|
![]() |
#111 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pjevas sasvim pristojno. Mada... uvijek to prokleto mada... sam stil pjevanja, konkretno ove pjesme, nije bas odgovarajuci. Previse vibrata u vokalu (ali i pri tome se cuje da toniras dosta dobro). Mozda da pokusas malo da "smiris" vokal. Kod pojedinih pjesama bi takav nacin pjevanja bio odgovarajuci ali kod "Mene je ucilo vrijeme" nije bas na mjestu. Sve u svemu, treba malo "kultivisati" pjevanje ovakvih pjesama. Ovako, pjesma dobija pomalo licki ili krajiski karakter, sto nije u sustini nikakvo zlo ali jednostavno ne odgovara ovoj vrlo "gradskoj" baladi. Mozda je previse "legendi" a malo tebe u tvom pojevanju. Ne mogu dublje da ulazim u analizu jer je snimak ocajan, pa slabo sta i cujem. Naveo si da prvi put snimas u jednom sekvenceru, pa ta "ocajnost" dolazi najvjerovatnije radi toga. Snimak je toliko mutan i slabog levela, da jedva razaznajem koji instrumenti uopste sviraju. Nesto si strasno pogresno uradio pri miksu. Snimak je povrh toga mono, pa je sve nabijeno u sredinu, sto jos vise komplikuje stvar. Ovo moras malo da prostudiras jer ovako je to vrlo losa prezentacija onoga sto radis. Imas veoma sirok i snazan vokal koji bi se dao dobro iskoristiti, uz male ispravke i malo vise rada. Iz razloga loseg snimka, ne mogu da cujem ni kako izlaze sibilanti, a ni kakva je dikcija, mada nazirem da je oboje vrlo dobro. Ucini sebi dobro, pokusaj da postavis kvalitetniji snimak, siguran sam da ima sta da se cuje kod tebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Jbg,omladinac,znam da si u pravu i pokusavam u zadnje vreme da sto vise "urbaniziram" jedan deo pevanja no ne ide mi bas i mislim da nece ni ici,rodjeni narodnjak!Ni ja ne volim cuti kad neko od moderne pesme i nacina pevanja pravi "narodnjak",ali isto tako ne volim cuti ni obrnuto,trudim se koliko mogu,e sad...!
Setio sam se tebe kad sam postavljao snimak(sad ce me tranzit razvaliti ![]() ![]() Moram pod hitno jednog jelena ili zajecarsko! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Banovan!
![]() |
![]()
Udri po Jelenu (a mozes i po Jeleni ako ima neka). Najvjerovatnije je da si pri exportovanju napravio gresku. Kod Cubasea imas pri exportovanju, mogucnost da izaberes mono ili stereo export, vjerovatno da je bio aktiviran mono. Medjutim, bez obzira na to, sam snimak si ubio "namrtvo". Totalno su srezani visoki i to kako cujem, na tvom snimku, kao da si aktivirao LowPass na 2kHz (dakle, sve sto prelazi 2kHz je srezano za dvadesetak dBa). Naravno da nisi ali nesto drugo veoma slicno se desilo. Ajd polako, da to nekako sredimo. Napravi u Cubaseu jednu stereo audio traku, ukljuci snimanje, odsviraj i odpjevaj sta si naumio, potrudi se samo da level signala bude bar pristojan (to mozes da pratis na VU-metru u Cubase mikseru), zavrsi snimanje, pomjeri desni Locator na kraj tog snimka koji si upravo napravio. Dalje ne diraj nista nego isi na Export audio a u prozoru koji ti se tada pojavi stavi slijedece parametre:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Legendo,evo upravo radim po uputstvima,izgleda da ce biti puno bolje "otvorenije".U toku dana (sad je neko nevreme i grmi na sve strane pa me je malo vuna),cu postaviti kratak snimak po tvojim uputama.Mislim da ce biti puno bolje!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Banovan!
![]() |
![]()
'Ajd... i ... nemoj vise da ti padam na pamet dok snimas... ne jedem ljude, jos uvijek mi najdraza jaretina
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Mada me nervira kad poneki napisu "na brzinu snimio" evo i ja moram napisati da sam stvarno na brzinu ovo nasnimio,i iskreno ocekivam od tranzita(i ostalih kolega,naravno) da kazu da sam ostvario pomak u odnosu na prethodni snimak.Ako ne,onda cu se razocarati
![]() Dodato: [url]http://kiwi6.c Dodato: A i plejeri su se nesto uz.... http://kiwi6.com/file/ub6rajwxy9 Promijenjeno od VUNIMRAV (11.07.2013 u 15:53 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Banovan!
![]() |
![]()
Idi trazi Jelenu. Pomak je neznatan. Snimak je opet mono, opet je mutan. Nego, hajde napisi koji je to kompjuter, koja audio karta i koji je aranzer sa kojeg snimas. Tu nesto ozbiljno nije uredu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Kao kod kuće
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Banovan!
![]() |
![]()
Iz PSR3000 sa dva banana kabla u jedan stereo kanal Soundcrafta (9-10 L/R) . Pojacaj PSR3000 do maksimuma (na njoj samoj) a Volume Fader na stereo kanalu miksera postavi na "0"dB. Sa Soundcrafta Rec Out (bijeli i crveni Cinch u gornjem desnom uglu miksera) idi kablom u Line In na Sound Blasteru (kabl za ovo ima na jednoj strani dva Cincha a na drugoj stereo mini bananu). To je sva mudrost u povezivanju.
Postoji jos jedan nacin a to je da sa miksera iz Mix Outputs na soundcraftu ides u Sound Blaster Line In, za sta ti treba jedan kabl koji na jednoj strani ima dvije normalne banane, a na drugoj opet stereo mini bananu. Level koji saljes na Sound Blaster u tom slucaju, ne zavisi od Levela Master Fadera nego ga posebno regulises "Power Amp Output Level" potenciometrom, koji ti se nalazi sasvim desno na mikseru. Da se ne bi mucio sa Cubaseom jer ti za njega treba malo vremena dok ne prostudiras literaturu, skini besplatni i veoma jednostavni ali isto tako efikasni program za snimanje stereo signala, No.23. Evo ti Link: http://www.no23.de/no23web/sendfile....eff9623e&did=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Pa sve tako radim,ali me nesto za...Probacu sa tim recorderom a idem za svaki slucaj izmenjati kablove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|