|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.11.2007
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Nema ne postojecih akorada!!!Kako neko moze da svira ne postojece akorde ako ne postoje,sta ti pricas covece.I ja bas volim da ubacujem akorde po svome narocito jazz(na primer pritisni ton A u basu a u desnoj ruci zajedno tonove G,C,E,G)to je samo jedan nacin a ima ih mnogo.I extra super zvuci kad neko zna sve to lepo da upakuje.Ko to ne zna ne moze ni tako da svira a cesto takvi govore da ih to nervira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Pa ja i pevam!Naravno ne koristim uvek neprekidno te akorde,nego volim ponekad da isfilujem po svome.I dosadno je svirati uvek kao sto je na originalu.To jako smara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Jeste posebno, poshto on svira!
Niko ovde ne pricha o pevachima, vec o tim "klavijaturistima"! ako pevach vec hoce da radi sa fajlovima, neka lepo nosi komp na svirke i neka kaze da je samo pevach, a ne da nosi klavijaturu i da se filira za istom! Ma, neka je i nosi, ali neka se ne folira za njom! ![]() Tu pojavu ciganije sam zapazio josh kod gitarista pre mnoogo godina, tj. kada su klavijaturisti jedva i postojali kod nas! Osim toga, jazz-eri i blues-eri takve stvari provlache mnoogo pre nego shto se takav trend pojavio kod nas... ![]() Edit: Eto, kuki i ja u isto vreme o istoj stvari... ![]()
I'm gonna make him an offer he can't refuse. Promijenjeno od Vaxter (08.11.2007 u 01:04 sati) Razlog: Da dodam... :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
Live je chim neko svira, ali kada neko stoji, kezi se i neshto malo peva...
To nikako nije live, a nije ni svirka, vec samo karaoke! ![]()
![]() |
#8 | ||
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]() Mojoj kevi ne mozes objasniti ni to da ovi na Grand Show-u rade na playback!!! Kako joj objasniti da ceo simfonijski orkestar u pozadini samo statira ?! Ni jedna klavijatura, nema ni jedan prikljucen kabel .. cak ni NAPONSKI ![]() Pazi kako je to onda po lokalima .... Ja sviram u full bendu (bubnjevi, gitara, bas, i ja klavijature) i muka mi dodje kad vidim da PEVAC koji mozda od kompletne svirke zna samo iz kog tonaliteta peva koju pesmu, sedne za aranzer, pici po fajlovima i GLUMI da svira!!! Jeste, PEVA uzivo, cak i vrlo pristojno peva, ali pobogu, zasto glumi budalu??? I sto je najgore, masa zadovoljna, svi ga gledaju kao "vunderkinda" .... u stilu "pazi malog, sve to svira i jos i peva" ... TRAGEDIJA!!! I onda, naravno, kod kazde tog istog lokala ni ne mozes da se pojavis i trazis neku normalnu cenu za bend od 5-6 clanova ... kad jedan jedini uzme ni polovinu od cene... Ubise nam zivu svirku ovakvi likovi koji "sviraju" karaoke, NACISTO ![]() Citat:
Ritam i bas jos i mogu da dolaze "iz masine" da bi se to zvala ziva svirka. Ja jest` da sam klavijaturista, ali brate mili, bez zive gitare je sve nekako suvo. Nije da ne moze BEZ gitare da se odradi tezga, ali je prazno i jadno. Nisam, naravno, nikoga hteo ovim uvrediti, nemojte sad da se "palite" ![]() Svako ko je pravi muzicar u dusi zna tacno sta mislim....
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.10.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Instrumenti: KORG PA500
![]() |
![]()
Drugari,spisak ritmova i pesama koje idu uz njih da dodate bilo bi OK, jer ima mnogo onih koji koriste fabricke ili univerzalne ritmove u svirci. Budite fer i prema takvim kolegama,
Pozdrav ![]() Promijenjeno od MachorBG (21.10.2010 u 20:24 sati) Razlog: greska |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
|
![]()
Buraz Cime Se Ti Zamaras
![]() |
Favoriti |
Oznake |
idu, koje, njih, pjesama, ritmova, spisak, svirku, Živu |