|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
zdravo,privukle su me ove kutije sa cenom i koliko sam video 500w ...imam mix pm1000 1 i corus line staru seriju 12.2 i korg pa800 zadovoljan sam sa soundom.interesuju me misljenja dal c 15.2 nova serija vredi te pare,ili ima nesto bolje npr d lite 12.3 ? ...dajte neki predlog sta raditi.pozdrav.
Promijenjeno od dejanmaksic (06.05.2012 u 01:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Extra kutije, samo dobro pojacalo, bices i vise nego zadovoljan... Drvena kutija, dosta basa, siroko bacaju... Radio sam na njih, meni su super.
I da, mislim da powermate nece izbaciti ono sto one stvarno mogu.. ja sam radio sa dynacord pojacalom sl2400, rade extra u toj kombinaciji.
Korg4Life Promijenjeno od DjoleBn (21.05.2012 u 20:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
To mu isto dodje kao Ev tour x 1152 jer su unutra iste komponente bar tako pise i ev ti jeftinija za 30e po komadu od tog dynacorda u istoj prodavnici...
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
kao sto djole rece samo pojacalo adekvatno,jer powermate 1 ako spojis 2 kutije ima samo 2x350w
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
corus line 15.2 su 500w ako se ne varam,a powermate 1000 1 je 2x500w ne vidim u cemu bi bio problem,zasto mislite da nebi mogao da gura te dve kutije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.11.2008
Mjesto: BiH
Downloads: 3768
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg pa80
Interesi: muzika i slicno
![]() |
![]()
Jest 2 x 500 al na 4 ohm,a kutije su po 8 ohm,znaci da bi izvuk'o 2x500 treb'o bi spojiti 4 kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
I tih 2x500 w je diskutabilno na 4 o, kad podijelis 1000 w na 4 kutije, dobijes 250 w po kutiji, znaci da ce kutije raditi na pola snage, a pojacalo iz powermate-a ce sigurno stati ako ga budes tjerao tom snagom non stop
![]() Da ne ulazim u dalju polemiku, da li powermate 1 stvarno ima 2x500w na 4 o. Pozz
![]() |
#8 |
Žarko Brlja
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
![]() |
![]()
Pravi naziv nove serije c 15.2 nije corus line nego corus evolution.
Kutije su teske 28,3 kg, dok su d lite 12.3 teske 19 kg. Disperzija zvuka i osetljivost su iste kod obe kutije. D lite 12.3 po snazi sasvim odgovaraju tvom pojacalu, a c 15.2 traze jace pojacalo.Jedina prednost c 15.2 u tvom slucaju je nesto niza cena.Ne pravim poredjenje pomenutih kutija jer su to u principu razlicite kutije, ali sam to uradio samo zato sto smatram da bi za tebe u ovoj situaciji d lite 12.3 bile adekvatnija kombinacija. Pozdrav
Imam godina - nemam novaca,a i da imam... sta kupiti? ![]() Promijenjeno od ibanez (22.05.2012 u 20:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kolega @ibanez je odlicno objasnio sve, sad sve zavisi sta kome odgovara, i ko kakav zvuk voli. Na tebi je da se odlucis.
![]()
![]() |
#10 |
Žarko Brlja
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
![]() |
![]()
Najbolja stvar je pokusati iznajmiti kutije pre kupovine pa ih probati.
Ako se odlucis za c 15.2 moraces da radis sa jacim pojacalom slicno kao kolega @DjoleBn.U svakom slucaju to su odlicne kutije, ali traze vise snage.Ja takve ipak izbegavam samo zbog tezine. Pozz
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|