|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
upravo tako..ako pogledate jace lokale videcete da su svuda trazeni komplet bendovi (naravno ukoliko se ima da se plati)..sad je tu naravno kriza itd..
al nazalost mislim da se nama aranzercima ne pise dobro bas kad to sve prodje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]() Mojoj kevi ne mozes objasniti ni to da ovi na Grand Show-u rade na playback!!! Kako joj objasniti da ceo simfonijski orkestar u pozadini samo statira ?! Ni jedna klavijatura, nema ni jedan prikljucen kabel .. cak ni NAPONSKI ![]() Pazi kako je to onda po lokalima .... Ja sviram u full bendu (bubnjevi, gitara, bas, i ja klavijature) i muka mi dodje kad vidim da PEVAC koji mozda od kompletne svirke zna samo iz kog tonaliteta peva koju pesmu, sedne za aranzer, pici po fajlovima i GLUMI da svira!!! Jeste, PEVA uzivo, cak i vrlo pristojno peva, ali pobogu, zasto glumi budalu??? I sto je najgore, masa zadovoljna, svi ga gledaju kao "vunderkinda" .... u stilu "pazi malog, sve to svira i jos i peva" ... TRAGEDIJA!!! I onda, naravno, kod kazde tog istog lokala ni ne mozes da se pojavis i trazis neku normalnu cenu za bend od 5-6 clanova ... kad jedan jedini uzme ni polovinu od cene... Ubise nam zivu svirku ovakvi likovi koji "sviraju" karaoke, NACISTO ![]() Citat:
Ritam i bas jos i mogu da dolaze "iz masine" da bi se to zvala ziva svirka. Ja jest` da sam klavijaturista, ali brate mili, bez zive gitare je sve nekako suvo. Nije da ne moze BEZ gitare da se odradi tezga, ali je prazno i jadno. Nisam, naravno, nikoga hteo ovim uvrediti, nemojte sad da se "palite" ![]() Svako ko je pravi muzicar u dusi zna tacno sta mislim....
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.11.2007
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
HAHAHA!Dobar si jager ,slazem se s tvojim konstatacijama.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
|
![]()
Citam i ne mogu da verujem oko cega se ljudi prepiru !!!!!??????
Ima li jos ko normalan osim GALE, majke VAM ?????????????????? Pozzzzz svima ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.10.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG PA500
![]() |
![]()
Drugari,spisak ritmova i pesama koje idu uz njih da dodate bilo bi OK, jer ima mnogo onih koji koriste fabricke ili univerzalne ritmove u svirci. Budite fer i prema takvim kolegama,
Pozdrav ![]() Promijenjeno od MachorBG (21.10.2010 u 20:24 sati) Razlog: greska |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.02.2008
Mjesto: Nis
Godina: 40
Downloads: 1595
Uploads: 3
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
![]() |
![]()
Evo i od mene male koristi :
Bit: 7. Devojka - Joksimovic - G mol 8. Ludujem - Dzenan - G mol 9. Dao sam ti dusu - G mol 10.U ljubav vere nemam - G 11.A ja samo ruke podignem -E mol 12. Mesecina - G mol 13. Miljacka - G mol 14. Lepsa od noci - A mol/H mol ............ Disco dvojka: 15. Madjarica - G mol / u rege je original ![]() 16. Suada - G mol 17. Zenica bluz - E 18. Ruska - C mol 19. Avlije, avlije - A mol 20. Moja mala nema mane - A mol 21. Evo banke cigane moj - A mol ............. Rumba 22.Tebi moja mazo - G mol 23.Jednom nedeljno - G mol 24. Neverna - G mol 25.Ja baraba a ti vila - G mol 26. Sve se osim tuge deli - C mol 27.Sve je moje tvoje - A mol 28.Hladno je ugri me - D mol 29.Nikada vise - E mol 30.Budim se cesto po noci - E mol 31.Laze mesec - C mol 32.Kraljica budi - Sinan - c mol 33.Dudo - Luis - F 34.Ivana - F 35.Daj te vina - D mol 36.Ana Bekuta - Oluja - A mol 50.Eno dole u kafani - E mol 51.Ej kafano necu vise - E mol 52.Kafana je moja sudbina - E mol 53.Ti meni lazes sve - E mol 54.Put me zove - E mol 55.Jelena - Pejovic - E mol 56.Seherezada - F mol 57.Vencanica - A mol 58.O Sanja, Sanja - A mol 59.Radjaj sinove - Dzej - A mol 60. Otvori mi svoja vrata - H mol 61.I kad me svi zaborave - G mol 62.Pesma od bola - G mol/E mol 63.Cudna zena bese vera - C 64.Veseljak - C 65.Bato bre - A mol 67.Djurdjevdan - E mol 68.Dance - E 69.Ramo ramo - G 70.Ne idi od mene - G 71.Of Jano Jano - G 72.Opa nina nina naj - G 73. Srecan ti rodjendan sunce - A mol 73.Samo nju ne kuni majko - G mol 74.Luckasta si ti - B 75.Sta ucini crni gavrane - G mol 76.Kafanska pevacica - G mol 77.Zena prijatalja mog - G 78.Fato mori dusmanke - G 79.Kad sam decak bio - A mol/G mol 80.Zavede me i nestade - A mol 81.Pitao sam prolaznike - A mol 82.Crna zeno sa ocima plav- A mol 83.Vrati se neno vrati - E 84.Ta je zena varala me - A mol 85.Sudbina me na put salje- A mol 86.Stamena - A mol 87.Ej, otkad sam se rodio - G mol 88.Neznanka - C mol 89. Ostavi mi makar sina - D mol ............ 7/8 90.Zagrli me ti - D mol 91.Makednonsko devojce - D mol 92.Volela sam volela - G mol 93.Ajde Jano - G mol 94.Ej evo me - G 95.Cveta - A mol 96.Pusti me - H mol 97.Lipe cvatu - A mol 98. Nemam nemam srece - G mol 99.Bitola 100. Jovano Jovanke 101.Tuginata pusta da ostene 102. Zasto si me majko rodila ...................... malo DVOJKI: 9.Sviraj te nocas - E mol 100.Uz moravu vetar duva - G 101.Ugasila si me - G mol 102.Za Ljiljanu - E mol 103.Pozdravi je pozdravi - G mol 104.Na kapiji zena stoji - Fis 105.Daj mi majko drugi zivot- C 106.Moze covek da promasi - G 107.Ivanova korita - E 108.Imam samo 8 ari ![]() ponesto Bigin-a 108.Poslednji boem - C 109.Nisam te se nagledao - A mol 110.Kisa je padala -Toma - G 111.Ovo je prica i nama - G 112.Bez tebe je gorko vino - E 113.Ja te pesmom zovem - C mol 114. Ti si me cekala - D 115.Jesen u mom sokaku - D mol 116. Danka 117. Ti ne licis ni najednu itd itd itd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.02.2011
Downloads: 27
Uploads: 2
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Kazoo,Roland Prelude ,yamaha psr 240, scandalli 96 basova, akusticna gitara
Interesi: spavanje
![]() |
![]()
dali moze neko ispisati spisak koje pjesme svira iz disco ritma narodne zabavne osim navedenih
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
idu, koje, njih, pjesama, ritmova, spisak, svirku, Živu |
|
|