Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.05.2016, 23:34   #1
gorangica
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 20.12.2015
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
gorangica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

E ovako, zao mi je sto cu da ispadnem iz foruma u kome sam garantovano duze od tebe kolega , uopste nikog nisam reklamirao niti sam se zalio, to sam reko na osnovu tvog proseravanja i pljuvanja komentara od drugih kolega...
Za ostale forumase: nije nista fabrika sto se bubnja basa i kontre tice, nisam obracao paznju na desnu ruku i efekte, hteo sam da prezentujem ritam koji je napravljen u CUBASE-u, na brzinu... pozdrav

I nisam imao nameru da menjam nick, to je samo tvoja nekultura kako si MENE nazvao
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Boban010 Pokaži Post
@gorangica
Dobro zvuci,ali solo je malo suvlji za moj ukus i cinela kao sto rece kolega nije kako treba.
Koju kontra gitaru koristis i da li koristis lupove tarabuke u drugoj varijaciji na snimku?
Hvala.
Nema lupova druze, nije tarabuka nego bongos iz brminog seta, a gitara je stefan

Promijenjeno od gorangica (18.05.2016 u 23:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
gorangica je offline   Reply With Quote
Star 18.05.2016, 23:54   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od gorangica Pokaži Post
E ovako, zao mi je sto cu da ispadnem iz foruma u kome sam garantovano duze od tebe kolega , uopste nikog nisam reklamirao niti sam se zalio, to sam reko na osnovu tvog proseravanja i pljuvanja komentara od drugih kolega...
Prije par postova si dobio crveni zbog vulgarnog izražavanja. U citiranom postu ću to zanemariti ali budi siguran da nakon toga više nemaš bonus.

Nastavite s konstruktivnom raspravom, prijedlozima i savjetima jer to forum čini kvalitetnim. Ako nekoga smetaju pravila, ako misli da je bez potrebe dobio "po nosu", ako mu se ovdje ne sviđa, neka nađe neko drugo mjesto koje je bolje.
casper je offline   Reply With Quote
Star 19.05.2016, 12:08   #3
nesaB
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 24.04.2015
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
nesaB ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Meni ovo zvuci prva liga extra nema dalje! Za neznalice i te kako se u dvojku ubacuje mol7 i mol6 iimam ea7 i ne pljujem po njemu imam i korga i tyros 5 i za one koji misle da je roland tonski najbolji varaju se tyros 5 je kralj i sad mozete slobodno da me izbacite sa foruma ako sam nekoga uvredio ah da bubanj to jest perkusije se ubacuju u mikro editu upise se midi broj perkusije mora za sve posebno mol dur i sedmicu
Dodato:
Gico svaka cast na snimku jos jednom

Promijenjeno od nesaB (19.05.2016 u 12:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nesaB je offline   Reply With Quote
Star 19.05.2016, 12:15   #4
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Navedi mi primer neke pesme da i mi neznalice saznamo gde se to u kojoj dvojci ubacuje mol 7 i mol 6.

Mesas "babe i zabe". EA-7 nije u klasi Tiros 5 tako da ne treba uporedjivati ove dve klavijature pogotovo na nacin na koji ti to radis.

Takvim znalcima kao sto si ti ja skidam kapu i ne zelim da ulazim u dublju raspravu.
Star 19.05.2016, 13:41   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne znam zbog čega se opetovano spominje izbacivanja članova s foruma. Da li znate da se zadnje brisanje korisinka dogodilo prije 2,5 godine i to na vlastiti zahtjev istog? Od tada je mir na forumu, nema napetosti, a kada nekome izleti pokoja gruba i neprimjerena riječ slijedi upozorenje ili kazneni bod koji traje kratko vrijeme.

Molim sve članove da pažljivo čitaju što pišu drugi, da uvažavaju tuđa mišljenja i da ne "skaču na zadnje noge" čim netko pogriješi ili ne misli isto. Upravo ta različitost je ključ kvalitetnog napretka i otvaranja novih spoznaja. Ako se dodatno iznesu argumenti za vlastiti stav i ako se napisanim savjetom pomogne kolegama, onda mjesta poput ovoga foruma dobivaju pravi smisao.
U skladu s ovim, bilo bi poželjno da @nesaB opiše "neznalicama" kako on to u dvojku ubacuje mol7 i mol6. Bilo bi dobro da @nesaband pažljivije pročita isti taj post pa će vidjeti da je krivo shvatio vezu s tim mol7 i mol6.
casper je offline   Reply With Quote
Star 20.05.2016, 13:49   #6
gorangica
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 20.12.2015
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
gorangica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Cool ;)

Ja sam se smirio, videcu da ubacim jos neki demo ovih dana, ako stignem...pozz drugari!
gorangica je offline   Reply With Quote
Star 21.05.2016, 17:45   #7
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da li neko zna da li je moguce iskljuciti da, prilikom prelaska iz varijacije u varijaciju ne svira prelaz iz naredne varijacije,nego da odsvira prelaz iz tekuce varijacije?
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 29.05.2016, 16:29   #8
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da li Mic In ulaz sa Delay efektom na Aranžeru radi isto kao i da se Mic ukljuci na Milsetu sa Delay efektom, tj da li se Mikrofon može iskoristiti sa EA7?
LAsER je offline   Reply With Quote
Star 29.05.2016, 20:18   #9
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ako ti je dovoljan samo jedan efekat onda moze.
Skoro sve savremene miksete imaju po dva i vise efekata a i svi noviji vocal harmonizeri,tako da je uloga ovih ulaznih efekata na E-A7 obesmisljena.
Logicniji bi bio jedan MFX nego li samo delay ili reverb....
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 29.05.2016, 22:38   #10
worga
Početnik forumacije!

worga's Avatar

Registrovan/a dana: 27.07.2007
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 63
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7,Roland Fantom X-6,Roland FR-3x,Siwa&Figli COBRA Special
Interesi: Previše je toga da bih ovde sve rekao... :-)
worga befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne bih dugo gnjavio.
Mnogo ljudi koje lično poznajem je prodalo aranžere iz konkurentskih brendova i prešlo na
E-A7.Radi se o vrlo kvalitetnim muzičarima.
Lično,ja sam vrlo zadovoljan jer za ovu svotu novaca da aranžer radi ČISTIJE,KONKRETNIJE od duplo pa i trostruko skupljih sprava,to do sada nije bilo moguće.
Ko god želi,lično ću ga uveriti.Ko god me je čuo na E-A7,taj se i uverio.
Pozdrav svima.

Promijenjeno od worga (29.05.2016 u 22:41 sati)
worga je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije