|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Navračića znam, ali to je samo jedan...
Vrti se meni on na winampu, svako malo ![]()
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
on je super harmonikas, svirao je sa pokojnim Pericom Gulom, ali brate ne ide njemu taj stil, msm svira on njega, ali nije to njegov zanr, nema tu krv za te muzike, ne mislim pritom nista na rasnoj osnovi, jer mnogi ljudi koji nisu Cigani isto tako sviraju super ciganiju, njegov je fach jazz, e tu je mnogo opasan
![]() |
#3 | |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 25.09.2005
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 1751
Uploads: 18
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Pa3X, Dallape supermaestro
Interesi: muzika
![]() |
![]() Citat:
Mislim da se rec svetski prvak na harmonici dosta proizvoljno tumaci, znam licno da se ta rec pokatkada koristi maltene na nekim kafanskim i inim jeftinim manifestacijama u promocijama nedoraslih umetnika. Koliko znam, Fond za razvoj muzickih talenata pri Vladi RS u saradnji sa muzickim pedagozima Srbije, napravio je kategorizaciju takmicenja iz oblasti harmonike, tako da je Svetski kup najjace takmicenje, pa Svetski trofej, a onda idu takmicenja takodje vrlo jaka ali bez prefiksa svetski, a to su Klingental i Kastelfidardo.Potom idu manja strana i domaca takmicenja, kao Smederevo, Loznica, Knjazevac itd. Dakle, svetski prvaci bi bili samo, ovako zvanicno i takoreci sluzbeno, samo pobednici Kupa i Trofeja, koje organiziju dve svetske asocijacije CIA i CMA. Ivan Sverko, Josip Nemet,Robi Simoneli i dr, Hrvati, pripadaju svetskom vrhu harmonike, trebali bi kolege iz CRO da znaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Belaj boy
|
![]()
Ljudi koji se bave klasicnom muzikom,bilo koji instrument da je u pitanju od starta razmisljaju o inostranstvu.Kod nas retko ko zivi od klasike i broj ljudi koji slusaju tu muziku skoro da je zanemarljiv.Zato se i desava da razne Veki,Ceki,Zeki,Cice,Mice i sl,zaradjuju milione svojim nakaradnim pevanjem a ljudi koji su ceo zivot posvetili instrumentu mogu u najboljem slucaju da imaju platu u nekoj muzickoj skoli.Zato svi beze preko a retko se desava da se neko vrati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|