Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 24.11.2018, 15:41   #1
Darkon
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 04.11.2018
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Darkon ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ali nisu ovo jedini .uvn fajlovi koji ne dozvoljava u YEM-u čekiranje za s770... Dešavalo mi se i kod nekih .uvn sa Tyrosa 3...u stvari kod vecine... Takodje, custum voices sa T5 u ppf formatu.. Ni jedan ne dozvoljava... Bas sam se smorio... To je semplovani bubanj, bas dobro zvuci, posebno doboš...
Dodato:
Dobos je semplovan na 4 layera, ako sam dobro razumeo... Bas je vrhunski... Ima li ko ideju kako da ga osposobim?

Promijenjeno od Darkon (24.11.2018 u 15:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Darkon je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2018, 17:07   #2
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Darkon Pokaži Post
Ali nisu ovo jedini .uvn fajlovi koji ne dozvoljava u YEM-u čekiranje za s770... Dešavalo mi se i kod nekih .uvn sa Tyrosa 3...u stvari kod vecine... Takodje, custum voices sa T5 u ppf formatu.. Ni jedan ne dozvoljava... Bas sam se smorio... To je semplovani bubanj, bas dobro zvuci, posebno doboš...
Dodato:
Dobos je semplovan na 4 layera, ako sam dobro razumeo... Bas je vrhunski... Ima li ko ideju kako da ga osposobim?
Da pojasnimo malo ovaj problem:

PSR-Serija ima mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI samo ako su ti VOICES/DRUMS napravljeni od EXTERNIH samplova.

Tyros5/Genos imaju mogucnosti lodanja CUSTOMA putem PPI/CPI ako su napravljeni na bilo koji nacin: samo od Internih,samo od EXTERNIH samplova ili MIX-om internalnih/Externih.

Znaci u tvom primjeru kolega "Darkon" to sto pokusavas da ubacis ima u najmanju ruku jedan interni voice i zbog toga ti YEM nece niti ga markirati i sve dok ne izbrises interne udaraljke u tom drumu i da ostanu samo Externalne ti neces biti u mogucnosti da ubacis taj Custom drum.

U jednom periodu sam imao PSR-A3000 i Tyros5 i sve ovo u prethodnim pisanjima sto ste naveli se upravo meni desavalo. U YEM-u sam imao instrument info i od A-3000 i od T5.Svaki custom sam mogao da ubacim na T5 dok to nije islo kod A-3000 iz jednostavnog razloga ,svaki custom voice/drum koji je imao bilo sto u sebi interno nije ga YEM cekirao na A-3000 opciji.

Upravo zbog ovih stvari sam odustao od PSR serije i kasnije sa T5 presao na Genosa.

Pozdrav
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2018, 17:32   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.831 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Eto potpunog odgovora, i tužne istine za Drakona. Rješenje je slijedeće; upisati pojedinačno UVD u neki Tyros 4, pregledati koji su elementi interni i onda sve do jednog obrisati. Znači, ostaju samo Custom elementi i takav uvd će se bez problema upisati u psr.
casper je offline   Reply With Quote
Star 24.11.2018, 16:15   #4
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 272
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja isto imam taj materijal u T5 i bez problema sam ucitao. Ali ti mogu reci da nije to bas toliko dobro koliko deluje na prvi utisak. Ipak najbolje izlazi fabricki materijal. Ako bas hoces nesto da napravis jedino da ubacis wav od tih elemenata. A mislim da bi to mogao da sve odradis sa Awave programom. Exportujes uvn u wav i ubacis to posle u YEM

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 24.11.2018, 16:52   #5
Darkon
Početnik forumacije!

Standard

Hvala ti puno. Ti si verovatno proba te bubnjeve preko ozvučenja? Nisi bas zadovoljan?
Star 24.11.2018, 17:42   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Bravo @dmmacak, kao da si mene pitao sto ces napisati. Taj bubanj se vrti okolo, imam ga i ja. Nista posebno. Doduse, nesto na visem nivou od ostalog materijala istog proizvodjaca ali u usporedbi s tvornicom, bitno losije zvuci. Mislim da sam ga bez problema upisao u jedan 770, tako da mi nekako najvise "smrdi" da je netko u njega dodatno gurnuo nesto tvornicko ili @darkon radu nekakvu gresku.

Sent from my XT1052 using Tapatalk
Star 24.11.2018, 17:50   #7
Darkon
Početnik forumacije!

Standard

Caspere mogu li ikako da dobijem od tebe taj bubanj ako ga i dalje imas da probam da ga ucitam?
Dodato:
Ja nista bolje od tog semplovanog bubnja nisam cuo? Ako neko ima bolji ja bih voleo da ga imam

Promijenjeno od Darkon (24.11.2018 u 17:54 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 24.11.2018, 18:36   #8
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Opet ti nadopisujes, :-). nije ovo chat.
Nemam taj obicaj raditi javno ali evo, sada radim iznimku, posalji mi taj bubanj u uvd formatu pa cemo ga srediti. Pa cemo ga ugurati nekako kad ti tako dobro radi... :-)

Sent from my XT1052 using Tapatalk
Star 24.11.2018, 18:44   #9
Darkon
Početnik forumacije!

Standard

E hvala ti puno.. Moras mi objasniti samo kako da ti posaljem.. Nov sam ovde, nisam nista do sada postavljao
Star 25.11.2018, 02:49   #10
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

@Darkon je dobio upute ... javljamo razvoj događaja
@grico - baš si neki nadobudan tip, ti bi sve odradio samo za jedno popodne

Evo kratkih uputa jer je sutra nedjelja pa da se imaš čime zanimati. Prvo, unesi ID klavijature u YEM.
https://youtu.be/rzwFnzxT_hQ
To je potrebno napraviti samo jednom za svaki novi spojeni instrument. Po tom broju će YEM automatski prepoznati koji je instrument trenutno spojen.

Drugi detalj iz tvoje priče. Pogledom na Voice Wave Size ćeš određivati količinu sadržaja koji spremaš u trenutni PPI. A to znači slikovito ovako. Kad ti je gore crveno (kao na slici)onda dolje gasi zeleno sve dok crveno ne nestane. Možeš gasiti velike zelene kvačice koje se nalaze gore (Packove) ali isto tako i male zelene kvačice koje se nalaze dolje (sadržaje u packovima). Kad si obavio taj dio priče, tj. kreirao da sadržaj ne bude veći od dopuštenog za tvoj 970 (500mb), onda izradi ppi. I nazovi ga logičnim imenom da poslije znaš što se u njemu nalazi. Stavi ga na USB, pikni u PSR i instaliraj.
Tek sada sadržaje možeš preslušavati u klavijaturi. I tek sada te unešene sadržaje u psr možeš editirati u YEM-u. Tako je i logično, jer kako uređivati nešto u YEMu ako se to isto ne nalazi u klavijaturi.

To je to, a kad zapne javi se za nastavk.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije