|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
AAAA! Tako je to kod vas!? U Hr jos nemamo takovih briga. U nas bi to rezultiralo ostavkom mnogih muzicara jer u nekim djelovima HR se zaradjuje mizerija. Pa jos ulog u opremu....
Ali, ja sam za to da covjek koji ima Bogom dani talenat upotrijebi i razvije ga i da moze pristojno zaradjivati novac. Kako to postici kod nas, neznam. Da li se vi svi bavite profesionalno muzikom, da li vam je to jedini izvor zarade? Koliko zaradjujete (okvirno-godisnje)? Tek toliko, orijentacijski, da imam sliku bavljenja muzikom kod vas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
Ne znam ljudi kako je gde, ali ja ima LICENCU polozenu u BiH i sa kojom mi nista ne moze nikakva inspekcija na prostorima BiH !
Ne znam tacno koliko sam platio sve te papire i dadbine dok je nisam dobio, ali sada placam mesecno 50 KM ( 25 Eura ) mesecno i to je to ! Sto se toga tice nemam nikakvih problema ! Ne znam kako je u ostalim drzavama ! Pozzzz svima ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nishki
|
![]()
E ovako :
1.Slazem se da su zloupotrebljavali udruzenja muzicara da bi prebegli preko granice.Ali ne bas tako kako su tebi rekli n.p.r.(Branimir Djokic). 2.Ako su vase prostorije u Beogradu sredjene,a u mom udruzenju u Nisu nisu.Postavlja se pitanje : Da li je moguce da u Beogradu ima toliko donatora da se sve to sredi,a u Nisu da nema? ---Pouka--Branimir Djokic je prilikom drzanja audicije za nove clanove u Nisu naplacivao 100 eura po svakom polaganju.Svaki put kad je dosao da odrzi audiciju (posto ocigledno da nema strucnijeg od njega za procenu novih clanova--bez njega se nemoze) na kojoj je bilo po 50-60 novih kandidata,on je odlazio tezi za par hiljada eura. Kada mu je predoceno da je cena previsoka,njegov odgovor je bio: "Ja i kolega dolazimo cak iz Beograda.Pa moramo da zaradimo neke dnevnice,jer smo mi ovde zbog vas.Pa hotelski smestaj,putarina,gorivo...i.t.d." To je njegov odgovor i tim odgovorom je hteo da zadrzi sigurnu TEZGU u Nisu. Gde je taj novac otisao? Nezna se? Mozda kod donatora,ili negde drugde. Ja ne sumnjam da on prica kako je on napacena dusa,ali da li bi iko normalan rekao da mu sve ide kao po loju i da jednom mesecno uzima par hiljada eura na lepe oci. (i to samo u Nisu,a gde su drugi gradovi) P.S On je novac uzimao na ruke. Nisi mi odgovorio MARCO koliko placac clanarinu,ako licencu nisi izvadio?Malo mi je nelogicno da covek koji je clan udruzenja nema licencu.Jer je to vezano zajedno.Jel je tako ili gresim? Kada postanes clan udruzenja estradnih umetnika Srbije,tebi muzika postaje primarna delatnost.Samim tim ti si "Samostalac" i ti kao takvo lice placas mesecno: Penziono,Zdravstveno i jos mnogo drugih poreza....i.t.d. ---plus----obnova Licence i clanarina.Mesecne dadzbine su oko 80 eura ili gresim?I clanarina i licenca na godisnjem nivou. Sve to treba da platis ,a ti sviras zurke zatvorenog tipa. Cene za svirku se po Srbiji razlikuju.Svirao sam svuda pa znam. Cena tezge po clanu u Nisu je od 30 do 70 eura.Koliko je u vasem okruzenju? Jedno je SIGURNO.Ja sam protiv MONOPOLA jednog udruzenja. Promijenjeno od milanceshow (26.12.2007 u 22:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
To bi bilo odlicno.
![]() Koliko Ja znam postoji sindokat ili unija muzicara koji se bore za smenu Branimira Djokica i nezavisnost muzickih udruzenja,ili tako nesto..... Ali ova tvoja ideja je odlicna Vaxter!!! Kada bi neko mogao to i pravno da iskomentarise? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.09.2004
Godina: 50
Downloads: 225
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 11 puta u 8 Postova
Instrumenti: korg pa 800 i korg pa600
![]() |
![]()
nemogu da verujem koja je to drzava male muzicare proganja za porez i clanarinu a gde su estradne zvezde sto po dijaspori i americi i australiji cepaju ogroman novac neka mi neko pokaze da brena imam urednoplacen porez od svake tezge ili seka ili indira ili bilo ko to je sramota ako sebi muzicari dozvole takva proganjanja jeste da ima losih i pevaca i muzicara ali brate vek vekova je tezgarenje bilo slobodno sta sada treba uvesti inkviziciju kao za vestice u srednjem veku mislim da je ovo jedna velika sramota nikada nasa muzika nebi bila na ovom nivou da nije bila podrzavana na ne gusena koje kakvim licecama takozvanih super muzicara muzika je umetnost i tacka cak neko ko zna samo dva tona da svira i on je muzicar samo zato sto je to umetnost a umetnost mora da bude i apstraktna kao i slika nekog slikara sa samo dve boje pa se proda za par miliona.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Pa u tome i jeste "caka"! MORAS da znas da odsviras ta, kako ti kazes, dva tona! Tako ce da poguse i proteraju "lopove" koji lazu i kradu narod pustajuci fajlove!
Kamo srece da isti zakon uvedu i ovde gde zivim! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
licence, ugovori |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|