|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#341 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Marko, sto si ga vec otvarao, pobogu!!! Nije valjda da si vec zezno nesto
![]()
![]() |
#342 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Znam ja da ima Sinisa ali kako radi?Ajde radi li pola kao ovamo?Imas li kompresor u vokalistu?Peva li ti totalno vernu tercu i koliko glasova moze da ti radi pratecih glasova ali da su realni prateci?Ima ga Yamaha isto,ima ga i Ketron . . . Ja pricam o kvalitetu u kojem to radi jos od Pa1xPro!Necu vise da pricam o tome,nebino totalno jer ne bih da ode tema sad u vraziju mater . . .
@Keyboards Druze song book iz Pa2 ti nece raditi da znas u Pa3 i moras ga praviti iz pocetka!Sto se favortie banki tice one su ti prazne fabricki a fabricki ritmovi su totalno izbutani i oni stari nisu na istom mestu!Najbolje ti je da snimis fabricke banke iz Pa2 pa posle da slazes a sve sa favorite banki ce ti ucitati kako ti je bilo na starom setu na Pa2,samo ucitaj svoje favorite iz Pa2 i nema frke sto se toga tice a sve sa fabrickih ce ti biti najbolje da odradis ovako kao sto sam ti rekao gore!
Marco Promijenjeno od Marco7 (28.06.2011 u 16:05 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Hvala na savjetima Marko ali vec znam sve o tome i ne mislim da ce se to raditi po postupku koji si ti naveo. Pitao sam te samo jedno a to je resource broj za style USER1, prvi po redu i to je sve. Ostalo sve vjeruj mi znam i te kako dobro. Pitanje nije bezazleno a znam i zasto sam te pitao, stoga ako znas i zelis dati odgovor bice mi drago, jer ja momentalno nemam pristup klavijaturi. Ako neko drugi ima pristup klavijaturi zamolio bi za odgovor. Nije da je toliko bitno ali eto da se malo pripremim u toj oblasti za prenos materijala na novu klavijaturu. Vecinom sam ostale stvari uskladio u vezi kompatibilnosti izmedju PA2 i PA3. Bank jest prazan ali ima lokaciski broj. Pretpostavljam da je 17/01 ili 20/01. Kod PA2 taj broj je 21/01.
Promijenjeno od keyboards (28.06.2011 u 16:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Kao kod kuće
|
![]()
Imas kompresor kao i eq kako za glavni vokal tako i za pratece.
Ja ne tvrdim da radi bolje od Pa3x ali od pa1x i od Tyrosa 3 radi bolje. Mada nebitno sto ti kazes skrenuli smo sa teme. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Napisacu ti ja posle samo kazi kako to da vidim?Oprema mi je postavljena u klubu gde radim veceras pa cu ti kasnije napisati sa mobilnog telefona samo mi reci kako to da vidim
![]() Sinisa brat mi ima G70 pa koristi Tc voice live preko svega toga sto si ti nabrojao!Verovatno ima para za bacanje ![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (28.06.2011 u 16:21 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ono sto je meni bitno kod PA2 i smatram nedostacima ne racunajuci sam zvuk koji je relativna stvar,svako od nas ima po dva uveta a neki i na svoja dva cuju razlicito,su stvari za koje mislim da ni na PA3 nisu ispravljene. To je npr ono po meni suvisno pritiskanje dugmeta SHIFT prilikom pomeranja tempa van glavne slike na ekranu,zasto sprava nema poseban TEMPO tockic kao jednu od najbitnijih stvari? Zatim mislim su tasteri BASS INVERSION i RESET TEMPO dosta nepristupacni i mali a to su stvari koje su potrebne u trenutku da im se pristupi. Zatim sam odabir teksta i pristup LYRICS opciji,opet taj SHIFT,dok se pronadje tekst sve to traje (nemojte sad neko da se javi i da mi objasnjava kako je bolje raditi sa SONGBOOK,meni to ne odgovara,postoje ritmovi na kojima sviram desetine pesama),zatim povratak iz teksta na glavnu stranu,ponovo moram da selektujem TEMPO,stvar koja me izludjuje,zatim dugme HALF BAR kod FILL-a,za mene neshvatljivo da naprave takav propust kod aranzera da moze da se udje u pesmu sa prelazom na pola takta i jos ima tu nekih sitnica koje itekako umeju da nerviraju sviraca a siguran sam da na novom modelu nista od toga nije ispravljeno i ja kao kupac ne dobijam nikakvo poboljsanje.
Jos po meni jedan veoma vazan tehnicki detalj kod PA aranzera je EKRAN...za tolike pare su mogli da stave malo veci ekran,makar bolje pregledan a ne da treba da buljim ne bi li "bocnuo" prstom gde treba...podsecam da su ekrani kod G70 i E80 itekako pristupacniji od ovoga ...i tako nama ostaje da pricamo o vokalistu,o tome da li to radi malo mocnije,masnije ili kako vec...ako je napredak to sto su uveli kompresor u vokalist na PA3,ili EQ za svaki element na bubnju i instrumentima ( a inace sam veliki protivnik koriscenja "sminke" u muzici,od "kake" se pita ne pravi,ako nemas dobru osnovu nemas ni ton) i jos tako nekakve sitnice,hvala im najlepse ali to za mene nije plus. Videcemo jos,tek je pocelo sa kupovinom sprave,mozda sviraci vremenom otkriju mnogo toga sto bi iskreno voleo ali sam za sada jako skeptican. Takodje se govorilo o nekakvom velikom napretku od PA1x pro do PA2x pro,ja sam se doduse prvi put sreo sa KORG-om kod PA2x ali nista me nije ubedilo od svega sto sam cuo da je tu u pitanju neka velika revolucija slusajuci snike kolega sa PA1,zato mislim da ce i sa ovim biti isto...mozda bude samo ono "sto je babi milo to joj se i snilo" ![]() Promijenjeno od neconix (28.06.2011 u 17:30 sati) |
![]() |
![]() |
#347 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E da te obradujem gospodne
![]() ![]()
![]() |
#348 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
To su dobre vesti ako su ispravljene,nego me zanima,kazes,kod PA2 ti se vracao na markiran tempo uvek? Pri povratku npr iz nekog teksta,odaj mi tajnu kako? Meni ne ostaje markiran nego moram da ga bockam...a vidim da i na PA3 mora da se bocka
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Na Pa2 mi se vracao markiran temo ako mi je bio markiran pre bilo kojeg ulaska u Menu ili Global i kad se stisnem Exit vraca me na tempo!Tako mi je bilo po difoultu a sad imam taj problem kao ti na Pa2 ali na Pa3
![]() ![]()
![]() |
#350 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Hvala Gospodine,posalji pa da uporedim,bas me zanima
![]() |
![]() |
![]() |