|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Bobane, jel bi mogao postaviti neki demo samo sa klavirima sa gw8? Razmisljam se da uzmem jos jednu klavijaturu pored pa600, a ne bih nekog korga tritona ili tako nesto posto mislim da su na svim korgovima klaviri ocajni (ili ja bar nisam naleteo na neki dobar). Mozda bi ovaj gw8 bio sa pa600 dobra kombinacija, mislim da bi se odlicno dopunjavali. Voleo bih da cujem bas klavire kako zvuce, pa ako ti nije problem prosviraj nesto pa postavi.
![]() |
#2 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Ja sam bivsi harmonikas,sto opovrgava tvrdnje iznesene ovde u prethodnih par postova,pa ce mi biti tesko da odsviram nesto na klaviru ali cu se vec nekako snaci cim dobijem malo vremena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Evo ti od mene koji demo sound-a sa GW8, pa možeš poslušati kako zvuči piano na GW8.
https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-piano https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-string https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-solo https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-gitara https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-distorzija https://soundcloud.com/mersud-huski/gw8-aranzer Promijenjeno od LAsER (07.04.2013 u 01:01 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() |
![]()
@Laser: Bogami, lepo zvuci piano, bas ima cist, prirodan sound, jako sam zadovoljan onim sto cujem. Ako ima jos nekih zanimljivih klavira, molio bih te da jos malo prosviras pa da postavis da cujem. Listao sam pre neki dan oglase, i vidim da se mogu gw8 naci po pristupacnoj ceni (polovni), tako da cu izgleda pazariti uskoro. Jos samo jedno pitanje, kakve su dirke na gw8? jesu jako podignute ili spustene, kakav je utisak sviranja na njima. ako su bolje nego na pa600 (sto verujem), mozda bih ga koristio onda i kao master klavijaturu i vezao na njega i pa600.
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Yamahapasion,ako je uzmeš za solo klavijaturu uz Korg PA 600,bojim se da će nakon kraćeg perioda biti obratno,GW 8 aranžer,a PA 600 solo.Ovo govorim zbog toga što ritmovi na GW 8 izlaze nevjerovatno vjerno(posebno bubanj i bas).Naravno,i solo boje su na GW 8 odlične,ali ne kao na Korgovim Workstationima.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Svaki interni sample od Roland-a izlazi cisto i vjerno, ali Makso ne vjerujem da će to odraditi, jedino ako ne sjedne jedno 2 godine i sredi GW8 kako treba. Pa600 meni djeluje daleko ozbiljnija mašina kao aranžer nego GW8. Jer na GW8 ritam sekcija je više tu kao neki dodatak a ne zato što je pravljena sprava isključivo za to.
Što ne znači da se ne da srediti. Prije će se nasvirati i naći gotov SET za Pa600 koji puno bolje izlazi nego što će to dobiti ako skrpi ovo malo materijala što ima za GW8. Skoro svi što sviraju Roland čuvaju svoje SET-ove ko zmija noge. To ne pričam ofrlje, nego je takva situacija. Imam prijatelja koji sviraju na Korg-u, šteluju, sređuju i rade dan i noć na svojim setu, kad god ih pitam, dadnu SET, dok drugi koji rade na Roland-u, nema šanse, zato i neće oživiti Roland zajednica ubrzo kao što je KORG. Ne može se reći da Korg daleko bolje izlazi od Roland-a nit suprotno, ali tamo je veća populacija iz razloga što imaš materijala za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
![]() |
![]()
Makso, sto da ne. Ako ritmovi izlaze bolje tj. bass, bubanj i ostali elementi, nikakva prepreka nije da koristim obe klavijature kao aranzer, jel ce sigurno jedna imati sto druga nema i obrnuto... dopunjavace jedna drugu. Sto se tice solo boja (posebno narodnjackih) tu korg sigurno ima prednost, ali ga zato ovaj roland sije po pitanju klavira nasiroko tu nema sta da se prica. U pa600 je prednost sto moze kao i pa800 da cita loop-ove, i ucitava semplovane elemente u ritam pa mu zato i ritmovi izlaze prilicno dobro. sve u svemu ozbiljno se razmisljam za jos jedan gw8 i da zavrsim pitanje klavijatura za duze breme. Laser, hvala ti i na ovom zadnjem snimku, samo si potvrdio moje ocekivanje da gw8 stvarno ima dobre klavire, pogotovo bright piano, na kome najcesce sviram. mozda bi se i mogli nekako dogovoriti oko klavijature samo kolje me to sto nisam na prostoru ex yu, pa bi transport bio problem jbg.
![]() |
#8 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]() Citat:
Što se setova tiče,ja sam uništio kičmu praveći ritmove i boje za razne klavijature.Nisam od onih koji bi mogli raditi na tuđi set,bar da ga ne preuredim po mom ukusu..Istina je to što kažeš za spremnost većine kolega da podjele set za GW 8,ali ja nisam od tih.Ja sam prvi ovdje postavio kompletan svoj set za GW 8 i to onda kad nije bilo nikakvog materijala za GW 8,a kako vidim na pik-u i ti imaš neke moje ritmove.Ja sam to sad dosta preuredio i nadogradio,pa staviću opet na download..Imao sam dosta aranžera raznih brandova(KORG,YAMAHA,ROLAND,GEM,..) i to top modele.Samo mogu reći da GW 8 zvučno ne zaostaje ni za jednim,a neke od njih je zvučno i prevazišao.Da,i ne bih se složio da je aranžer pomoćna funkcija na GW 8.Ne znam na osnovu čega si donio takav zaključak?Ima sve funkcije kao i većina drugih aranžera..Ne bih da se shvati kako ja svoga konja hvalim.Već duže vrijeme ne radim sa klavijaturama,pa sam prodao skupi Tyros 3 i kupio ponovo GW 8,da se mogu malo igrati kod kuće.Inače,ako ponovo proradim sa aranžerom,sasvim dobro će raditi posao i GW 8,sa nekom solidnom solaricom.Eto toliko.Pozdrav i svako dobro! Yamahapasion,upravo tako i ja razmišljam.Pozdrav! Promijenjeno od makso68 (08.04.2013 u 11:39 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Dirke na GW8 se ne mogu porediti sa Pa800 (on ima bolje dirke), pre bi se mogle porediti sa Pa50! Uostalom, proveri sam pre nego sto pazaris da ne napravis pogresnu kombinaciju!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() |
![]() Naravno da cu proveriti. retko sta kupujem na nevidjeno, prvo se dobro raspitam i proverim gde dajem pare. izuzetak sam napravio kod korga pa600 kojega sam zaista narucio na nevidjeno, mada su mi bile poznate specifikacije, tako da opet nije bila toliko nesigurna kupovina. i nisam se razocarao. naravno uzeo sam ga novog, pa je samim tim i rizik bio manji, posto sam imao 30 dana rok vracanja ako mi se ne svidi. rolanda bi kupovao polovnog, ovde se moze naci za nekih 400e, i samim tim cim je sprava polovna, normalno je da odem i sve lepo ispitam pre kupovine.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pitanja, roland gw8, utisci |
|
|