|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
pomagajte ljudi.... instalirao sam ovaj linux sa dvd-a i sve bilo ok i sad napravio sam update sto je trazio plus sam instalirao tona programa preko add/remova al sve je to radilo ok dok nisam otisao u seting pa u plug monitor izabrao graficku ati radenon vesa a bilo je na cisto ati radenon i kad sam restartovao kom i ponovo posao da udjem u linux (pre ulaza treba da upisem login i pass) vise se nista ne vidi sitem radi ali meni samo mesaju se dve tri boje na ekranu... upisem pasword i pritisnem enter i udjem u sistem ali nista ne vidim a znam u cemu je problem. E kako to sad resiti molim vas spasite me muke od ponovnoga instaliranja citavu noc sam radio i zeznem se na kraju hteo da podesim 3d grafiku i promasio tamo naziv graficke?? unapred HVALA!!!
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.01.2008
Downloads: 70
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Potraži na
http://www.ubuntu-rs.org/forum/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Prebaci se na tty1, kada se sistem podigne.
To cesh uraditi kombinacijom tastera Ctrl + Alt + F1. Uloguj se kao root. Ako je josh nisi postavio root password, uloguj se kao user, pa kucaj sudo su, i zatim kucaj lozinku korisnika. Promeni lozinku root usera sa passwd. Zatim, poshto ti za 3d treba fglrx driver kucaj: apt-get install fglrx-driver fglrx-kernel-src Posle toga sa nekim editorom izmeni fajl /etc/X11/xorg.conf tako da ti u Section "Device" stoji Driver "fglrx". Sad bi treba da ti bude normalna slika, i da imash 3d. Nakon toga restartuj komp sa reboot, i uloguj se u grafichkom modu. Pokreni adept manager, preko koga si sve do sada i instalirao, i instaliraj sve shto ima veze sa fglrx. Ako hocesh 3d desktop instaliraj xgl i compiz. ![]() To je ukratko to... ![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
710, kubuntu, linux |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|