|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
Ne bi reko da je do kabla jer je WUK13 reko da su mu trokirali pojedini fajlovi, a i ja sam imo istu situaciju kad sam jednom prilikom spojio lap top i svog korga pa80 i skoro su svi fajlovi radili osim pojedinih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Mislim da nije frka oko USB kabla niti zvučne kartice,znam za taj program KARAFUN al nisam se nikad igro sa tim sličnim,al koliko sam vidio u VanBascu ima opcija za podešavanje MIDI banki,znači imaš: GM,GS,XG,General MIDI i Windows SYX format,e sad pretežno sve fajlove koje puštaš bi trebali ič preko GM banke soundova,osim ako u klavijaturi ne promjeniš zvuk i tako usnimiš u fajl onda se koristi GS ili XG banka. Npr. ako je fajl rađen kao XG fromat,onda ti na nekim fajlovima nema recimo bubnja ili basa ili neki zvuk svira nešto bezveze (cvili,trokira itd.)
Šta uradit? Jednostavno ako ima ta opcija u KARAFUN da se podešavaju midi banke,napravit to,ili konvertirat midi fajl u GM.
![]() |
#13 |
Godfather
|
![]()
Pazite vako...
Kako funkcionishe USB MIDI kabal? Funkcionishe tako shto imamo USB to RS232 konverter. On radi sa malom latencijom. Kupi signale sa jednog, obradjuje ih na internom chipu, i shelje na drugi. Ako je malo loshiji chip koji radi konverziju, ili mikrokod na njemu, moguce je da se memorija ne puni i prazni kako treba, i tada dodje do seckanja. Nije bitno koji je fajlu u pitanju, nego kolichine podataka koje se u trenutku shalju. Moguce je da neki fajlovi samo imaju vecu kolichinu podataka koja treba da se konvertuje, npr vishe kanala i nota koji se istovremeno sviraju, i tu nastaju problemi. Zato mislim da je kabal. @vingula To o chemu prichash je midi reset, a on moze da menja stvari tako da se ili neki kanal ne chuje, ili da se na njemu chuju neki bzvz instrumenti. Teshko da neshto zbog toga moze da trokira. Moguce je, pak, da je problem i do samog software-a, koji malo teze radi sa tim usb kablom... Ako fajl lepo radi kada se pushta na kompu, onda teshko da je problem do samog fajla.
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Neznam koliku polifoniju ima EM2000,al može bit i do nje.
Uzmimo recimo Yamahu PSR-620 i Roland G800,znači Yamaha ima 32 poly,a Roland 64 poly,kad pustiš fajl na yamahi on prekida neke zvukove ili fajl malo šteka,a na raolndu je sve ok. Provjerio i testiro,mada mislim da i EM2000 ima 64 poly. pa nebi to bio problem. Al mislim da je ovo donekle koristan podatak pa eto...nek se nađe.
![]() |
#15 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2006
Mjesto: usa(privremeno)
Godina: 57
Downloads: 138
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: sve sto ima dirke...
Interesi: muzika,muzika,muzika ...
![]() |
![]()
Ljudi e ovo je vec nesto !!!
Vaxter i Vingula,kao i uvek ,imaju logicna objasnjenja. Znam da cu sada pokusati nesto da napravim oko toga i ako provalim sta je -objavicu pa da svi znamo( mada licno ne volim takav nacin rada - fajlovi gr,gr.....) Ipak, tema me je zaintrigirala zato sto sam bio 100% ubedjen da necu imati nikakav problem oko reprodukcije zvuka a ono cvrc........
![]() |
#16 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Evo ovako odmah da kažem da puštanje midi fajlova sa laptopa na kljavu bilo koju nije baš dobra ideja.USB-mid kabl je sto posto ispravan,samo oni trzaji tjekom mjenjanja fajla i kada neprepozna neki instrument kada se prebaci na drugu pjesmu to se nemoze rijesiti to je problem brzine prijenosa podataka preko USB-midi kabla na kljavu...
Jednom kolgi sam to naručio i sredio mu da radi na taj način i nebi to nkome preporučio... Sve radi ok!kada zavrsi neki fajl.stisnes STOP znaci zaustavis fajl skroz,nađeš drugi i pokreces ga tako da oznacis fajl i onda ENTER da kljava ima vremena prepoznati instrument,da nedođ do mješanja instrumenata...obično umjesto npr harmonike svira klavir ili prekida bubanj... Eto toliko mogu pomoći... Pozdrav od klavijaturiste...
![]() |
#17 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala Klavijaturista,
ali , ne mislimo na isto posto fajl zaustavljam sa STOP dugmetom i to nema veze sa sledecom reprodukcijom garant,nego bolje napisi koji si kabl koristio za tog kolegu? Mi ovde imamo kabal koji kosta 40$ i koji je neki standard ,znaci jedina vrsta u trgovini. Uostalom, ja licno mislim da je Vaxter sve objasnio ali samo je pitanje kako to prevazici.
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ako vam je bas to problem sto Vaxter predstavlja, onda je jedini nacin zaobici USB => RS232 konverziju. Ako je rec o laptopu, jeftinog resenja nema. Ukoliko je desktop masina, onda uzmi MIDI kabel koji ide na GAME port. To bi trebalo da radi kako treba. Laptop varijanta je resiva jedino kupovinom neke dodatne zvucne karte koja ima MIDI...
Bar ja ovako razmisljam, nadam se da ne delim nebulozne savete ![]()
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Ima opcija na Roland G70 da se njegov USB port koji služi za prebacivanje podataka može koristiti i kao USB MIDI port,tako da klavijatura može biti kao neki USB Synth Modul. što je recimo dobro ako bi koristio takvu kombinaciju,mada nije bila riječ o tome.
Ako netko od tvojih kolega ima G70 probajte sa istim midi fajlom koji ti je prekidao (šteka) na taj način znači da se ne koristi klasičan MIDI port nego USB
![]() |
#20 |
Drugar foruma