|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#91 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne upotrebljavam transpoze, čak ga izbjegavam. Na T2 je tempo pokraj transposea i kad sam promašio tempo, pritisnuo sam transpoze, joooj, kakav sram. Skidam po originalu- kako nam vokalno odgovara. Ako je to original, onda original. Ako bi kakav padobranac pjevač htio pjevati u nekom žblj duru, onda sviram u onom kojem sam najsigurniji. A pjevač ako je već pjevač, neka se prilagodi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.05.2005
Mjesto: Tuzla
Downloads: 153
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg pa3x
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
To sve zavisi od muzicara do muzicara smatram da upravo to odreduje kvalitet i obrazovanje.Mislim da pravi klavijaturista ce uvijek gledati da izbjegne transpoze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Da izbegne malo teže...Sviraš pjesmu iz Dis-a ili drugog polutona...Ako ne znaš u glavi transpozirati akorde koje ćeš da sviraš prno si u kantu...Više puta se desi kaže pjevaljka daj pola tona niže...I?Jebe se njoj ona već može da dreči a haj ti odsviraj pola tona sve akorde onako kako bi u originalu?Malo je takvih i zato je Transpoza-majka...A kako bi tek fajlaši radili bez transpoza?Svi pjevači bi pjevali iz originalnih inonacija i pocjepali se...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma, spusti ti pjevačici cijeli ton s A na G (npr) ako nisi siguran u G#, tako dugo dok ne naučiš s G#. - Ma da... Mi klavijaturisti sviramo najnezahvalniji instrumenat koji gubi cijenu iz dana u dan, stari, propada, nema nikakve vrijednosti; pogledaj gitaru... Je G ili G# skala, nije bitno. Kupi frajer meksičkog stratokastera, neko ulje za polirat
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
sve sve ali komentari "bolje ne svirati pesmu nego da koristis transponovanje" i "pravi muzicar ne koristi NIKAD traspoze" su malo olako napisani...ljudi,ma dajte...pravi muzicar radi 4-5 dana u nedelji,zgrce lovu i j.be mu se za transpoze,a ne sedi kuci ,gleda kosmajca na DVD i vezba cis,gis i ostala sranja...pa ima nas ovde i bez muzicke skole,a ipak sviramo ( i to,da se primetiti, vise od dosta ovde tih PRAVIH muzicara) tako da....bez zamerke,nisam mislio nista lose...pa,na kraj krajeva,svi bre mi sviramo za pare,a ako ima ovde i ljudi koji bas duboko hoce da udju u muziku,nije im bitna lova,sviraju samo i iskljucivo iz ljubavi-respect !!! to postujem,mada i onda nemaju pravo da kazu da mi ostali (koji koristimo transpoze) nismo PRAVI muzicari...brate,sviram Cm,Dm,Em,Gm,Am a sad da ucim Fis mol---e je.e mi se bas...
![]() |
#96 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Medino slažem se-ni sam nebi bolje napiso....Za koji đavo da se mučim sa polutonovima i sebi pravim probleme i kidam živce kad se NIKAD neće moći postići brzina sa POJEDINIH polutonova kao na A,D,E,C,itd tonovima...Al et neki se hoće uvažiti kako oni ovo a kako ono a za koji đavo?Jebe se narodu znaš li ti polutonove il neznaš-možeš cjelu noć drekati iz A-dur,A-mol i tranponovati i dok mu dobro zvuči platiće ti...A ti sad kreneš glumiti iz polutona pa promašiš par akorda koji se osjete-svaki drugi će reći auuu jebote ovo nešto ne zvuči dobro-iako su seljaci i neznalice svako ima uho pa čuje...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Odomaćeni član
|
![]()
...Kako vi kažete...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
![]() |
![]()
pozdrav.vecina pjevaca pjeva iz standardnih tonaliteta tako da bi upotreba transpoze trebala biti svedena na minimum.ako mu je nisko g-mol ide se na a-mol uglavnom.e sad hebel li ga i pjevacicu nisko joj d-mol a visoko e moll da nece mozda neki cetvrtton da joj se ugodi.a mislim da nebi trebalo biti problema sa c,d,e,f,g,a,h i durovima i molovima u svirci trenutno svirati.nadam se kad govorite o trenspoze mislite na pola tona tj cis as b itd.ne mogu da shvatim u nekim se postovima pominje +4 -7 + 8 uzas.pa zamislite kako ce vam bas zvucati na +8 pogotovo ako koristite semplove ili harmonika!!!ovdje svi pominjemo uporebu toga a niko ne pominje kako se rijesiti toga sto bi trebalo biti krajnji cilj dobrog muzicara.kad skidate pjesmu iz recimo a mola kuci ok skinete je i to je to.ali nemojte stati tu samo pokusajte probajte je iz pola gore i pola dole tj as i b mola cisto informativno da svirate pa makar i brljali ispocetka.zaboga kuci ste niste na svirci.ne sad da se mucite da je moooorate odsvirati odmah nego desetak minuta izdvojite za to i tako svaku pjesmu.vidjecete za koji mjesec puuuno lakse ce vam padati ti tonaliteti i sve cete lakse da svirati iz njih.problem najveci oko toga je da se ne vjezba iz tih tonaliteta nego iz osnovnih.uzmite primjer malo dijete pocnite uciti svirati ali samo iz cis fis as b itd i samo u tim skalama da sve vjezba i svira.da ne zna da postiji recimo c ,g itd.svirace ih kao neko iz g,a,d itd ali kad njemu kazete sad sviraj iz g mucice se kao i ovi drugi kad sviraju iz cis,dis itd.znaci cisto sebe radi prosviravajte kad god stignete iz tih crnih tonaliteta nek i zvuci jadno ispocetka za kratko vrijeme transpoze cete moci iscupati iz sinta nece vam trebati uopste.ajd sto to sve za muzicara nije dobro em usporava na bini em zaboravi vratiti em mu se harmonikasi smiju ne smatra se ozbiljnim muzicarom itd nego i pjevace unazadjuje i pravi smijesnim.imao sam iskustva sa pjevacicama koje su radile iskljucivo sa aranzerima i midi fajlovima i dodje ti ona kao velika ''zvijezda'' pjevati sa nama u zivom orkestru.pitam je odakle kaze ''iz minus 2'' sledeca pjesma ide kazem koji tonalitet kaze plus 1.ma uzassss
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma krcmaru,ja se totalno slazem sa tobom i veruj mi,uvek cu i pred svakim da priznam da si ti bolji muzicar od mene i nije me blam uopste,ali brate ako ja radim 4-5 dana u nedelji,"brojim lovu i pevam" ,a ti radis jednu subotu {dajem primer samo },kazi mi kome je bolje...dzaba se ti falis sto znas cis i fis,a ja od posla ne dizem glavu,dok ti kuci vezbas,razumes???
opet kazem ,samo dajem primer za mene i tebe...sigurno znam da ovde ima puno "PRAVIH i BOLJIH " od mene muzicara,koji rade jednom mesecno...svaka cast svakome i cast izuzecima...e i ja kazem,hvala ti kafano sto si me naucila da radim pa imam posla a to sto neznam cis i fis evo PRIZNAJEM i opet kazem uopste me nije blam zbog toga ![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|