|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
Ako tebi to zadovoljava standarde ja ti zavidim,ja bih iskreno voleo da mi se to svidi i da ne bacam pare na skuplje stvari .
Od Electro Voice_a sam bukvalno imao sve sto su izbacili ,kao i od vecine drugih proizvodjaca ( dynacord , jbl , mackie , rcf , fbt... ) i od EVa zadrzao sam samo stari EV RX 115 ,jer mi jedino to vrsi posao , sve ispod toga nije nesto vredno puno price od EV. Od JBLa sam zadrzao samo SRX i smatram da je ispod toga sve sranje od JBL , od Dynacord trenutno imam Variline i jedni sam trenutno vlasnik Acoustic line Seeburg K serije u Srbiji. P.S. Ovo ne pisem da bih se hvalio ,vec da ti bude jasno da ja trenutno imam i JBL i EV i Dynacord i Acoustic Line i jos dosta toga i da nemam potrebe da hvalim ni jednu firmu ,ne vezujem se emotivno ni za jedan brend ,vec samo za ono sto je dobro i sto mi vrsi posao.Svaka firma ima dobre i lose serije zvucnika,ali za pare koliko kosta taj ETX cinjenica da druge firme za te pare daju vise. Ocigledno si me pogresno shvatio , sto ti ne stavljam na teret ,samo diskutujemo. Kao neko ko je u zadnjih 15 godina promenio 1000 kutija raznih proizvodjaca samo ja znam koliko sam bacio para na kupi-prodaj dok nisam nasao sebi kutije koje mi odgovaraju ,te iz tog razloga delim ovde svoja misljenja i svoja iskustva ,da ne bi neko bacio pare za nesto sto mu se posle ne svidi,pa dok proda i kupi drugo ,em izgubi vreme ,em zivce, em pare . Posto vidim kako si ti odgovorio,shvatam da si ti vec kutije kupio i posedujes ih cim si tako emotivno primio moj post i brze bolje udario u napad ,pa prema tome pitam se zasto si uopste postavio pitanje za kutije koje si vec kupio??? Nisu nam prohtevi svima isti ,ako si ti sa ETX zadovoljan to je super i ja ne vidim nista lose u tome.Cak ti zavidim sto mozes svoje ukuse da zadovoljis takvom kutijom.Ja nisam tako zadovoljan ni sa mnogo skupljim kutijama.Ako mislis da cu da hvalim ono sto tenutno imam da znas da necu ,jer svaka kutija ima svoje mane i prednosti , idelano ne postoji i smatram da uvek ima bolje. Ni taj moj JBL SRX , Dynacord Variline , EV RX nista to nije toliko spektakularno sa obzirom koliko mi na ovu nemastinu bacamo para na to. Izvinjavam se sto je ovako dug post ![]() pozz Promijenjeno od neshatomic (10.04.2015 u 22:54 sati) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.05.2013
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
![]() |
Citat:
Također bih preporučio kolegi što je otvorio temu da isproba DSR seriju Yamahe, nije to stara Yamaha, sad je više Nexo nego Yamaha Em je jeftinija od EV ETX, a brate mislim da rade za 10-ku, iako je to opet stvar ukusa..
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Odomaćeni član
|
Ta je Yamaha prosla pored Nexa i to sa poprilicne udaljenosti.
Unutra su i dalje ispod prosecne Eminens komponente. Samo je fino upeglano na procesoru i zvuci dopadljivo. Kako je u EV verovatno LF takodje Eminens, to je manje vise ista klasa proizvoda. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
U DSR 115 je 15ica eminence kappalite 3015 ,a drajver je takodje eminence nsd2005 ali je procesing uradjen do bola i ubaceno stvarno ozbiljno pojacalo pa ta kutija ipak zvuci odlicno i mnogo bolje od vecine iz te klase.
slika sa jamahinog sajta : |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.05.2013
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
![]() |
Citat:
, nije da samo zvuči dopadljivo nego daje i izrazito dobar SPL, bar što se satelita tiče (koristim sistem DSR 2x112 + 4x118), iako bassevi nemaju tako dobar output kao sateliti, pa mi je osobno i malo smiješno kako su napravili taj odnos bas/satelit, moraju ići bar dva bassa po strani za 1 satelit.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
Sve si objasnio samo nisi rekao dali izlazi masno I dali mogu terce...hehe
Odlican post..Svaka cast. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
@nesatomic
Ono sto smeta nasim 99% muzicara / pevaca je bas to ako je cist ton. Navikli su godinama na distorziju i ono sto valja, njima ne valja. Licno sam se uverio u to kad sam presao na digitalni mixer, skoro svaki pevac se uplasi svog glasa. Drugo, kod nas pevaci i muzicari setaju po sali u cilju prikupljanja baksisa i hteli bi da se(be) cuju, udaljeni 30 metara i okruzeni sa nekolicinom pijanih gostiju koji se deru na sav glas, isto kao i na bini. Skoro sam otisao na neki "koncert" da malo poslusam kolege, a oni, em se pojacali, em nikad nisu culi za EQ pa visoki tonovi bukvalno pomeraju sliku pred ocima i to sve za nekih 100 ljudi... Ne treba da bude preglasno, samo da bude dovoljno glasno. Valjda ove mladje generacije sticu utiske da sve sto je tise od njihove lokalne diskoteke nije dobro.... |
|
|
|
| Ćlan 2 Vam se zahvalio, sale_band, za koristan post: | tonijo (08.09.2015), veselinovicvs (05.03.2018) |
|
|
#8 |
|
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sale, doslovno si svaku riječ pogodio što si napisao.
Kod nas su ljudi naučili na Dynacord i na Shure betu upravo iz tog razloga što to sve zajedno mulja, plus ona idiotska navika pjevača da prekriju dlanom glavu mikrofona i to onda upotpunjava sliku. A to što kažeš za mlađe generacije, ja danas sviram jedno veselje s kolegom, akustika je u pitanju gitara+harmonika i klinka me pita, doduše nije sa zlom namjerom: Možeš li miksat? Nisam skužio šta je htjela, ali da se izvučem iz situacije rekao sam joj onu staru foru zzzz šlag
|
| Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | sale_band (20.04.2015) |
|
|
#9 | |
|
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
Citat:
http://youtu.be/EbjMU2fNDYU |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Vredan član društva
|
Pjevaci u glavnom jebu tonsku sliku za odvrtanjem prekomjernog efekta zatvaranja glave mikrofona pa visak zvucnog pritiska ne moze da izadje na drugu stranu. Neko je rekao nesto u vezi digitalca skoro svi bjeze od tog digitalca kao djavo od krsta. Pa jebote jel toliko tesko povjerovati svojim usima da je lakse raditi na nesto cisce i preciznije nego na stalno muljanje. Skoro sam imao u kafanici jedan problem sa kolegom bas iz razloga sto je lik navikao na muljazu,a jako dobar pjevac na zalost. Imam yamahu 02r i kutije rcf art 715 a mk2 i bas bin rcf...Sve fino nastimano izlazi toliko cisto da je to strasno on je na kraju rekao jebo te kao tvoj mikser i razglas promukao sam zbog njega, sto se na razglas uopste ne primjeti. Prije toga nije spavao dva dana popio je gajbu piva i sta je najlakse okrivit nego razglas. Malo je onih koji stvarno cijene cistocu tona. Opet imam jednog sto mu je isti stim mikrofona u svakoj prostoriji a u glavnom na dinakorda radi pa vi onda razmislite kako to zvuci. Od apsolutne akustike ljudi naprave neakustiku... strasne su to stvari. Doduse ovu jamahu sam jedan vikend nosio jer je rijetko nosim zato sto je jako teska,u glavnom nosim roland vm 3100 pro ali ne moze se roland poredit sa jamahom u tonu i efektima. Eto tako na tu temu.... A sto se tice kutija,kutija je najbitnija jer je ona krajnji izlaz svega dzaba rezija i sve ako kutije nisu bas dobro. I naravno kultura i posovanje mix-a nije sve rke koke opleti obori....uuu aaaa.... Ala fazon Zere I Goci i ostala kompanija anti sluhista.
Promijenjeno od miki2008 (20.04.2015 u 16:18 sati) |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio miki2008 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (05.03.2018) |
![]() |
| Favoriti |
| Oznake |
| electrovoice, etx |
|
|