|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
vec se dosta ovde pisalo između pa1x i pa800 no nisam nasao odgovor na jedno pitanje iako sam sve skoro sto je pisano procitao.
Ono sto me interesuje jer planiram kupiti jedan od ta dva jeste dali i pa 800 zvuci kao pa 1x bez ozvucenja? S obzirom da pa 1x ima tri pojacala i studijske monitore u sebe pa je pogodan za manju svirku bez dodatne opreme. Interesuje me kakva je situacija sa pa 800 i kako zvuci vokal preko nje odlicno kao na pa 1x ili ne. Hvala svima koji mi ovo pomognu jer vec u utorak kupujem synth |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
pa800 ima jako lose zvucnike,po mom misljenju,ako ti to nesto moze pomoci.Na razglasu radi super.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
PA800:
U generalu bolja i mocnija masina, veci ROM i veci RAM, GUITAR MODE, TRACK EQ, MASTER EQ, mnogo vise USER mesta za boje i ritmove, loadiranje odma sa USB STICK, kad sint iskljucis i odnovo upalis nema potrebe za da opet LOADiras, sve je tu, MP3 BOARD gde mozes i TEMPO i PITCH na MP3 menjati, isto tako i voje sa KORG OASYS, imas 20MB USER mesto unutra da cvas svoje stvari neke, hardware je spremljen za novije dodatke OSa, Fabricni stilovi su remodificirani a boje i bubnjeve su novije i bazirane na drugacije samplove vece i novije, a i laksi sint i jeftiniji. PA1X: Od toga gore nabrojeno nema nista! PA800: Slabije dirke, slabija fizicka struktura, slabije zvucnike i nema XLR za MIC nego obicni JACK. PA1X: Svega toga ima! Ne verujem da postoji bolje i iskrenije objasnjene za razliku ta 2 sinta!
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
I ne, PA1X nema 3 pojacala i Studiske Monitore u sebe, jer PAR dobrih monitora kosta
preko 400$ pa ne vjerujem da bi KORG stavio to unutra nego ima obicne zvucnike ko i svaki sint. Takodje PA1X ne moze na svirku samo tako isto ko nijedan sint, da prdnes to ce pokriti i PA1X i PA800 i svakog sinta. Sad da sviras kuci sam, da pravis boje i ritmove onda i zvucnike PA50 valjaju. Vocali zvuce skroz isto, SKROZ, a njihov TC HELICON VH je razlican po tome sto PA800 ima 3 Voices a PA1X ima 4, kad su terce u pitanju to ne pravi nikakvu razliku, taj cetvrti Voice neces nikad iskoristiti.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Otac nacije
|
![]()
Zdravo svima
Gdje si Nedime prijatelju nismo se culi odavno,nego kad smo vec kod ovde teme mozes li ukratko da objasnis funkcije GUITAR MODE licno nisam imao vremena da proucim nesto vishe oko toga. Hvala Miodrag
![]() |
#6 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Pa gdje si Miki bote, sta ima il toliko si zaglavio:
Guitar Mode: Udjes u STYLE RECORD MODE, i odma sa prve stranice pritisnes MENU i onda ides na STYLE TRACK CONTROLS, kad si tu vidis sve 8 trake i najdole ima CHECKBOXe a iznad toga su one DROPDOWN MENU. U DROPDOWN MENU prvi gore koji je TRACK TYPE mozes da odabiras kakva da bude traka, znaci tu imas: DR., PERC, BASS, ACC i GTR. Uzmes jednu od ACC trake i stavis to na GTR i sad kad pritisnes EXIT i vratis se na prvu stranicu, odma ispod predji na drugu stranu RECORD 2 CUE, tu odaberes neku GITARSKU boju za tu istu traku i sad odma dole GUITAR MODE nije vise SIVO nego je aktivno i predjes u GUITAR MODE. Sad prve 2 oktave dole su ti razni akordi, imas molske, durske, sporije, brze, nagore, nadole i svasta nesto, sad, kako tu snimis, sve sta snimis znaci ostane u samom stilu i menja svoju harmoniju a iznad te 2 oktave su sve te RX glasove ili gitarske efekte kako zvuci prava gitara. To ti je u generalu, nadalje mora se motati jer ima puno da se prica o tome a ti MIKI kad budes doso na MSN trebamo nesto da pricamo il nazvacu te.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Otac nacije
|
![]()
Ok jarane cujemo se!
Trenutno nisam na msn mnogo posto sam oko sajta radio a drugih obaveza mali milion. Hvala za ovo objasnjenje bas cu da isprobam. pozz... Miodrag
![]() |
#8 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
da sve je to ok i to sam skontao iz prijasnjih postova ali moja dilema je sto se zvuka na zvucnike tice konkretno vokala kada sam probao pa 1x pre nekoliko meseci na njegove zvucnike pevanje se culo gotovo kao preko neke miksete sa ehom itd. Dali je takav zvuk i na pa 800??? posto nemam priliku da ga probam pre nego sto kupim.
HVALA!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Da, zvuk je isto ko na PA1X i tako ce ti biti i na PA800.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Saobracajni Inspektor
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |