|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
pa kontam da je jeftinije za hrvatsku ... Daj boze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Belja zavisi na koji vremenski period uzimas i koliko opreme prijavljujes!Najbolje ti je da okrenes privrednu komoru Srbije u Beogradu i dace ti detaljno objasnjenje da ti ne odredjuju ovde ljudi tarife na pamet!Tromesecni AT karnet za moju opremu dok sam imao Pa1xPro,Tr,2 para Dynacord 15-03,EMX 5016cf sam platio oko 48e!Prijavis opremu i oni ti posalju brzom postom sve sto treba
![]()
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Ja sam vadio karnet letos.cena je jedinstvena za sve zemlje koje su potpisnici tog medjunarodnog ugovora.
Cena zavisi od vrednosti robe koja se privremeno iznosi iz zemlje. ja sam plaio malo manje od 50eura ATA karnet za robu koja ne prelazi koliko sa ja secam 3000 eura.ATA karnet se vadi za Srbiju u Privrednoj komori Srbije odeljenje za ATA karnete. Nadam se da sam razjasnio dosta stvari o ovoj temi. DA,ATA karnet vazi godinu dana za robu koja se nalazi na spisku,samo se placa neka mala doplata ako se ponovo putuje negde u inostranstvo.
![]() |
#4 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Citam vase komentare i nije mi jasno, ako se jedna klavijatura tretira kao licni prtljag zasto meni traze ata karnet za nju?
Ko je vadio iz Srbije dajte neki kontakt gde da zovem za informacije, u PKS ili Upravu carine? I kakva je situacija sa Kosovom jel prelazio neko sa instrumentima?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.05.2008
Downloads: 422
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Ja sam izvadio pocetkom god. ATA za klvaijaturu i stalak, takodje sam putovao za hrvacku i sloveniju par puta i svaki put mi je trebao... cena je sledeca, ATA 4000din plus 8 listova po 100din (varijanta za hrvacku da imas 2 izvoza i 2 uvoza) u slucaju da sviras u sloveniji treba ti jos dva papira za tranzit kroz hrvacku, sledece imas osiguranje instrumenata ono zavisi od vrednosti instrumenata koje sam prijavis (ja sam moj t2 prijavio 700e i stalak 50e) za to me je izaslo osiguranje 1050din znaci ukupno 5850 i to je to... e sad obzirom da svaki sledeci put kad budes negde putovao treba da kupujes nove listove.. ps. ATA obavezno moras da vratis na kraju godine i svaki pecat moras da imas u njemu... poz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.10.2008
Mjesto: Mostar
Downloads: 150
Uploads: 10
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha psr s710 Casio VZ1 Casio CTK731
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
zanima me kako da prenesem klavijaturu iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju.kakva je procedura,sta sve treba,posto sam vidio da na forumu ima dosta muzicara koji iz Srbije idu dalje da sviraju.Posto nisam uspio naci slicnu temu ( mozda postoji,samo ja je nisam nasao) postavio sam ovdje,jer ne znam gdje da je smjestim.Ako ko ima kakve informacije,ili iskustva volio bi da postavi
hvala Kolega casioonlybest... Koristite tragac na sajtu (besplatan je) http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5285&highlight=carnet ovo je samo jedan od primera a ima slicnih tema najmanje jos cetiri... ovaj put upozorenje ali pismeno Teme su spojene! Promijenjeno od milanceshow (02.12.2010 u 23:36 sati) Razlog: spajanje teme+obavestenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Za Sloveniju a isto i za prolazak kroz Hrvatsku ti treba ATA Carnet .To ti je potvrda koju dignes kod sebe u privrednoj komori .Na nju napises sta sve nosis od opreme i pored vrednost opreme .Na svakoj granici moras da prijavis instrumente i svu tu opremu tako da racunaj kod ulazka ili izlaza iz drzave na granici provedes skoro pola sata dok oni sve upisu u kompjuter i zavrse proceduru.Isto ti je kod povratka .Karnet ti vazi godinu dana a platis ga zavisno od vrednosti opreme koju nosis .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ako nosiš samo klavijaturu možeš je prijaviti i kao lični prtljag.Ja sam nosio par puta u Hrvatsku i nisu je čak ni upisivali. Ako nosiš više toga,ja bih ti preporučio ATA Carnet...Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
|
![]()
Na tvojoj granici prijavis instrumente tj.zapises i das da ti carinik overi, a na Slovenackoj,ako te pitaju,slazes npr, da ides za Austriju(tako da ispada da si samo u tranzitu),a ako te pita sta imas da prijavis kazes samo licne stvari,ata karnet uglavnom treba kada se nosi mnogo opreme.
Tako bar ja radim,kad idem preko,do sada je uvek upalilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Vec je pisano o ovome x puta... netreba ti nista za klavijaturu... a za vise nesto trebas nazvati granicnu policiju i dace ti informacije kako sta gdje skime scime... Jer u svakoj zemlji je drukcije...
Ja sam jednu dva miliona puta prenio klavijaturu preko granica tako da nikad nisam imao problema... Uglavnom ako bi bio baksuz pa da te upitaju: "sta, kako" i te cake, nemogu ti nista nego samo hoce da im das nesto malo novca kao i obicajno, znas kako to ide kod nas... A u ostalom ako dodje do neki komplikacija upises samo u pasos, jedino ako nesvercas kljavama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ata, carnet, drugoj, državi, tezga |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|