|
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Postoji mala razlika u postupku kod unosa waw samplova kod ty3 i Ty4 tako da ne mogu provjeriti ovo što pišeš.
Dodati ću par pojedinosti. Na kraju opisa ti nedostaje pohranjivanje sampla. Ide se na STORE > i ponovo STORE na prazno CUSTOM VOICE mjesto > imenovanje i OK. Ja volim u ime sampla (C3) dodati i broj kako bi waw-ovo bili posloženi po redu 01sampleC3.waw 02sampleF3.waw 03sampleA3.waw .... Ako se želi dodati više layera na jedan sound, onda umjesto ELEMENT1 biramo ELEMENT 2 i tako dalje sve do 8. Ovo je preporučljivo, pogotovo ako se radi o CUSTOM DRUM. Ako nam sample treba svirati sve dok držimo tipku stisnutu (strings, organ ...) onda je potrebno napraviti loop. U samoj klavijaturi ne postoji mogućnost za to (barem tako mislim) ali to se može odraditi s nekim programom poput Awave studio. E sad, kad je "niz" uzoraka posložen u jedan sound, predstoji najbolji dio posla. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Gledam ova objasnjenja i nemogu da verujem da nista nisu unapredili na novijim modelima. Kod mene na T2 potpuno isti postupak ubacivanja wav i Voice creator je po ovim slikama potpuno isti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Ajde to,nego sto je i portamento isti i na T3 i T4 a i na T5 valjda,nisam probao.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@VUNIMRAV - da, 20 CUSTOM DRUMS, ne znam koliko ima brojčano mjesta za waw/aif,
@dmmacak - postupak je nešto drugačiji kod Ty4 jer se materijal pohranjuje na FlashROM, a ne u HD, VOICE CREATOR je izvrsno izrađen, ima gotovo sve potrebno i ne vidim neku prijeku potrebu za pobojšanjima, kome treba više - taj svira na dodatni synth, Voice creator koji je najavljen za Ty5 će funkcionalno biti isti, barem koliko vidim po najavama @NordX - i za potramento vrijedi isto, tko želi više - svira na dodatni synth koji ima ono što nedostaje aranžeru |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Portamento na Balkan i Midlle East packovima je dobar,stavise odlican.
Veoma prijatno sam iznenadjen! Ovi packovi mogu na T4 i T5! Pozdrav! Dodato: Citat:
Voice creator je jednostavan i veoma se lako radi na njemu! Promijenjeno od tyros2 (12.06.2014 u 23:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ovo s potramentom i nemogućnošću vlastite editacije nije slučajno. Yamaha želi prodati što više materijala za klavaijturu. Kako ne bi mogli ubaciti bolji portamento? Neće (pokvarenjaci jedni), jer se onda ne bi prodavao Balkan i Midlle East pack.
![]() Iz istog razloga se uvodi SFF2 format Styla ili se komplicira CASM konfiguracija. Čini mi se da i ovaj Voice Editor za Tyros5 otežu i kompliciraju s istom namjerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
I ja praktikujem slican nacin, sa tim sto imam jos 3 registracije sa univerzalnim ritmovima zbog brzeg pristupa. Posto mi se cesto desava da pevaci sami krecu pesmu bez najave, zbog efekta iznenadjenja:-). Za klub ili novitete koristim desetak registracija koje su mi u useru, radi brzeg koriscenja. A za programsku svirku imam poseban folder sa registracijama i on mi je na hd zajedno sa tim stylovima. Sad ima i tu mana kada radim sam pristup boja mi je malo usporen pa planiram da kupim i solo klavijaturu da si olaksam.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post: | NordX (20.07.2014) |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala ljudi. Otprilike koristim kao i Vi Casper,nesto u tom fazonu.
![]() U useru su mi univerzalni ritmovi a ovamo u folderu namenski i par nekih u registracijama kao i boje i ostalo. Hteo sam samo da Vas pitam da mi objasnite ubacivanje Wav fajla na Multi Pad Control-u,stavio bih neki isecak iz pesme ali ne ide mi,nisam mogao da pronadjem u Manual-u. I jos jedna stvar pokrenuo sam temu sa famoznim ritmom 'Dvojka' ako neko zeli da ucestvujemo i odradimo svi zajedno nesto,i postavimo ovde. Hvala svima jos jednom. Pozdravljam Vas. NordX |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Što se tiče dvojke, ja ti neću biti od neke koristi jer ne sviram tu vrstu glazbe. Ako s tehničke strane mogu što pomoći, tu sam.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (20.07.2014) |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala Casper po ko zna koji put. Uspeo sam!!!
![]() Hvala! ![]() Pozdrav. NordX Dodato: Opet ja ![]() Da li me razumete? I kako mogu da odvojim Bass na poseban kanal? Hvala. Dodato: Kako da otkucam a da mi ne spoji ove postove ovako? Dodato: Kako da otkucam a da mi ne spoji ove postove ovako? Promijenjeno od NordX (22.07.2014 u 11:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|