|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Vec smo se slozili da samplovi odlicno izlaze na Yamahi, cemu moduli na nju onda?
![]()
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Slažem se s gotovo svim što navodi Akordeonista kao nedostatak Yamahe. Pogotovo s onim dijelom da je editacija Stylova na samoj klavijaturi svedena na minimum. Uvjeren sam da je to Yamaha napravila namjerno kako bi prodala što više vlastitog materijala sa svog Yamahamusicsoft sajta. Ovo gledajte s pozicije cijelokupnog tržišta, a ne iz naše male perspektive i potreba muzičara koji izvode narodnu glazbu. Ipak, kad se svlada edit styla na računalu samo je nebo granica i tu je usporedba s Korgom nepotrebna.
Ostale stvari koje su vezane uz preglednost, navigaciju, raspored tastera vezane su najviše uz prilagodbu na instrument. Istaknut ću specifičan gumb DIRECT ACCESS s kojim se u max. dva klika dolazi i do najskrivenijih funkcija klavijature. Primjer mixera koji spominje Akordeonista, DIRECT ACCESS > INTRO I, II, III i mixer za style je tu. Bilo koja funkcija koja je duboko skrivena u mennu klavijature vrlo lako se dobija ovom metodom. Samo se treba naviknuti na korištenje DIRECT ACCESS-a. Sviđa mi se to što ima pregledan panel s dovoljno velikim prekidačima. Klavijature s hrpetinom malih tastera me čine zbunjenim, pogotovo kad se u mraku treba brzo odraditi promjena. Kad sam prije 1,5 godinu kupio T4 mislio sam da se radi o jeftinoj plastici koja će se brzo pohabati. Sad vidim da tada nisam bio u pravu i da usprkos čestom korištenju i transportu klavijatura izgleda vrlo očuvano. Nema znakova pohabanosti ispisanih slova na ploči i dijelovi površine oko gumića koji su češće koriste nisu izlizani. Naravno, postoje neke sitnice koje me smetaju. DATA ENTRY je po mom mišljenju totalni promašaj. Potpuno je neiskoristiv za promjenu tempa, a biranje styla ili sounda s njim je glupo i neprecizno. MUSIC FINDER je valjda rudiment sa predhodih modela i po mom mišljenju može poslužiti samo za sviruckanje po kući. TAP TEMPO nakon četiri otkucaja automatski pokreće bubanj. Zar ne bi bilo logično da postavi otkucani tempo i da pratnja pričeka da ju sam pokreneš pritiskom lijeve ruke. I još jedna stvar koja mi ide na živce. Kad se drži ton desne ruke i istovremeno mijenja registracija, ne dogodi se promjena sounda, ali se promjeni postavka volumuna za isti. To ponekad rezultira s tim da sound koji se drži naglo pojača pa preplaši i mene i goste. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Ma ja sam samo pisao o pojedinim prednostima Korgovog interfejsa. Usput, na Korgu takodje postoji "Direct Access" dugme ali se na njemu zove "Shift" (nije sija vec je vrat)! Manje-vise, sve mu to dodje na isto sa minimalnim razlikama!
Mene na Tyrosu nerviraju gabariti, ko da nije mogla da bude manja... Rado bih presao na nesto tipa Roland GW8 samo da su mu dali mogucnost rada sa eksternim modulima! Promijenjeno od Akordeonista (15.01.2013 u 01:35 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.03.2010
Mjesto: Beograd
Godina: 35
Downloads: 218
Uploads: 4
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 3000
![]() |
![]()
Cudni smo ti mi yamaha fanovi, tema je ljubitelji yamahe, a mi vezemo postove o manama i nedostacima hahahah
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
A za ovo drugo si u pravu, mislio sam na nesto drugo. Ali kad sam poceo da koristim terce, prestao sam da koristim modul, tako da nikada nisam otisao tako daleko u proucavanju te materije. Sve je OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Dell,nadam se da ne krsim pravilo,jbg,tamo u onoj temi ko u bunaru,ovde ce neko videti,tamo ....a meni je hica
![]() http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2Hx3vHvzW |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Istina je i to ali ja na svirci sviram a ne podesavam. To radim doma i sto doma sredim s time kuburim...
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.01.2012
Mjesto: LESKOVAC, SRBIJA
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Harmonika
![]() |
![]()
Drage kolege, ja sviram yamahu psr-s550 iz razloga jer sam hteo da kupim novu a ne polovnu klavijaturu, jedan moj drug ima PA50 i ubačene semplove, ali ne može da zvuci kao moja što se tiče čistoće zvuka, (bilo koji zvuk, a pogotovu harmonika).. nisam bio u mogućnosti da kupim neku bolju i skuplju, ali se nadam da cu vremenom uspeti, za sad i ova radi poso... Usput da pitam ako neko ima neke dobre ritmove za navedeni instrument bio bih mu zahvalan, a naravno i neka uplata nije problem... Pozz...;-)
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Uz malu donaciju za ovaj forum imat ćeš materijala na pretek za svoju klavijaturu. Kontaktiraj moderatora ili posjeti ovaj post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kako je taj tvoj drug ubacio samplove u pa50?
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|