|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozz drugari,
interesuje me da li mogu kada povezem pa800 i presonus preko midi-a i ukljucim KONTAKT, da li mogu na pa800 da menjam boje i tako to...? |
![]() |
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ti druze previse zuris. To sto trazis moze, ali... Uvek zeza ovo "ali".
Tvoje pitanje navodi na zakljucak da nisi bas upoznat sa materijom MIDIja jer u suprotnom nebi ni pitao. Za midi konekciju PA800 nije ti potreban presonus (22VSL) jer imas integrisan USB MIDI interfejs u samom PA800. E, sad, nisi nam naveo sta bi tacno zeleo da radis sa kombinacijom PA800 i kontakta... |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mozes da mijenjas sounde sa PA800, s tim da u Kontaktu napravis Instrument Bank i u njemu poredjas instrumente koji ti trebaju. Jedan Instrument Bank u Kontaktu moze da ima maksimalno 128 instrumenata, a mjesto na kojem se nalazi jedan instrument je ujedno i njegov Program Change Number (PCG). Na PA800 imas sounde koji imaju iste PCG brojeve kao i oni na Kontaktu. Izabiranjem tih sounda na PA800 automatski pozivas i odredjeni instrument na Kontaktu. Ovo radis na jednom od Upper Partova, koji adresiras u PA800 da poziva sounde spolja, dakle postavis ga na External.
Ovo je veoma kompleksno i komplikovano polje. Vrlo je tesko snaci se u svemu ovome ukoliko nemas pozamasno iskustvo. Sva ova uputstva su samo pocetak u ovom domenu jer ce biti potrebno ubaciti tu i jedan Midi Processor program, gdje ce se obaviti rutiranje midi naredbi i filtriranje nepozeljnih. Postoji jedan nas produkt po imenu Trans Audio PA koji se bavi bas ovim, to jest pretvara Kontakt u sampler koji radi sa PA aranzerima i to sa Sound Engineom od nekih 80GB Sampling Contenta (koji je komprimiran, pa zauzima samo nesto vise od polovine ove velicine na Hard Disku). Tu su i terce za koje su komande takodje uradjene u samom PA800, tako da se moze pohraniti Performansa sa soundima sa Kontakta koji imaju i tercu. Jedan veoma kompleksan projekat sa soundima najviseg kvaliteta. Sve u svemu, za ovo ti kompjuter uopste ne treba biti pod rukom jer sve komande obavljas sa PA800, sto zanci, pored pomenutih terci, podesavas i level, panoramu i efekte sounda na Kontaktu i to sve preko PA800, gdje to i memorises po Performansama. Promijenjeno od tranzit (10.03.2014 u 14:30 sati) |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Da koristim na live svirci, uopste mi nije bio presonus potreban da kupim da bi koristio kontakt i pa800
|
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ne, ne, ti moras imati Presonus kao Audio Interface preko kojeg ces cuti Kontakt. On ti je svakako trebao. Nisi ti Sasu dobro razumio.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Rekao sam caletu da mi kupi danas midi kabl, veceras pokrecem sve to i cimam za sve sto ne znam...
|
![]() |
![]() |
#7 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ima da se nacimas.... Ne treba ti midi kabal, uzmi USB kabal i povezi PA800 direktno na PC ili Laptop alimpre toga instaliraj Korg USB Midi driver koji ozes naci na Korgovom sajtu
|
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
A gde cu presonus da povezem na sve to ?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Sale ti je upravo to i napisao, da ti nije neophopdan midi kabl jer PA800, koliko se sjecam, ima USB to Midi interface. Treba samo da prikljucis taj USB na Laptop, da instaliras Korgov USB to Midi Driver i on ce ti se pojaviti u Kontaktu kao jedan od Midi Portova, tako da odmah mozes krenuti da se mucis. Od tog "cimanja" slaba vajda, prvo odradi ono sto sam ti napisao u gornjem postu kao osnovu za pocetak a poslije ces dodavati i sounde i znanje.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Okej, treba mi obican usb sa obe strane... ?
Dodato: Ima 2 usba nazad, obican kao sto ide u komp i onaj kao sto je nazad na presonusu, koji da kupim ? Promijenjeno od negovan90 (10.03.2014 u 14:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
|
|