Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 04.07.2015, 22:50   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od jtodorov Pokaži Post
Drugari,
Trenutno pokusavam da preradim na TYROS 5 midi fajlove, koje su ustvari ritmovi iz ROLANDA, da bi poslje toga iz te midi fajlove mogao da uradim odgovarajuce ritmove u STYLE WORKS XT.
Kad to radim na klavijaturi, na 10 kanal midija (Bubanj) cuje se pijano i odem ja u SONG CREATOR, pa onda u 1-16, pa onda selektiram CH10 i pokusavam da stavim neki DRUM KIT ali nakon nekoliko taktova(BAR) ponovo se menja pijano zvuk. Verovatno je to zbog MARKERA koje postoje u midi fajl, ali probao i sam i do obrisem markere i opet je bilo isto.
Sta da uradim?
Ma nije to dobro. Pokušavaš na brzinu napraviti nešto i očekuješ da se slučajno dogodi čudo.
Postupak je složen i da bi preuredio ritam iz Rolanda treba ti prije svega poznavanje osnovnih pojmova. Markeri nisu povezani s ovim problemom koji spominješ i nemju nikakvih dodirnih točaka s promjenom sounda.

Ne znam gdje si (u kojem tabu) i kako pokušao napraviti promjene u SONG KREATORU ali tu radnju možeš napraviti. Prvi način je opisao tyros2 (pogledaj manual i u njemu to spominju), a drugi je da u tabu EDIT uneseš kontrole za bank (drum) koji ti je potreban.

Moj je savjet da ovom poslu pristupiš na potpuno drugačiji način. MIDI prvo unesi u PSRUTI, očisti ga od nepotrebnih Rolandovih podataka.
Optimize XG ili pročišćavanje MIDI-ja

Onda ga unesi u "midi2style" pa kreni s izradom Styla. Kažem, to je posao koji zahtjeva dosta znanja i iskustva. Dosta toga sam napiso na forumu, materijala stvarno ima dovoljno i trebaš samo čitati i ići korak po korak.
casper je offline   Reply With Quote
Star 08.07.2015, 19:45   #2
jtodorov
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
jtodorov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Uz pomoc Scale diatronic opciju sam uradio terce za vokal na Tyros-u, ali imam samo durske i molske terce.
Ne znam dali postoji opcija da se urade i terce u neprirodnoj skali, kao na primer kad se peva Moj dilbere pesma iz E -dur godrnja terca ali na ton A da peva C, a ne Cis
jtodorov je offline   Reply With Quote
Star 08.07.2015, 20:21   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Na žalost, ne mogu se raditi nepravilne terce.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
jtodorov (09.07.2015)
Star 08.07.2015, 23:59   #4
Bokic
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
Bokic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
... kao na primer kad se peva Moj dilbere pesma iz E -dur godrnja terca ali na ton A da peva C, a ne Cis
Ovaj slučaj može na T4, pretpostavljam da može i na T5.
Odaberi samo Am harmonski.
Bokic je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Bokic za ovaj koristan post:
jtodorov (09.07.2015)
Star 09.04.2018, 05:49   #5
palas
Vredan član društva

palas's Avatar

Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
palas befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Uz pomoc Scale diatronic opciju sam uradio terce za vokal na Tyros-u, ali imam samo durske i molske terce.
Ne znam dali postoji opcija da se urade i terce u neprirodnoj skali, kao na primer kad se peva Moj dilbere pesma iz E -dur godrnja terca ali na ton A da peva C, a ne Cis
Može. Da sad ne objasnjavam harmonski..ali, u ovom slucaju idi na podesavanje u skali i tamo podesi ne E-dur (posto ti je pesma u E-duru) već A-harmonski. Tako ćes dobiti C koji je tebi potreban a imaćes (F umesto Fis) i Gis.
To ti je postavka za pesme tipa kupicu ti Danče svileno maramče...iz E-dura....itd.
Ti imenujes tu lestvicu kao E-dur-xxxx, ali podesavas skalu kao a-harmonski.
palas je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio palas za ovaj koristan post:
VUNIMRAV (09.04.2018)
Star 08.07.2015, 21:37   #6
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zato sam ja i uzeo voiceworks koji radi fenomenalno.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio mikimiki za ovaj koristan post:
jtodorov (09.07.2015)
Star 13.07.2015, 22:05   #7
jtodorov
Vredan član društva

Standard

Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Moguće je i princip funkcioniranja je isti.
Signal pjevača pošalješ sa mixete prema vocalistu i sa vocalista ga vratiš u jedan kanal na mixeru.
Slanje signala iz mixera prema vocalistu radiš preko AUX OUT-a (zelena strelica).
To bi kod tebe izgledalo kao na slici, s tim da moraš prilagoditi signal AUX OUT-a na samom mixeru.
Dodano, vraćanje signala iz vocalista (u ovom slučaju Tyros5) možeš uraditi preko LINE OUT - SUB 1, 2 (plave strelice na slici) ili da ti ide zajedno sa signalom klavaijture sa MAIN OUT-a (crvene strelice). Prvi pristup je bolji ali moraš u Tyros 5 prilagoditi SUB OUT u Mixing console (slika 2 ).

S obzirom da želiš koristiti pjevački efekt od X32, na njemu podesi efekt po želji ali ga isključi na Tyros5 kako se ne bi "duplao".
Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:

Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
Dodato:
Citat:
Dodato:

Prijatelju casper,
Dodato:

Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
Trenutno muku mucim sa drugi problem koji se javio. Terca se javlja i u tonovima koje sviram s desnu ruku. Znam da nesto trebam promeniti u mixer ali ne znam sta?

Promijenjeno od jtodorov (16.07.2015 u 18:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 03.08.2015, 17:55   #8
jtodorov
Vredan član društva

Standard

Da li neko moze na forumu kao attach u postu da stavi kreirani MIDI SETUP za terce. Mislim da nece biti problema ako je iz TYROS 4, pa da ga ja ubacim u TYROS 5.
Za one koje ne znaju na koji fajl mislim, to je onaj sto se kreira sa uputstvom za midi terce, i nalazi se u klavijaturu u FUNCION > UTILITY > SYSTEM RESET
>MIDI SETUP FILES> Tu u HD bi trebalo da se nalazi fajl MIDI TERCE.
Unapred se zahvaljuljem.

P.S. Ja sam probao da ga kreiram uz pomoci uputstva ali ne funkcionise kako treba
Star 03.08.2015, 21:01   #9
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Druže,ja stvarno ne znam na koji fqajl misliš,ako je to onaj sa "bup" nazivom,taj sam ti poslao na FB u inbox.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 05.08.2015, 19:13   #10
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Novi YEM V2.30

[V2.2.0 to V2.3.0]

- You can now change LSB values in the Pack.
- You can now select the icon of the content which is displayed on the instrument.
- You can now directly enter values by right-clicking on a graph when editing Voices.
- The Element name is now displayed when editing Custom Voices.
- You can now import SoundFont files (.sf2) as Contents.
- You can now export selected content as a Pack Project File (.ppf).
- Now supports PSR-S970/S770/S670.
- Other minor problems have been corrected.

* Do not use content to be released from now with previous versions (V.2.2.0 or earlier)
tyros2 je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, tyros2, za koristan post:
jtodorov (06.08.2015), mikimiki (06.08.2015)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije