|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Onda je problem do toga što mi je prepravljen na dugmetaru...U mom slučaju nije dobro...
Dodato: Pošto sam uzeo nov Rolandov aranžer i na njemu SVE mora da radi na preko 1-og MIDI kanala kada se prepravi na dugmetaru.Znači DRUM,BAS,ACC,UPPER-i i verovatno je problem što su mi i UPER-i i LOWER na 1-om MIDI kanalu i ja nemam drugo rešenje koliko vidim.Dosta dobro poznajem MIDI ali ovde u mom slučaju je izgleda dugmetara napravila pometnju. Promijenjeno od veselinovicvs (31.07.2016 u 05:40 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije mi jasno zasto sve mora biti na prvom kanalu? Koja veza je izmedju tipki i midi kanala? Po mojem, tipke mogu biti od stampace masine...opet neovisno o midi kanalima. A mozda sam i u krivu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja mislim da znam sta se desava. Mora da se postavi jedan midi kanal jel ta prerada salje samo jedan midi kanal. I bitno je da je globalni kanal isti kao i u preradi. U ovom slucaju kanal 1. Tako da se prerada ponasa skoro kao da sviramo po fabrickoj klavijaturi. Znaci kao sto kaze Alen treba postaviti u midi Out podesavanjima da Lower salje neki kananal. Moze bilo koji. A isto tako na vokoderu namestiti iati.midi.kanal u.midi In podesavanjima. I to je resenje.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@veselinovicvs
Ajde da pokusamo da ti pomognemo.. Da bi prikljucio dugmetarsku preradu na klavijaturu pretpostavljam da si na Rolandu NTA kanal pomerio sa broja 10 na 1 ili si nesto drugo cackao? |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (01.08.2016) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo sve sam probao...Nece ovo da radi i definitivno odustajem da koristim vokalist preko MIDI.Definitivno je zbog toga sto je i prerada na dugmetaru i model klavijature.
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Jesi li probao da pogasis TX Event-e za Lower u Tone Parts?
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (02.08.2016) |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Jesam...Iz meni nepoznatog razloga onda mi ugasi UPPER 1,2,3 i nemam nista na desnoj ruci...
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Pa koristi SCALE mode. Svejedno je mnogo bolje nego chordal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@veselinovicvs
Jesi li sigurno samo za LOWER ugasio event-e? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ispravka...Ne pogasi mi Upper-e...U TX event pogasim sve sem LOWER I njega stavim na 4 midi kanal.Takodje u NTA podesim TX na 4 kanal ali onda nemam LOWER vec LOWER dobijem jedino kada je na 1 midi kanalu.Onda se desava da mi sabira levu I desnu ruku I onda Samara pratece.Znaci lower JEDINO radi kada je na midi 1 kanalu.Sto isto vazi da su mu UPPER-i na midi 1 kanalu.Jako me buni to sto ja iako na T.C.odredim da prima tonove samo do C4(jer je to u mom slucaju split tacka)naravno odredim da radi preko midi kanal 1 T.c. I dalje sabira levu I desnu ruku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|