|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#211 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Obicno u originalu naucim pjesmu, pa onda ko uzme mikrofon zavisi plus minus radi, pogotovu kad ja uzmem pjevat, onda me ne gine -3. Drugar gitarista vec navikao da nema nista od gledanja u ekran, e on se vec snalazi iz svakog tonaliteta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
ja sam nekad svirao klavirnu harmoniku i vazio sam za jedno od harmonikasa koji je pesmu skidao u ton.Neke kolege sa foruma to mogu i da potvrde.
U to vreme imao sam dosta situacija kada sam neke pesme svirao iz As-mola,ili cis-dura i mogu vam reci da nama koji sviramo klavirnu harmoniku to bas i nije tako jednostavno.Prstored na klavirnoj nije kao na dugmetari pa iz nekih tonaliteta bas treba da polomis prste i da opet ne odsviras kako bi trebalo. Od kad sam presao da sviram aranzer,obilato koristim traspoze i to samo +1 ili -1 u nekim situacijama.Smatram da treba koristiti prednosti nove tehnologije. Niko mi jos od gostiju na tome nije zamerio niti mi rekao da sam zbog toga los muzicar ![]()
![]() |
#213 |
Moderator
|
![]()
Upravo tako Nesaband, da je to nesto lose ne bi postojalo kao opcija.
Kad ne mogu da otpevam original transpose ide na -1,-2 nikad dalje osim mozda Proeski ili Cetinski kad ide i do -3. To je sasvim normalno po mom misljenju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Ma da,mada meni nije problem da bilo koju pesmu odsviram iz tonaliteta koji nije original pa onda transponujem pevacu ako mu je visoko na -1 ili ako mu je nisko +1.
hvala bogu harmonski dobro stojim pa to nije neki problem da se svira iz nekog tonaliteta koji nije original.
![]() |
#215 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 17.01.2008
Downloads: 21
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
sad kad vidim sta sam pisao vidim da sam bio malo preoshtar. da u pravo si da ako ga koristi ne znaci da nije dobar muzicar
Promijenjeno od Sejox (15.08.2010 u 23:50 sati) Razlog: Obrisan nepotreban citat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.07.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 1046
Uploads: 12
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PAX3
![]() |
![]()
možda bi najbolje bilo da ga nema na kljavi ali ima svoje prednosti i mane
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Mane nema... a Prednost ima... (opcija transpoze)
Promijenjeno od armin (16.08.2010 u 01:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Skoro sam svirao sa pevacem koji mi je u toku svirke jedno 30 puta rekao "Daj mi za pola stepena vise (ili nize)", tako da sam tom prilikom shvatio opravdanost postojanja ove plemenite funkcije na klavijaturi. I pre sam je koristio, ali sam se trudio da je sto manje koristim. Sad se vise trudim da korektno odsviram forspil (on mi je najveci problem iz fis mola) nego da ne koristim blagodati savremene elektronike za koje je proizvodjac pomislio da mogu da budu korisni i stavio ih na klavijature.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Parola je snaci se a sad kako nije bitno... Ja stvarno nista lose ne vidim u transpozi, kome treba neka je koristi kome netreba samo je preskoci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|