...Poređenje PA800 i PA1X...
Pozdrav svima muzičarima koji poznaju ove dve klaviature...Ne želim sa ovim postom nikoga da posvađam zato vas molim ko braću da se ne vređate gore nego samo da istaknete svoje mišljenje uvezi ova 2 sinta....Naime koliko sam ja informiran PA1X je još uvjek najjači aranžer koji je Korg izdao...Naime on ima ugrađen RX-Technology,GeneralMidi,Song Book,XDS system,SSC,Op.OS,TC-Helicon vocal i mnogo toga...A i sam razpored funkcijskih tipki je unikatan...A PA800 ima u suštini funkcijske tipke isto ko PA80 (upper octave,Transpoze,itd...)...i nema fizički equalizer kao PA1X ispod lcd-ja nego kao PA80 samo da ima jedan potenciometar više...Kod nas u glasbenom centru u Ljubljani kažu da je PA800 naslednik PA80 uz to da su neke funkcije kopirane sa Pa1X (lcd,sempler,rx...) ali da iako ima veću sample memoriju i polifoniju nije toliko moćan kaoPA1X.Korg planira ove dvije serije razvijati u 2 pravca tako da će PA80,PA800 razviti kao jefiniju seriju a PA1X i naslednike u ELITNU kao što sam rekao u prejašnjom postu.Čak sam čuo da je korg sposoban napraviti OS sa maximalno 128MB rama pošto se edo ram proizvidi isključivo MAX 64MB na pločici...A verovatno će da zameni sistem rama i neće biti više edo nego SDR ili LOng dimm pošto postoje pločice sa većom kapacitetom i dostupni čas je mnogo kraći nego kod edo rama...Ipak je PA800 mnogo lakši od njega a ne tek onako i nema toliko ugrađenih stvari kao PA1X.Cena nije tek onako nizka već su upotrebljeni jeftiniji materiali za izradu(jeftiniji integrirani čipovi,tranzistori,itd...)...sam sistem zvučnika je original sa PA80...Uglavnom nebih stvaro svađu ali ipak molim za VLASTITO mišljenje a ne kopiranje nekih članaka i vređanja.Za ove informacije sam se lično pozanimao i ne bih nešto tvrdio ako nebi bio 100% siguran...Pozdrav svima muzičarima i molim da se pridruže debati i istaknu svoja iskustva i znanja...Ali molim još jednom bez vređanja i svađe...
|