|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Onaj fajl koji meni treba ima extenziju Microsoft Update Standalone Package (.msu).
U attachmentu je onaj fajl koji sam ja krivo uradio i sacuvao na USB. Molim neko da mi posalje uradjeni MIDI SETUP file da bi mi radile terce kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Znam i ja da nije konektovan, vidi se iz aviona. Midi in i out su podeseni na Workstation 1. Problem je sto neki custom voices ostvare konekciju, a neki ne, bar je tako bilo na prethodnoj verziji Yem-a. Na ovoj nisam stigao ni da probam druge custom voices. Sve sam postavke provjerio, sve je kako treba da bude, a problem i dalje postoji.
sent from my Lumia 930 Dodato: E ovdje je neka teska brljotina u pitanju..nisam ni obracao paznju, ali je moj Tyros konektovan, i nekim cudom i u custom voice-u sa T4 se cuju fabricke komponente, iako nista nisam mijenjao niti dirao. ALI..idemo redom. Ok, konekcija je tu (bio je konektovan i prosli put, nisam obracao paznju). U klavijaturi je aktivan ALL MIDI PARTS, a u YEM-u je ova postavka: Na ovoj slici je prikazan prvi layer sa jednog od kickova: I poruka koju dobijem ako odem na opciju + ispod wave assign: Zasto bas ovaj? Zato sto sada opet, kada umjesto tog koji sam obrisao ubacim drugi sample (btw, taj isti sample je na tipki H, odmah iznad), ponovo umjesto KICKA se cuje poremeceni arpeggiator na harmonici. Ali, ako uradim copy/paste sempla sa H na A, sve je ok?!..apsolutno sam ostao bez ideja. Promijenjeno od casper (14.09.2015 u 12:04 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Da bi mogao dodavati vlastiti element (+ wave assign), moraš ga na samom početku postupka pozvati u YEM.
Klikni na označenu ikonu sa slike i odaberi zadnju opciju Change to new drum key with user wave Sada će se taj element prikazati u otvorenom prozoru User Waves sa tvoje zadnje slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
@casper, kod mene ne postoji opcija Change to new drum key with user wave. Kad kliknem na ikonicu koju si zaokruzio, otvara se prozor samo za odabir semplova:
Kada opet udjem da dodam jos neki, doceka me ovo: Sacuvao sam pack po ovom nahodjenju, bez ikakvog uspjeha. Sa ovim semplom dodanim u ovu sekciju, opet mi se desava da kada otvorim da editujem drum voice, on biva osakacen, i ne prikazuje niti svira fabricke elemente. I tada, u tom ''diskonektovanom'' okruzenju, kada preko drag&drop ubacim zeljeni sempl na mjesto, on svira kako treba. Nadam se da sam dobro objasnio. Promijenjeno od casper (14.09.2015 u 12:08 sati) Razlog: dimenzije slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Da, krivo sam napisao, Change to new drum key with user wave se pojavljuje u postupku poslije.
Dakle, na tvojoj prvoj slici odradi Import User Wave i tako željene samplove unosiš u YEM. Nakon toga zatvori prozor sa Close. Zatim označi drum kit koji želiš obrađivati i kreni kao što je prikazano na slici. Dodatno: Predpostavljam da znaš ali da podsjetim, prilikom upisivanja Packa, računalo mora biti spojeno na internet. Nadam se da ćeš riješiti problem, a ako ne uspiješ, tu je @tyros2 koji ima više iskustva s tim "čarobnim" YEM-om. Kod postavljanja slika na forum smanji dimenzije, ovako se "manji" ekrani razvuku pa je nezgodno za horizonataln scroll. Promijenjeno od casper (14.09.2015 u 12:17 sati) Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Malo sam zuzet ovih dana i Tyros5 mi NIJE pripojen u racunalo.
Probacu danas ili sutra da pripojim pa da vidimo o cemu je rijec. Jos jedna provjera: Ako slucajno koristis MIDI terce bez obzira sto je MIDI setup na ALL,Midi kablo mora biti izvadjeno iz klavijature. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Upravo tako kolega, na slusalicama problema nema, ali ima kada su upaljeni zvucnici.
sent from my Lumia 930
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Oba posta su na mestu, sve je to tako nazalost. Samo su mogli malo da spuste cene, bar upola
Послато са GT-S7562 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Tacno tako Casper. I sam primetim kako radi moj T2 na recimo nekim 12''-cama ili 15-icama,a kako radi recimo na nekom ozbiljnijem sistemu u kombinaciji sa Bass binovima.
E sad ako uzmem da Aranzer bude ceo Bend,mislim da je nemoguce. Ja se nikad nisam opterecivao da mi svi ritmovi imaju isti bubanj. Nerealno malo jeste,ali opet nije toliko presudno sad sto se tice posla. Sto se tice Aranzera,mislim da je to buducnost. Mnogi mrze,a ne vidim razlog. Nikad jedan covek ne moze da svira kao 7 clanova. Sad to sto kazes Skynet. Ja sam KORG-a svirao oduvek od I-Serije preko IS Serije,pa i do Pa-Serije,i svaki je zvucao isto. Cak svaki prethodni mi je zvucao bolje. Od I serije,vecina fabrickih ritmova ima i u danasnjim PA-aranzerima,a proslo je skoro 20 godina. Slucajno sam promenio brend,slusajuci godinama sve isto. I tako poceo da sviram Tyrosa,sad za sad imam samo reci hvale. U pocetku sam mislio da sam pogresio,ali kada sam video sta moze od fabrike da se izvuce,mislim na bubanj,bass i gitare. Ozbiljno sam shvatio da zapravo nisam pogresio. Moja neka iskustva,i moje neko misljenje. Nadam se da niko nece zameriti. Ne zelim da se neko pronadje prozvanim,zapravo nemam potrebe za tim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ne bih se slozio da se "aranzer" ne moze iskoristiti u studiju - itekako moze. A tek se ne bih slozio sa tvrdnjom da muzicar koji svira aranzer nije "ozbiljan" muzicar - muzicko znanje se ne pokazuje tipom instrumenta nego znanjem i umijecem. Licno znam klavijaturiste koji su usli u anale nase muzike, a sada nisu "ozbiljni" jer su primorani da rade kao i vecina. Ta tvrdnja bas i nije na mjestu. Sredjena klavijatura ce lijepo izaci na svemu - sub bass nece izaci na 12ki, logicno, zato prioritet treba biti u frekvencijama koje su cujne na takvim sistemima. Dobro sredjena i izbalansirana klavijatura nece biti gluha NI NA JEDNOJ KUTIJI. Ne bih dalje ulazio u rasprave, ja sam sretan zbog ljudi koje "fabrika" zadovoljava. Na svoju nesrecu, nisam od tih
![]() ![]() sent from my Lumia 930
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|