|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja to ovako radim kada snimam i video i audio zajedno:
- potrebna kvalitetnija kamera da bi snimak bio kvalitetniji (moja je Logitech C310 720p HD) - instalira se program na racunaru "Debut Video Capture Software" - iz mixete ili odakle vec se kabli ubaci pozadi u komp u plavi ulaz "Line IN" - u samom programu pod delom "Device" izaberete Vasu kameru koja ce biti prepoznana od strane ovog programa (imate jos dodatne opcije kao sto su Network i Screen za snimanje - slicno kao Camtasia) - udjete u deo "Options" i pod Microphone izabere "Line IN" u koga ste prethodno uboli kabli iz mixete za snimanje - takodje pod delom "Video" u ovom meniju "Options" izaberete kvalitet i slicno u zavisnosti od Vase kamere koji kvalitet podrzava (meni uvek stoji na 1280x720 pixela - HD rezolucija @30FPS sto je odlicno) - kada ste ovo uradili, ne preostaje nista drugo nego crveno dugme "RECORD" i program krece da radi Od mene sve preporuke za ovaj program, mali, brz, lagan, lak za koriscenje, nije komplikovan, sadrzi sve ono osnovno sto treba i nista nesto dodatno sto je nepotrebno....Svako ko snima na ovakav nacin, neka proba ovaj program, od mene svaka pohvala....Zasluzuje 10+++ ocenu, a opet ne menja kvalitet videa sa povecanjem rezolucije i slicno....Meni je standardno 1280x720 pixela - HD svaki video i stvarno snima extra i video i audio....Probajte.... ![]()
![]() |
#12 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ako je kvalitet stavka kopja je bitna onda ne treba gubiti vrijeme sa kojekakvim programcicima iz Windowsa ili slicnim smecem, vec to odraditi ozbiljno i profesionalnu u jednom od kvalitetnih Toolova kao sto je recimo, Sony Vegas, koji pored O-Ton audio traka, koje su sve vrijeme na raspolaganju i sluze kao orijentacija, moze uvesti dodatne audio trake, odnosno audio clipove i krojiti ih po zelji, pa koristiti cak i najkvalitetnije VST Effects Pluginove, zatim Crossfade funkciju (kako kod Video, tako i kod Audio traka) a i veliki broj odlicnih Video efekata. Vegas inace podrzava, kao i bilo koji drugi profesionalni DAW, ASIO i WDM Drivere. Odlican alat za veoma kvalitetan Video Capture i Mix.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Hvala vam ljudi svima na ukljucenju u temu, bio sam nesto napolju pa sad bas citam sve varijante Koje ste mi predlozili. Krenucu redom pa ce mi valjdajedna poci za rukom. Jos jednom svima zahvaljujem.
![]() |
#14 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Upravo tako, Tranzit. Ako je potrebna kvaliteta, ne treba uopće trošiti vrijeme na "igračke". HD video je postao standard. Kada govorimo o audio zapisu u tom videu, mikrofoni na uređajima koji se spominju na temi mogu poslužiti jedino za kontrolu zvuka. Oni što oni uspiju "pobrati" je vrlo loše kvalitete, potpuno neiskoristivo za iole ozbiljniji posao.
Malo sam se "poigrao" s plug-inovima i napravio screenshot. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
|
![]()
dobro to sto vi radite je vec budzenje snimka, ja to NOUP. meni treba samo da snima sta cuje, znaci ako klavijature skopcam u presonus audio kartu (8audioIn) da tako snimi, i ako sta sviram u kompijuteru VSTi, ili pustam nesto u DAW, isto tako da to snimi, nista ni milimetar dodavanja na mixeru kasnije u tom vegasu , to odma nije to , ako ti ces doraditi nesto pa dati nekom da cuje, a ono nije tako bilo kad si snimao realtime,,
zato ja koristim samo realtime, snimi sto vidis i sto cujes, i UPLOAD YOUTUBE!! ,, al dobro ja onda ivek mogu stojati iza toga da je to tako, da nije nista sminkano, u svako doba dana i noci!! drugo je ako ti pravis film, video spot , reklamu, pa budzis , onda imas izbora koliko ti volja..
![]() |
#16 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
I u kojoj video kvaliteti uploadaš takav MP4 na Youtube?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nije to nikakvo "budzenje" snimka, odakle ti to, to je samo kvalitetno snimanje i nista drugo. Jedan jadni i bijedni mikrofon sa nekakve kamerice ili i kameretine, ne moze nikako da se mjeri sa onim sto se snimi sa miksera i u Vegasu ili nekom od slicnih programa, stavi pod Video Clip umjesto O-Tona. Ako je vec slika kako treba, zasto da ne bude i ton ? To je najobicniji i najednostavniji proces kada je potreban snimak sa kvalitetnim tonskim zapisom. "Budzenje" snimka je sasvim nesto drugo i za to se upotrebljavaju i sasvim druge (citaj: daleko skuplje) aplikacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
|
![]()
jedan klip od webcam c920 sa njenim programom kad se instalira Logitec Webcam Software u Mp4 720p , npr klip duzine video ga malo pre, 3min.26sek iznosi 76.6mb , znaci realtime, to je to. kao klipovi na youtub kad ih skidas, tu su velicine.
i CD slika CD zvuk. znaci zvuk snimam direknto iz presonusa sve sto cuje karta. nastimao u programu njenom mesto MIC njenog bezveze ulaz 7i8 presonus. i nema se vise sta gde ulaziti, nikakva potreba, osim ako ces praviti neki klip od gore navedenih itd. a meni je najvise trebalo to , da zaobidjem externe kamere, i spajanja zvuka i slike , sto bi se mucio kad sve moze biti za 10 na jedan klik. a kamera nije ni skupa sta sve moze, a najbolja je na svetu, po svim onim web testovima, mada jedini problem je bio za nabavit, brother mi je kupio na poklon u bernu u CH. nema ovd ni na oglasima haha, jbg msm pricam sto kraci posao a rezultat za 10. i to snimas HD i ton i zvuk. mogu i na 1080p. al nema bre potrebe ![]() evo link i za 2014 je broj1 http://webcam-review.toptenreviews.com/
Virus Bend (Samac-Modrica) Music studio Branoy BiH-Republika Srpska-Samac Facebook Brano Vujicic (Branoy) Promijenjeno od branoy (26.11.2013 u 01:57 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banovan!
![]() |
![]()
Aman... pa bas "najbolja na svijetu" !!!!! Nece valjda biti. Ama ne pricam o kojekakvim web kamerama nego o pristojnim muredjajima za jos pristojnije snimanje, tima Tascama, Zooma i ostalih iz te lige, kao i o profesionalnim kamerama velikih formata. Malo smo se mimoisli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Odomaćeni član
|
![]()
ma nista jeboga ti, samo pricamo, pisemo, nisam nista ni pisao lose, niti pomislio, kazem nesto sto vidim cujem , i nek zna neko ko hoce kvalitet za 10 da je ovo provereno, a nije puno para.
evo kako izgleda podesavanje, i sve sa njom, sve jednostavno meni do kraja zivota za prezentacije bilo sta od tog ne treba, jedino ako se pokvari haha, pa kanta!! ja kad sam to hteo da imam sve na klik snimito u HD, bez kasnije cak i konvertovanja, sam mozgao mnogo, i slucajno videh owu webcam, ne moram bacati pare na prokamere hd, niti spajati video i zvuk . samo snimam i sve 5 kontam je i nositi na svirke, ponesem laptop, nju visoko iza mene na stalak, ton iz mixera, i komp nek snima celu svirku . jer i onako na svadbama i tim veseljima ovde muzike na 2h DVD nema 3 minute ukupno, posto ovi kamermani ovuda nemaju pojma o snimanju, ima mozda dva lika, i to je to, gde nas ima malo vise na DVD- od svadbi, pa da sve to zaobidjem, i imam svee!! ko ih j.
Virus Bend (Samac-Modrica) Music studio Branoy BiH-Republika Srpska-Samac Facebook Brano Vujicic (Branoy) Promijenjeno od branoy (26.11.2013 u 02:17 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|