|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sve je to potpuno tacno gagane ali... ne ocekuj da bilo ko drugi rijesi tu situaciju na odgovarajuci nacin. To mozete samo vi muzicari i niko vise na ovom svijetu. Vi morate da uticete na drzavu da donese odgovarajuce zakone i na estradu da to i sprovede u djelo. Oni jedini imaju i moci i instrumenata za to. Nece se to desiti u jednom danu jer za to je potrebno vrijeme ali ce se desiti, ne revolutivno vec evolutivno. Oruzje za ovo su razne demonstracije, strajkovi, opstruiranje posla, sabotiranje posla itd... Drugi jednostavno nemaju interesa da tu bilo sta cackaju, osim vas koji ste time direktno pogodjeni. Nema bezizlazne situacije, ima samo neaktivnih ljudi kojima u krajnjoj liniji i egzistencija zavisi od toga, a oni nista ne rade... valjda cekaju pomoc od Boga. Nece ni Bog da pomogne ako ti sam sebi ne pomognes. Jasno mi je da je na Balkanu veoma prisutna korupcija, koja se uvukla u sve pore drustvenog bica ali i ona nije status quo i data od Boga, vec rezultat dugogodisnje neaktivnosti organa drzave da je sprijeci. I u najrazvijenijim zemljama svijeta postoji korupcija, samo sto je to u tim zemljama na jednom daleko visem nivou i ne pogadja direktno onog "obicnog smrtnika" mada se i na njega dijelom i posredno prenosi. Kukajuci po forumima se nece otici dalje i naprijed, mada je i to jedan vid borbe protiv nemuzicara na muzickim mjestima, mora se prosiriti taj front borbe, a sto je front siri to je "neprijatelju" teze da brani ono sto je zauzeo. Ti "okupatori" (ovdje mislim na DJ muzicare na aranzerima) nece moci da brane jedan siroki i organizovani front napada na njihova "utvrdjenja". Na ovaj nacin se i treba organizovati u nastojanjima da se maknu sa bine oni koji je bespravno zauzimaju, a bar danas postoje informativni mediji pogodni za ovakav nacin borbe za svoja legitimna prava.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Uz minimalna ulaganja maksimalni prihodi, to im je moto
![]() Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
najzesce je kad ti pridje gost i kaze aj mi pusti tu i tu pesmu, ja kazem ne mogu da pustim mogu da odsviram, a on kao ma da... Svejedno im je... Verujte mi ja sam pobrisao sve namenske ritmove iz klavijature, i to me cak nervira. Sta moze da se odsvira odradi se, sta ne moze, necu ni da se zamajavam ali 99% pesama moze da se odradi sa standardnim ritmovima. Jedina pesma za koju sam ostavio namenski uradjen je ne slusaj majko, i to zato sto me nervira pesma, ne znam zasto. A ionako mi je traze jednom u 6meseci... Ali sam iskreno protiv fajlova pa cak i ritmova sa introm. Bolje je ma kako svirati nego nikako, jedino tako moze da se nauci.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Razumijem ljutnju onih koji koriste aranžer za vlastiti nastup. Ali pogledajmo jednu drugu relaciju i pokušajmo biti objektivni.
Kao što se ljutimo na one što puštaju fajlove, s istim pravom (a možda i većim) se na nas aranžer svirce mogu ljutiti bandovi s klasičnom postavom instrumenata. Ja ne vidim nikakav problem u ovim odnosima. Uostalom, oduvijek je vrijedilo pravilo da svaka roba ima svog kupca. |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Kompleksna socijalna tema, kako vidimo. Potpuno sam na istoj liniji kao i Casper, a mozda jos za nijansu rigorozniji. Radi "aranzerista" je ostalo stotine ili tacnije, hiljade dobrih muzicara, posljednjih dvadesetak godina, bez posla... a to im je bio jedini posao. Gdje je tu svijest i savjest ? Naravno da ce sada doci oni koji ce iznositi svoje odbarmbene argumente, kao sto je: "gazda nece da plati vise" i slicno... iste imaju i oni koji "sviraju" midi fileove. Sta cemo sada ? Zar se zaista ono malo melodija i nekoliko akorda koje uhvatimo ili ne uhvatimo lijevom rukom, moze nazvati sviranjem, muzikom, umjetnoscu ? Ovo je generacija (cast izuzecima), koja nikada nije stala na binu pored jednog bubnjara, basiste, gitariste, harmonikasa... ali skupa, u isto vrijeme, i bas ona nasla da raspravlja o "fajlasima" i dijeli moralne samare... da to nije malo licemjerno ? Zalimo se na nisku muzicku kulturu narodnih masa. Ko formira muzicku kulturu tih narodnih masa, ako ne bas mi koji se bavimo muzikom. Primjecujete li da je prvi komentar na neciji demo snimak: "al' ti dobro zvuci aranzer"... ili "daj baci mi tu rumbu na e-mail", skoro niko se ne bavi umjetnikom u muzicaru, nego njegovim instrumentom. "Terce" su vrlo trazena roba, uskoro ce i "kvinte"... Od tudjeg misa, ne vidimo svog slona !!!!! Naravno da jos uvijek ima muzicara... ama toliko malo, da su vec sada zasticena vrsta i da ce trebati zakonom regulisati njihov opstanak na planeiti Zemlji.
Promijenjeno od tranzit (25.07.2013 u 10:46 sati) |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
U stvari je jednostavna tema .
Samo tko hoće,i smije ![]() Tako je,i nikako drugačije . |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Stojim na usluzi, za svaku diskusiju po ovom pitanju... pa ko "hoce i smije", neka me demantuje, obecavam mu da nece znati ni gdje dosao, ni kud je posao poslije te diksusije.
|
![]() |
![]() |
#8 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Necu vise pisati takve tekstove, omaklo mi se, casna pionirska.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|