|
|
![]() |
#1 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() Citat:
Po meni licno, Korg je najfunkcionalnija klavijatura i njegov korisnicki interfejs (gledam visu klasu, modele Pa1,2,3x) je veoma praktican ali ima veliki problem sa onim sto izlazi iz klavijature, tj. onim sto se cuje na ozvucenje i samim tim ispada iz konkurencije, bar za mene. Za razliku od Korga, Roland aranzeri zvuce veoma dobro, izlaze cisto i konkretno. Njihova glavna mana je sto nemaju sempler (nevezano za cenu instrumenta)! Dalje, po meni postoje jos neke mane kao sto su Chord Variation koji poznaje samo Dur, Mol i septakord. Ja najcesce pravim ritam da mi dur i mol sviraju istu bas liniju a i ostale deonice dok na 7, m7, m6 stavljam drugacije bas linije i eventualno gitare. Po ovom pitanju je Korg najprakticniji posto se kod njega moze napraviti 6 razlicitih CVa koji ukljucuju svaku traku aranzera. Dalje, meni je Rolandova mana i sto nema onaj "inteligentni" Fingering mod koji imaju i Korg i Yamaha! Ima jos nekih stvari ali da ne duzim bespotrebno. Yamaha je po korisnickom interfejsu veoma slicna Korgu ali ima i nekih mana po tom pitanju u odnosu na njega. Recimo, memorisanje postavki Registracija, tempa, STSa, itd. u toku svirke je nemoguca! Dalje, kod Korga je mnogo preglednije uradjeno pozivanje performansa/registracija iz razloga sto se dugmetom pozove banka a na displeju se prikazuju imena registracija iz te banke, tako da odmah vidite imena registracija dok je kod Yamaha to reseno obrnuto, tako sto se na displeju biraju banke a onda se dugmicima pozivaju registracije ali im ne vidite imena vec da biste to uradili morate da ulazite u jos jedan podmeni pa kasnije da izlazite iz njega i tako stalno osim ako ste zapamtili sve registracije gde se tacno nalaze! Ovo su samo neke od mana Yamahe ali je na njenoj strani svakako dobar zvuk i veliki sempler. E sad, sempler je dobra stvar ali ne i nesto bez cega se ne moze! Imam kolegu koji svira Roland GW8, cesto sviramo zajedno i, verovali ili ne, taj GW8 ne zvuci mnogo losije od Tyrosa 3 koji sviram. Cuje se razlika u korist Tyrosa, ali ne onolika razlika kao sto sam je cuo u odnosu na Pa800. Istina, tesko bih se posle klavijature sa semplerom odlucio da sviram klavijturu bez njega ali verujem da ce u nekoj narednoj generaciji aranzera on postati nepotreban ili bar ne suvise potreban. Recimo, ja sam isemplovao jedan dobos sa GW8 koji mi se svideo i koji odlicno izlazi na ozvucenju. I jos da kazem nesto u vezi PSR950 od kog je ova prica i pocela, licno ja bih pre uzeo njega da radim nego PA600 jer PSR za razliku od Korga DOBRO ZVUCI a to je prvi preduslov da bi taj instrument mogao da koristim za svirku jer u suprotnom to su onda samo beskorisne igracke sa brdom mogucnosti!!! Ne mislim da je PSR950 nesto revolucionarno u odnosu na PRS900 i 910, takodje ne mislim da su sve te klavijature jeftine, naprotiv, veoma su skupe! Po meni, ne bi trebalo da kostaju vise od 1000e, ali to je samo moje misljenje! ![]() I za kraj da ponovim ono sa pocetka, nisam ljubitelj ni jednog brenda vec samo njihov korisnik i koristicu svaki brend koji izbaci na trziste dobar proizvod! Pozdrav za sve i zivi i zdravi bili a oko klavijatura se ne treba svadjati, ipak je to samo gomila plastike kao i masa drugih uredjaja (TV, DVD, kompjuter...)! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Dobar odgovor,dobar
![]() Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Kolege iz jednog banda gdje ponekad mijenjam klavijaturistu su mi prodali PSR 3000 uz objasnjenje da im ne treba i da je njihov PA 800 bolji. Tad a i sad sam smatrao da je tako ali brate zvuk je tako jeftin i plastican naspram dosta "losije" Yamahe. Kad sam ju uzeo,poslozio i doso na neke probe s njima,na licima sam i vidio zaljenje a pogotovo kad su s pola para koje sam im dao platili popravak rama na Korgu. Ovo mi je treca Yamaha. PSR 6300 jako davno,pa igracka DGX 200 koja je takva kanta a opet se bolje i toplije cuje,pa sad PSR 3000 koja je zvukom televizor u boji naspram eto PA 800 koji sam svirao. Dvaput prdnuo RAM,pali se pola sata,funkcijske tipke sve redom imaju lufta i zvekecu u kucistu,sugav zvuk ritmova,dirke ostavljaju jeftin dojam,diodice kod tipki neke rade a neke ne itd... Ne pljujem bezveze,ovo sam dozivio a dve iljade eura su dali za nju...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
A ja opet imam drugaciji dojam. Ja sam npr. dugo svirao psr s700 koja je u rangu psr 3000 (samo joj fali vocal procesor). znaci ima i mega voice sounde i sve kao psr3000. Kad je jedan moj kolega upalio korg pa800, ova moja yamaha je zvucala kao decija igracka naspram njega. tacno su mi ritmovi zvucali toplije i celokupni sound na korgu (o desnoj ruci da ni ne pricam). pricam sada za srednju seriju yamahinih aranzera tj. psr, tyros je druga prica. Veliki nedostatak yamahinih aranzera srednje klase je to sto ne mogu da se useri ucitavaju kao elementi ritma, sto nema edit bubnja, i sto je desna ruka jako siromasna. Meni je ovaj pa600 kojeg sada sviram fantazija naspram ove psr s700 koju sam imao, a tu su negde u rangu cena... Primera radi, sredjujem boju neku na yamahi i hocu da dodam delay, odaberem ga za 5 sekundi posto ima 5 vrsta delaya u vr glave, kad sam to pokusao na korgu i otvorio efekte, zavrtelo mi se u glavi kad je izbacio spisak vrsti delaya. navodim to kao najprostiji primer. Jedino mi sa yamahe fale registracije ovo drugo sve, ama bas sve ide u prilog korgu. A i yamaha psr s 750 meni nista bolje ne zvuci od ove s700, mozda ju malo vadi taj balkan pack, ali ako se ja pitam radije cu ubaciti ono sto ja hocu u sample memoriju na pa600, nego da dajem 150e vise za s 750 i imam samo iskljucivo ono sto mi yamaha ponudi u tom pack-u. Da s 750 ima sempler, onda bi bila drugacija prica.
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.03.2010
Mjesto: Beograd
Godina: 35
Downloads: 218
Uploads: 4
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 3000
![]() |
![]()
Milism da tema nije otvorena za uporedjivanje al kad smo vec zalutali, ne mozes nikako da poredis prs3000/s700 sa pa600. Psr je izasao 2004 god. a pa600 kod nas jos nema ni da se kupi i ja sam uprodedjivao moj psr sa pa1x i sa pa2x i moja je klavijatura bolje radila, ali to je samo zato sto neko drugi nece/ ne zna da sedne i sredi svoj instrument. tvoj pa600 bi mogao da uporedis recimo sa psr750.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() |
![]()
Djuka, hajde da poredimo po datumu proizvodnje i po ceni (ako bas hoces). psr s750 je nova sprava iz yamahine srednje serije. Ja nesto ne vidim neki pomak u odnosu na s700/3000 osim flash memorije (64mb) u koju mozes iskljucivo da loadujes pack koji pravi yamaha. I osim recordera da snimas sta si odsvirao, sto u dobu tehnologije i nije neka teskoca.
Ne znam da li su dozvolili na ovoj novoj yamahi da stavljas user elemente u ritam, ako su to dozvolili hvala Bogu da su se setili vise, ali i to mi nije dovoljan motiv da bi kupio ovu yamahu.a da ne poredim cenu 999e naspram 1150e (u thomannu) Svirao sam s700 upoznat sam sa yamahinim soundom, i jbg, meni vise lezi korg (govorim opet za srednju klasu).
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
To je ono sto ja kazem da Yamaha po meni nema srednje klase, samo pro i amaterske.
![]() |
#8 |
Moderator
![]() |
![]()
Upravo to Dell, delim tvoje misljenje. I to im je losa politika jel najveca ciljna grupa su ustvari hobi muzicari koji ne zele bas odvojiti neke velike pare za instrumente, a vole da im instrument zvuci sto profesionalnije (kao ja npr.) E sad, da je u pitanju neka zabavna i strana muzika, bilo bi drugacije, ali mi balkanci smo malo specificni, svaki nam k... fali, i hteli bi sve za male novce. Da sviram zabavnjake i stranu muziku, verovatno ne bi ni pogledao korga, vec mi se orjentisao iskljucivo na yamahu, ali jbg, ovo je balkan, a sempl je sempl.
![]() |
#9 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Ja sam ubedjen da Psr 950 ima u sebi sve sto treba jedna klavijatura da ima po pitanju rimova i zvukova.Ima svoje fabricke semplove koji moraju biti bolji od mnogih setova koji kruze kod nas iz sinta u komp pa iz koma u drugi i tako po celom balkanu,neko nesto doda neko oduzme i na kraju svki 5 korg radi(podesen) kao treba.
S950 inm a u sebi superart zvukove nekoliko harmonika,klarineta,sempl balkan bubnja,buzuki,u stvari oko 70 takvih zvukaova,pa gde ce te vise i sta to treba jos da ima, semp gusala? Jos je nema kod nas ali imam osecaj da je to ono sto mi treba, ![]() Samo jos da su joj dali bolje dirke....uh! Dodato: Ovo pricam na osnovu snimaka sa YT i Tranzitovog misljenja koje mnogo cenim a koji je nesto radio oko toga za Yamahu. ![]() Promijenjeno od VUNIMRAV (22.02.2013 u 00:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|