|
|
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Hvala vam kolege za ove savete i pomoc. Vec duze vreme pratim ovu temu i rszmisljam u ovom pravcu i mislim da bi ovo bilo idealno za mene. Ova gore slika koju je kolega Casper postavio, sve spakovano u jedan rack je milina za videti. Ja verujem da je i tezina i gabariti takodje prihvatljiva. E sad, video sam ds nema razlike u sistemu izmedju recimo xr12 i xr18 osim u mogucnosti snimanja, pa sam zato i spomenuo xr18 jel bi sigurno nekada dobio zelju da snimim neku svirku. Uglavnom, ozbiljno rszmisljam u ovom pravcu. Bojao sam se da je to prekomplikovano za upotrebu sto se tice namestanja, efekata itd... Pogotovo za vokal. Ali vi ste me razuverili. Posto ja ne volim puno da cackam po mikseru, ja bi verovatno kao i casperov kolega bio zadovoljan sa jefnom dobro nariktanom scenom, a vremenom bi sigurno naucio kako u hodu da namestam ono sto ne odgovara trenutno na svirci. U principu dobio bi istu stvar, cak i kvalitetniju od dinakorda za upola manje para. Da ne pominjem koliko znaci kada ne moze nijedan klizac i potenciometar fizicki da se osteti ili otkaze kao sto mi se sad desava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pojacalo iNuke je tesko-lagano 3,5 kg. Cijeli rack sa svim je do 10 kg. Dobro razmisljas i dobit ces za duplo manje para, visestruko bolju opremu.
Sent from my XT1052 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
|
![]()
Kad smo vec kod snimanja XR12 Xr16 ti snimaju gotov miks ono kako cujes na samom izlazu . Samo ubodes usb flash i snimas,dok XR18 ti snima svaki kanal odvojeno,vokal u jedan kanal ,klavijature u drugi itd.. Pa takav snimak mozes kuci naknadno da doradjujes i obradjujes ukoliko se razumes,ali ako se ne varam da bi snimao sa XR18 moras da poneses i laptop na kom imas instaliran neki od Daw softvera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Vst ne ide niti sa x air 18.
Sent from my XT1052 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() |
![]()
Sinisa jesi siguran da moze da snimaju? Ako moze, onda je meni realno i xr12 ok. Ja sam hteo samo snimati svirku bez obrade, znaci da dobijem normalan mp3 zapis. To bi mi bilo super ako to moze i xr12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
Koristim Xr12 ,snima u wav formatu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Tako je, xr12 može snimati direktno na USB i to u waw formatu. I tako cijelu večer ako baš želiš. Doduše, imam problema s nekim tipovima USB sticka, jednostavno nakon par sekundi prekine snimanje. Ne znam s čim je to povezano, nije mi se dalo proučavati. Možda brzina read/write USB-a? Jedan stick, i to sasvim bez veze, neka Kina, radi uvijek i bez problema pa njega koristim.
Ovo je snimljeno direktno na gaži i stavljeno na soundcloud bez ikakave obrade. U stvari snimak je super čist i kvalitetan, upravo onakav kako i zvučiš. Ali to ponekad zna i biti frustrirajuće, ne zbog kvalitete snimka nego zbog kvalitete izvedbe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() |
![]()
Ovo je ekstra... I bolje nego sto mi treba. To je to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
aha ne koristi vsti? a moze li se otvoriti cubase i snimati odmah 10 kanala u cubase ? sa tom x18?
![]() |
#10 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Možeš istovremeno snimati svih 18 kanala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18 |
|
|