
Naravno ovo je napisano dobronamjerno i bez ikakve namjere da se bilo koga omalovažava ili vrijeđa! Uživajte i vježbajte!
![]() |
#155 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Tako je kad neki muzicari sviraju po notama a ne po sluhu jer mislim da treba malo i po sluhu i nebi bio problemPozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() Kod nekih "vokalnih solista" se mora upotrebiti i MASTER TUNE... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#157 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
@rolandinjos eh..kad bi znao zasto me ne volis..
![]() inace sa nekim pevacima na svaki stih treba menjati transpose oni prerastaju u kompozitore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Moram da koristim transpose kad u poslednje vreme radim sa pevacicom koja mi posle prve strofe kaze "spusti za pola tona". Znaci npr. "Crven konac" sviram iz As dura. I ne samo ta pesma, probajte da svirate iz Cis dura i neki ne puno komplikovan forspil, za*ebano brate. Probao sam ali obavezno pogresim najmanje dva puta u toku forspila. Dugmetarcima su ovakve promene manji problem neko klavirasima. Iskreno zaljenje harmonikasima, nemaju tu magicnu opciju na harmonici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
U tome i jest problem ja mogu na modulu isto transponovat ali nemogu harmoniku tako dok sviram smeta mi prirodni zvuk harmonike,jedino ako nebih harmoniku razvlacio ali to ne umem jer ako ne razvlacim harmoniku neznam ni svirat hehhe.Pozdrav svima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
caka012, ma spustis joj ton, k'o da ona konta razliku, a bitno da joj nije visoko...
![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|