|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pogledajte malo bolje. Horna nije ista. Kod 835 je prilicno dublja i stim usmerenija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
@Alekso bas to drugar, jos ako predjem na 835, bice ti prava bombonica, iskreno se nadam
![]() @MarjanMilosevic ja onako odokativno bacio pogled u specifikacijama i delovale mi isto, bas cu proveriti opet...pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.09.2018
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Malo sam pogledao detaljnu specifikaciju i Crossover Frequencija nija ista . Znaci zbog toga nije ista ugao.
http://www.jblpro.com/ProductAttachm...%2020%2015.pdf http://www.jblpro.com/ProductAttachm...%2020%2015.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Odakle je krenula informacija da su horne iste ?
Jbl je javno objavio pdf "komponent part list" i napisao da horne nisu iste,kao sto je milosevic vec okom primijetio. http://www.jblproservice.com/pdf/SRX...REV_A_0716.pdf http://www.jblproservice.com/pdf/SRX...REV_A_0716.pdf Cini mi se da su napisali da su obje horne u 835p (mid/hi) 60 x 40 Dok su za 815p napisali da je horna 90 x 50 Sto bi se reklo u narodu ne moze i pare i jare. 835 ica ce bacit dalje ali ce bit uzi snop pa necete u strane dobro pokrit kao sa 815. Bitno je samo potrefit ono sto vama treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Na slikama su delovale identicno, iz obe kutije, slucajno sam negde procitao na stranom forumu da raspravljaju o pokrivanju prostora ovih kutija, i tek onda videh u specifikacijama da su razlicite, mada pre toga to uopste nisam proveravao, jer su mi na slikama horne delovale identicno, uopste nisam primecivao da je kod 835 uza horna...nego jedno "glupo" pitanje
![]() ![]() ![]() Dodato: p.s. zaboravih da dodam.../onda bi verovatno trebao i hornu za srednjak da promenim na isti ugao kao i za visoki? Promijenjeno od Milan$ (18.09.2018 u 13:37 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Time ćeš napraviti samo štetu i smanjiti potisak kutije. Kada se u zvučnoj kutiji nalazi više drivera potrebno je pravilno odrediti njihovu poziciju kako bismo iz "vremenski poravnali". Nije slučajno što se u obje kutije nalazi isti driver ali je postavljen na različitim hornama. U skladu s tim, i promjena horne za sredonjotonac bi dodatno narušila cjelokupnu efikasnost kutije jer je sigurno da je JBL to odradio najoptimalnije za kutiju te namjene i s tim komponentama.
Promijenjeno od casper (18.09.2018 u 14:06 sati) Razlog: srednjotonac |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Onda bi mozda mogao dati i drugo ime kutiji
![]() Ja nebi kvario ono na sto su inzenjeri potrosili puno truda da ukarikaju. Pogotovo inzenjeri jednog takvog branda. Vise sam za opciju ako je neko kreativan da radi kutiju ispocetka. Sve te komponente koje se nalaze u toj kutiji se mogu vjerovatno kupiti. Tako ne platis konacan proizvod,nisi platio inzenjere,mozda prodjes jeftinije. Ali slucajno znam puno takvih pokusaja,i uglavnom ne ispadne dobro ![]() Mozda ipak oni inzenjeri imaju nekakvog znanja iskustva opreme i ko zna sta sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ovo je samo jedna od brojnih karakteristika (vezano uz Milanovu ideju) na koju se mora paziti kod izrade zvučnika. Kada bi bilo dovoljno samo ugraditi zvučnik/driver u kutiju, onda bi svaki stolar izrađivao zvučnike.
Na žalost, postoje stolari koji tako i zarađuju novac. U jednoj turi odrade neki stol za susjeda, a od ostatka materijala sklepaju zvučnik. (za susjedu) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pazi, znam bar 10tak takvih zvucnika koji donose pare svaki vikend
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Jesi li ti nezadovoljan sa srednjim tonovima 815-ice.
Mozda ih imas dugo pa ti postalo dosadno,pa ti se nesto mijenja. Ja nebi nista trazio preko toga. Samo dobre basove i zdravo. Znaci li nekome sto je 835-ica teza za jos 10 kg,na ionako tesku 815-icu ![]() Promijenjeno od ella 85 (18.09.2018 u 14:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|