|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#111 |
Vredan član društva
|
![]()
Heh... Kod Mene u kraju (Dubica, Prijedor) kad uspijes dobiti 50Km po glavi to je milina, ovi manji rock bandovi sviraju za 15-20KM.... muka ih natjera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
hm dozivo sam fijasko,pozvali su me da ispratim mladu i da sviram 2-3 sata ispred bas moje zgrade i fixno su mi odredili 50 eur sto sam naravno odbio odmah, jer su me pitali pa kolika je to moja satnica kao da sam ja zidar hhe,slaba vremena dosla za nas nazalost
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
![]() |
![]()
Mi se borimo sa cenom od 50 eura po clanu. Nas je trojica i 150 eura je nasa cena! Vrlo cesto, ustvari sve cesce nas pitaju da li moze jeftinije...i sta cemo...nekad spustimo, a nekad odbijemo...
![]() |
#114 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.03.2009
Mjesto: Zemun
Downloads: 589
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: pa3x i triton le
![]() |
![]()
E ovako.Jednom prilikom u neko nedoba recimo 11h uvece neki nebitan dan,sreda npr,zove nas pevacica(mene i pevaca)da se spakujemo da idemo da radimo neku privatnu zurku (spontanu valjda) i to bez gaze s'obrazlozenjem da su ti neki likovi puni kesa.s'obzirom da pevac i ja nismo imali nesto pametnije da radimo otisli smo da odradimo to.Situacija je bila sledeca:Njih 20ak su se okupili u tom nekom malom lokalu i posle neznam koliko pica su ustanovili da bi sve bilo lepse uz muziku i pozvali pevacicu tj.nas.Ovako je teklo vece nakon sto smo dosli :Niko nista netrazi od pesama samo daju pare! i to je to.Svirali smo sta smo stigli.To vece smo izasli odande sa po oko 500e,ukupno sa 1500 e.Odusevljeni zato sto nismo trazili gazu tj zapeli za neku cifru bez koje necemo da radimo zvali su nas jos 2 puta i odprilike je isto tako bilo.
Sa druge strane dosta puta se desilo da smo isli da radimo za "fiksnu gazu"a da od baksisa nebude nista Inace radimo pevac i ja retko sa pevacicom cena za nas dvojcu se krece od 0 pa nadalje.radimo samo preko preporuka tako da vec u startu znamo koja ce ekipa biti i da li ce biti baksisa pa na osnovu toga i koliko para ima taj neko pokusavamo da nadjemo realnu cenu. a inace neam je najcesce 120e za obojcu jer je realno velika kriza i mnogo bolji muzicari od nas nemaju u posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Ja neradim pre dogovora nikome pa ni ocu svom da se zeni... a dogovor je kaparaa...
inace uvijek dobro pogodim tako da nemoram misliti hocel biti ili ne baksisa al je meni sreca sto smo ja i pjevac sami a moja sva oprema... hvala bogu godinama se tako radi samo da bog da zdravlja svima nama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Belaj boy
|
![]()
Najveca gaza za jedan dan mi je bila 500e i dobio sam je samo jednom u zivotu a najmanja je naravno 0e,i vise puta sam radio za DZ,za prijatelje,kolege isl.Sve to zavisi od situacije i prilike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Mi smo prošle godine radili svadbu u Obrenovcu gdje nas je angažovao mladin otac koji je naše gore list, inače je svadba zajednička bila. Došli smo bez pogodbe ali na njegovu garanciju da ćemo zaraditi najmanje 2000 evra. Ekipa je brojala 6 članova(pojačali smo se i harmonikašem i violinistom) plus jedan poznati pjevač sa estrade kojeg je doveo taj naš domaćin.
Elem svirka je bila od 16 do 23:00 taj naš zemljak je sam dao bar 2500 plus ostatak svatova kako mladini tako i mladoženjini, zadnjih pola sata svirali smo samo zabavnjake i to za ples(Čola, Dugme i sl.) i svi su sretni i zadovoljni otišli kući(osim tog sa estrade jer je pjevao za nekakav dug prema gazdi) a mi smo podijelili po 830 evra plus troškovi prevoza!!! ![]() Generalno se slažem sa Jeftom da treba imati "sluha" prilikom dogovaranja i da sve zavisi od situacije...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
kako ja stvari u mom okruzenju razumijem, u sto bolju kucu dodjes i sto su bogatiji slavljenici to ces s manje para kuci otic od baksisa
![]()
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (12.06.2010) |
![]() |
#119 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
haha Dell ova ti je najbolja do sada i istinita prica nazalost
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Kod bogatog na glas, a kod siromasnog na cast, kaze jedna stara...
![]() ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|