|
|
![]() |
#1 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Postupak je složen i da bi preuredio ritam iz Rolanda treba ti prije svega poznavanje osnovnih pojmova. Markeri nisu povezani s ovim problemom koji spominješ i nemju nikakvih dodirnih točaka s promjenom sounda. Ne znam gdje si (u kojem tabu) i kako pokušao napraviti promjene u SONG KREATORU ali tu radnju možeš napraviti. Prvi način je opisao tyros2 (pogledaj manual i u njemu to spominju), a drugi je da u tabu EDIT uneseš kontrole za bank (drum) koji ti je potreban. Moj je savjet da ovom poslu pristupiš na potpuno drugačiji način. MIDI prvo unesi u PSRUTI, očisti ga od nepotrebnih Rolandovih podataka. Optimize XG ili pročišćavanje MIDI-ja Onda ga unesi u "midi2style" pa kreni s izradom Styla. Kažem, to je posao koji zahtjeva dosta znanja i iskustva. Dosta toga sam napiso na forumu, materijala stvarno ima dovoljno i trebaš samo čitati i ići korak po korak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Uz pomoc Scale diatronic opciju sam uradio terce za vokal na Tyros-u, ali imam samo durske i molske terce.
Ne znam dali postoji opcija da se urade i terce u neprirodnoj skali, kao na primer kad se peva Moj dilbere pesma iz E -dur godrnja terca ali na ton A da peva C, a ne Cis |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Na žalost, ne mogu se raditi nepravilne terce.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (09.07.2015) |
![]() |
#5 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]() Citat:
To ti je postavka za pesme tipa kupicu ti Danče svileno maramče...iz E-dura....itd. Ti imenujes tu lestvicu kao E-dur-xxxx, ali podesavas skalu kao a-harmonski. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio palas za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (09.04.2018) |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Zato sam ja i uzeo voiceworks koji radi fenomenalno.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mikimiki za ovaj koristan post: | jtodorov (09.07.2015) |
![]() |
#7 | |||
Vredan član društva
![]() |
![]()
Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato: Citat:
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem? Dodato: Citat:
Dodato: Citat:
Promijenjeno od jtodorov (16.07.2015 u 18:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Da li neko moze na forumu kao attach u postu da stavi kreirani MIDI SETUP za terce. Mislim da nece biti problema ako je iz TYROS 4, pa da ga ja ubacim u TYROS 5.
Za one koje ne znaju na koji fajl mislim, to je onaj sto se kreira sa uputstvom za midi terce, i nalazi se u klavijaturu u FUNCION > UTILITY > SYSTEM RESET >MIDI SETUP FILES> Tu u HD bi trebalo da se nalazi fajl MIDI TERCE. Unapred se zahvaljuljem. P.S. Ja sam probao da ga kreiram uz pomoci uputstva ali ne funkcionise kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Druže,ja stvarno ne znam na koji fqajl misliš,ako je to onaj sa "bup" nazivom,taj sam ti poslao na FB u inbox.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
[V2.2.0 to V2.3.0]
- You can now change LSB values in the Pack. - You can now select the icon of the content which is displayed on the instrument. - You can now directly enter values by right-clicking on a graph when editing Voices. - The Element name is now displayed when editing Custom Voices. - You can now import SoundFont files (.sf2) as Contents. - You can now export selected content as a Pack Project File (.ppf). - Now supports PSR-S970/S770/S670. - Other minor problems have been corrected. * Do not use content to be released from now with previous versions (V.2.2.0 or earlier) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|