|
|
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Da ne mora da se sredjuje
![]()
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da ritam ne bude ogranicen velicinom, kao na Yamahi. Nego lepo koliko god hoces, toliko narokas u ritam.
Da prelazi ne budu ograniceni na 1 takt. Obavezno da ima mogucnost terci, kao sto ima napravljeno za yamahu preko midi kabla. Dugme za user boje i ritmove da bude sto blize. Da u ritmu mozes u samoj klavijaturi da podesis sta hoces da vuce u kom hvatu. Znaci izaberem kada pravim ritam opciju recimo d mol/7, i odsviram sta ce da vuce kad auhvatim taj akord. I naravno da to bude moguce za sve akrde koje klavijatura raspoznaje. Da ima 8 varijacija, tako da kada napravim dvojku, da tu mogu da smestim lepo sve varijacije. Ne znam dal je naveo kolega opciju da u ritmovima moze da se menja tempo, tj da moze svakoj varijaciji da se doda razlicit tempo... Ekran po mom misljenju ne treba da bude tac skrin. Da tockic bude blizu kao na psr 9000, i da mu je osnovna funkcija tempo, ali da ima pored njega jos jedno dugme koje ce kada se pritisne tockicu dodeliti funkciju unosa podataka. Slajderi za kontrolu ritam traka obavezno izvuceni, kao na t3, t4. D au editoru ritmova ima funkciju nivelacije ritmova, odnosno da se zada nekoliko ritmova kao parametar, i da klavijatura to odradi sama. Kao i da kopira podesavanja iz nekog ritma. Naprimer ako zelim da mi je dobos uvec e1, a ritam koji sam konvertovao ima dobos na d1, da moze da se izzvrsi konvertovanje udaraca, i nivelacija automatski na klavijaturi... Mogucnost menjanja svih selektovanih udarac u ritmu odjednom. Ako hocu da zamenim dobos da ne idem kao na yamahi jedanpo jedan, nego lepo sve odjednom kao na korgu. Uglavnom sve sto moze na Yamahi da se odradi na kompjuteru, i sto yamah raspoznaje, da moze da se odradi direktno na njoj. Pogledati sta je od programa napravio onaj lik, Svedjanin mislim da je, i to implementirati. I naravno da kosta do 1000 evra ![]() Promijenjeno od marco (18.09.2012 u 13:05 sati) |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 01.09.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 494
Uploads: 4
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7
Interesi: Medicina, muzika
![]() |
![]()
Ne bi bilo lose da u ritam editoru ima neki piano roll gde bi bilo sve pregledno, i gde bi mogli da se menjaju osnovni parametri(osim samog tona koji je odsviran, i njegovog "polozaja", da bude velocity, pan itd ne znam ni sam) kao u DAW-ovima. I takodje postojanje automation traka u ritmovima koje mogu kontrolisati sve od filtera, preko eq-a, pa na dalje, a koje sam korisnik moze "crtati". Izvinjavam se ako je neka od ovih opcija vec prisutna u nekom od top-aranzera, nisam detaljno pratio sve njihove mogucnosti
![]() Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Na rolandu to vec postoji.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 01.09.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 494
Uploads: 4
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7
Interesi: Medicina, muzika
![]() |
![]()
Izvinjavam se, ja uzeo od brata skoro G600, pa se mucim da ga prokljuvim, i mislim se kako bi bilo lepo da ima taj piano roll, pa da se lepo svaki udarac u bubnju ili bilo sta drugo lepo vidi. Izgleda da su me ovi iz Roland-a pretekli sa idejama, izvinjavam se jos jednom
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.827 puta u 1.361 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Moram postaviti par slikica koje su usko vezane za temu. Inspirirala su me zadnja dva, tri posta.
![]() Možete pretpostaviti o kojoj se klavijaturi radi jer je ista u mome potpisu. Rijetko tko se na ovom forumu susreo s istom. Sigurno je da će novo najavljeni "stroj" imati ove sitnice u sebi jer su one potpuno uobičajena stvar i za najjednostviji software. No, ovdje se radi o "staričiću" iz 2002. godine s preglednim LCD ekranom u boji (640 X 240). slika 1 - note edit slika 2 - drum edit slika 3 - effect control panel slika 4 - equilazer control panel slika 5- step record slika 6 - equilizer za style slika 7 - part setting style A za kraj još jedna ideja za novu spravu (Tranzit - kakav je radni naziv ove mašine? ). Postavljam još par slika u kojim je prikazano kako KN7000 ima mogućnost "moduliranja" glavnog ekrana po vlastitoj želji. Od vrste i pozicije pojedinih elemenata, boje pozadine pa do veličine fonta. |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Radni a i sluzbeni naziv je Trans Audio (dodaci uz taj naziv zavisice od pojedinih modela) a jedini distributer na ovom bijelom svijetu ce biti yu-midi shop. Toliko o nominalijama. Sto se tice tvojih prijedloga i zelja u vezi sa tim editorima, sve ce to biti ali daleko, daleko kvalitetnije i detaljnije, toliko kvalitetnije i detaljnije da ne mozes ni da predpostavis. Odprilike ovako, kada saberes sve najbolje sto mogu top hardver aranzeri, to je tek recimo, samo 20% onoga sto ce biti u stanju da uradi Trans Audio, ako ne i manje (veoma, veoma skromno poredjenje i to bez ikakve sale i pretjerivanja).
Promijenjeno od tranzit (18.09.2012 u 22:48 sati) |
![]() |
![]() |
#8 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Aaaa, jel' ovde rec o software ili hardware instrumentu???
Izvinjavam se ako sam propustio... |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
|
![]()
Riječ je o hardware instrumentu..
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Pa instrument je hardverski. Ali kakav je synth engine softverski ili hardverski?
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|