|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Cijena je sasvim korektna i ako isporuka bude u navedenom roku, to je odličan dil. Javi se s dojmovima kad stigne stroj.
Ono što trenutno interesira sve zainteresirane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.09.2019
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Svakako, napišem dojmove čim stigne... Nažalost tipku neću moći usporediti sa starijim PSR modelima pošto ih nisam ni probao, ali dam svoj osvrt na sve aspekte klavijature onako na prvi dojam. Možda će vam koristiti dojmovi nekog tko je nov na aranžerima i nije “zaražen” sa iskustvima sa prijašnjih modela.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
za yamahu sx900 previse je to para ok novi model je al opet nabrijali su cjenu koliko mislim da se bolje isplati uzet od tih modela psr sx700 jeftiniji a sve amnje vise identicno osim ako ti netreba vokalist i 1gb rama moje misljenje
![]()
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tyros 2, 3, 4 svi imaju FSX tipke. Provjerite na sluzbenim stranicama. Za Tyros 1 ne mogu pronaci podatke, on je medju Tyrosima imao najgoru tipku. Ali ako ce novi sx imati barem kao jedinica, okay.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Član PSR foruma (Snicker740) je napisao prilično dobar osvrt nakon prvog susreta sa sx900. Citiram što kaže za tipke:
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ok. Samo ponavljam, Tyros 2, 3, 4 imaju FSX-dakle ISTU tipkovnicu. Ja sam dvojku i trojku imao jednu kraj druge, osjetila se samo razlika iz razloga sto je dvojka imala daleko vise kilometara od trojke. Dakle, ista tipka. Ako je blizu FSX, to je super.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
A sta je sa tyros 5 tipkovnicom ?
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Za Tyros 2-5 i za Genos u specifikacijama piše da su tipke tipa
Organ (FSX), Initial Touch/Aftertouch Meni se ipak čini da Genos ima bolju tipku od Tyros4 kojeg sam prije svirao. STAGEA serija ima ove nazive Basic FSB - Elactone ELB-02, ELC-02 ... Standard FS - Elactone ELB-02, DDK7 ... Kod modela SX su tipke tipa Organ FSB i očito se radi o drugačijoj tipki nego što je kod PSR S serije gdje u specifikacijama piše da je tipka tipa Organ, Initial Touch Kako god, vidjet ćemo kad se pojavi kod nas u trgovinama. Za sada nam ostaje da nagađamo i samo vizuelno pogledamo kako izgleda kada se sx900 otvori. Slike u prilogu. Ovaj video nije snimljen nekom kvalitetom ali možete vidjeti kako se lijepo može koristiti Chord Looper (7,20 sec) https://youtu.be/n3CsRUJVglA?t=440 I onako usput, možda nekom zatreba ![]() Prije par dana je izašao novi update za oba modela. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super-Moderator