|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
AcaG600,rekao sam to što sam rekao i stojim iza toga.Ti konvertovani ritmovi sa ostalih klavijatura na Ketronima zvuče neuporedivo kvalitetnije,pa čak i od Tyrosa 3,kojeg sam imao.Iza mojih izjava stoji 30tak godina tezgaroškog iskustva,sviranja nekoliko instrumenata i 25 godina pedagoškog rada.Mislim da sam ti odgovorio i ovim završavam svaku raspravu na ovu temu.Htio sam svojim iskustvom pomoći kolegi,a ne izazvati replike i raspravu.Pozdrav i svako dobro!
Послато са HUAWEI G510-0200 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Acag600,ti bi drug ipak trebao da poslusas koji ketron na razglasu,pa bo posle zaboravio i kako se zove,i sve sto ti ovde naprica o njemu...znaci zvuk je vrhunski,i u to nema sumnje, cak i na ovim ms50-100 koji su sad vec smesno stare i jefrine klavijature, moze se primetiti ta jedinstvenost u zvuku u odnosu na druge brendove, izuzetno dobri kvalitetni fabricki zvukovi, sound vrlo pitom,mekan, nesto nalik rolandu,samo x2....vrlo vrlo kvalitetan zvuk..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
![]() |
![]()
Ketron zvuči bolje i kvalitetnije a onih 16mb memorije za tzv. semplove zaboravi, to je neiskoristivo, imao sam Genesysa s istom količinom pa znam, u današnje vrijeme to je kao da nema nikakve memorije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Opet moze i tih 16MB da se iskoristi, bar za neke sitnice koje nedostaju. Malo jeste i to veoma malo ali bolje ista nego nista. Uvijek ce se naci ponesto sto bi moglo stati u tih 16MB, recimo kojekakve zujalice koje zauzimaju vrlo malo RAM-a, U tih 16MB bi mogao da izredjas kompletni sound Juznog Vetra, ako sviras uopste te umobolne pjesme. Ponekad se mora i to svirati, a sa tih 16MB i adekvatnim editingom, eto ti DX11 u X1. Sta bi vise ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja svirao godinama na dss-1 ,
samo par harmonika , zujalica sa jedne diskete . I bilo dobro ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Što se tiče duvača,ne trebaju semplovi,posebno su moćni saksofoni,a mogu se napraviti i odlične harmonike.Pozdrav!
Послато са HUAWEI G510-0200 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Pozdrav svim forumasima...Ne mogu a da se ne prikljucim ovoj temi...calevh...KETRON sviram cca 4 godine...Prvo sam imao XD3 modul a sada sam vlasnik SD5.KETRON je vrh po zvuku!!!AcaG600 obavezno cuj KETRON uzivo,ne zelim da vredjam nikoga niti da se uplicem u bilo kakvu polemiku ali odgovorno tvrdim da je KETRON No.1 na listi aranzera i to govorim iz iskustva sa aranzerima koje traje 15 godina.TRANZIT je za sve u pravu sto se tice X1,i definitivno je daleko bolji po zvuku negoli danasnji "top skupi aranzeri" a ta oprema sto ide uz njega je maltene na poklon...E sada...Imao sam,kako sam vec spomenuo gore,XD3 modul sa HD+vokalist+TV video izlaz+flight case pravljen po porudzbini za mene.HD je fabricki ugradjivan u modul dok vokalist,TV izlaz i case je bilo naknadno ulozeno.Znaci oprema je otprilike kostala 350-400e...Sve super medjutim...Najveci je problem kod nas sto su te sprave fakticki neotkrivene i nisu trazene pa kada prodajes ne ide prodaja kao sa korg-om i niko ti ne vrednuje i ne ceni sta sprava poseduje jer niko i ne zna da se to posebno kupovalo...Prvi sam ja kada sam dobio preporuku za SOLTON aranzere pitao druga da li je normalan jer me je to asociralo na one stare miksete i zvucnike koje ih je svaki Dom Kulture imao...Medjutim kada sam cuo uzivo MS-100 pao sam na dupe!!!Ukratko da ne duzim...
calevh...Imaces posla oko sredjivanja ritmova i sve ces morati u STYLE WORKSU ili nekom takvom programu,ako se budes resio uzeti,ali na KETRON-u se svaki trud isplati!E sada moraces naci resenja koje ritmove ubaciti ali da ti svaki ritam ne bude natrpan(intro-i,endig-i...).Ja u SD5 imam trenutno 115-120 pattern-a i jos oko 10% memorije jer si na KETRON-u uslovljen i sa brojem PATTERN-a ali i sa memorijom u %...Ali za sve se nadje resenje,naravno ako zelis zvuk ali ako zelis da imas za svaku pesmu namenski ritam onda to nije sprava za tebe...Ja licno imam 2 zamerke za KETRON firmu a to su: 1.Broj pattern-a 2.Sotver za editovanje ritmova Naravno ove 2 primedbe ne vaze za AUDYA-u... Sve u svemu X1 zvuci odlicno samo ces morati da se pomiris da ces zagrejati stolicu i da ga neces lako prodati ...I naravno dobro gledaj da li je sve ispravno... Ako imas neka pitanja slobodno pitaj rado cu pomoci i tebi i bilo kome oko KETRON-a...Pozzz...
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
ja sam zamjenuo roland g70 za ketron sd-5 i nisam se prevario .zvuk cist i direktan .prije toga sam imao pa 800 .ketron je za moj ukus daleko od ove dvije klavijature ,mada nisu lose ,roland pogotovo
Promijenjeno od shown (14.02.2014 u 00:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
Što se tiče ritmova, ja ne koristim namenske ritmove, isključivo univrzalne, i treba mi otprilike 50 ritma, i još toliko maximalno boja da bih odradio svaku vrstu svirke. Za toliko valjda će biti mesta. Promijenjeno od calevh (14.02.2014 u 18:38 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Razmena nije izvršena, razlog - Klavijatura u jako lošem stanju, estetski. Nije pao dogovor što se tiče cene. Jedno je sigurno. Ja menjam brend u skorije vreme - KETRON
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|