|
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne znam kako je fill in riješen na pa600, ali yamaha to ima vrlo dobro napravljeno. Uvijek možeš odlučiti i pokrenuti bilo koji prelaz od 5 ponuđenih. (svaka varijacija ima jedan prelaz, plus BREAK) Za vrijeme sviranja bilo koje varijacije može se pozvati bilo koji od četiri ponuđena prelaza, dovoljno je pritisnuti željenu varijaciju i svira njegov prelaz.
Mogu se koristiti i kombinacije dva prelaza. Na početku takta se pokrene prelaz sa varijacije A, a u pola takta se pritisne varijacija C. Svira drugi dio prelaza koji je dodjeljen varijaciji C. Ako ne želimo da pritiskom na varijaciju svira prelaz, dovoljno je istu pritisnutu dva puta. Ili isključiti opciju AUTO FILL IN. Zato ne vidim potrebu za dodavanje još četiri posebna gumba za fill in-ove. Samo bi nepotrebno zauzela mjesto na ploči. Promijenjeno od casper (25.11.2012 u 14:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
S tim da break na yamahi nije isto sto i na korgu, na yamahi je break isto kao fill.
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Nije nikakav problem raditi bez fill tastera.Na kraju opet dodje isto.Cak sta vise na pa600 imas 4 fill-a plus break.Takodje drago mi je sto ostavili i reset takt,pogotovo kad se radi sa nekim pjevacima kojima je teze raditi uz masinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
e taj reset takt je najveca mana na yamahi sto je nema, to je na korgu do jaja, ali ne samo kod pjevaca bez osjecaja za ritam, nego i kod odredjenih pjesama gdje se u nekim dijelovima pojavljaje po pola takta.
![]() |
#5 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Zna li neko kad stize kod nas u prodavnice?
Послато са Skate користећи Тапаток 2
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
evo sad mi drugar javio za cenu u Fr je našao u Normandiji 950e sa garancijom do novembra 2015 god, i novom torbom.
Kod nas i da bude ta cena (što sumnjam znajući da je skymusic uvek drao s početnim cenama), garantujem da ni garanciju neće da daju toliko dugu. sempler služi da sempluješ, što ne verujem da neko uopšte radi u klavijaturi. edit: a ja našao polovan star 2 nedelje za 870e
Promijenjeno od nikadvisekorg (26.11.2012 u 00:43 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Zeljko, u pravu si ti, a zvanicno, razlika je sto "break" taster u fabrickim ritmovima na korgu "zvuci" kao i sto pise ;-)
Sent from S3
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
A kakva je to razlika?Da se neradi o kratkoj pauzi u ritmu kad se misli na Break?Nije samo da korg ima break ima i ketron,ali sam se uvijek pitao zasto se break zove break a fill ,fill...Ja nisam ucio klavijature nikad a niti sam skolovan muzicar pa da znam sve zato i pitam...Pozz
Da dodam i kod mene na ketronu ima taj auto fill da se ukljuci ako hocu,samo ja to nisam dosada nikad koristio,a naravno ima i dugme na koje mogu uvijek kad hocu da pritisnem fill i da ne mjenja variaciju Promijenjeno od zeljko (26.11.2012 u 03:57 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Pa recimo da si dobro opisao,break mozes da nazoves tako,a fill-ovi su odradjeni da vise sviraju u nekom kontinuitetu...mada,naravno,uopste ne mora da bude break prelaz na tasteru "break" ,moze biti bilo gde...ali ja kada nesto pravim,sredjujem,i imam potrebe za takvim prelazom,uvek ga stavim na taster "break" radi lakseg snalazenja... isto kao i intro3\count in na Korgu... u fabricim ritmovima se koristi da broji za pocetak,dok u user stilu se koristi na nebitno koji nacin...vise osmisljeno radi slanazenja nego da mora da bude tako
![]() edit: Minicevac,spavaj brate ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|