Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 21.11.2013, 15:44   #1
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 51
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Znam i ja to @tranzit ali neki pojedinci mi pune glavu da je njihov 16.0.2. hladan ko led nakon masu sati rada sto mi je od kako sam kupio mix dovelo do sumnje da nesto nije u redu sa mojom mixetom. Morat cu potraziti dokumentaciju za Zeck PT-9 da li mu je ulaz na +4db. Takodje moram pogledati i kakvo je ovo famozno kablo koje vec dugo koristim. Da li je ovo isprava schema balanced kabla ? male 2 (+) na female 2 (+) - male 3 (-) na female 3 (-) - male 1 (ground) - female 1(ground) ...
DinO74 je offline   Reply With Quote
Star 21.11.2013, 15:38   #2
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ajd da se nakačim, ako može

Mene zanima da li Presonus 1818 VSL može da služi kao "virtuelni" live mikser ??

Sent from my HTC One XL using Tapatalk
sale_band je offline   Reply With Quote
Star 22.11.2013, 10:45   #3
sale_band
6. sekretar SKOJa

Standard

Cool!!

Inače imam neki Acer laptop, sa i5 procesorom koji bi koristo u slučaju da ovo sve zaživi.
Mislim da bi bilo super za manje svirke...

Dodato:
*bih

Promijenjeno od sale_band (22.11.2013 u 10:45 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 25.11.2013, 03:42   #4
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Otkrio sam vrlo cudnu stvar!
U mom slucaju je trebalo da smanjim Aux po kanalima za jednu crtu da bi se dobio jednak odnos cistog kanala i efekta kao i na Main izlazima. Kada se Aux pojaca po kanalu onda se efekti jos manje cuju a na kraju je gotovo suv ton! Postoji mera preko koje ne treba pojacavati Aux na kanalu.
Pretpostavljam da je to normalno jer su u pitanju Send efekti (Fx-A i Fx-B). E sad pitanje za poznavaoce, mogu li se efekti nekako uvesti da budu Insert?
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 25.11.2013, 03:57   #5
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ti centralni efekti ne mogu a i sta ce ti jedan Hall ili Delay kao Insert efekat ? Ti imas kao Insert efekte one koji i treba da budu tu. Low Cut Filter, Gate, EQ, Compressor i Limiter. Sta bi covjek vise pozelio ?
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 27.11.2013, 01:15   #6
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zapravo nista! Ono sto bih ja ustvari zeleo da imam na 16.0.2 je vise izlaza kao sto je Main ali sa nezavisnim kontrolama (klizacima i EQ).
To je potrebno iz vise razloga kada je Live u pitanju a ja cu navesti tri situacije koje mi trenutno padaju na pamet!
Situacija 1:
Cesto se radi u lomljenim salama gde je jedan deo osetno visi ili nizi od drugog, zatim, potpuno drugacije sredjen enterijer (na pr. u jednom delu dominiraju plocice i stakla dok u drugom delu imamo neki tapacirani namestaj i pune zavese) a to sve trazi drugaciju ton blendu pa i volumen! Na zalost, Presonus na ovoj mikseti, kao i mnogi drugi proizvodjaci, nije dao nezavisne kontrole Main Volume-na pa jos sa nezavisnim EQ-om za levi i desni kanal te se cesto iz tog razloga desi problem.
Situacija 2:
Ovo bi u mnogome olaksalo stvar i mnogim ljudima (u koje i sam spadam) koji rade na razlicitim kutijama. Licno radim na par EV ELX115p i par Dynacord A112a. Skoro pa ista kutija ali jedna je sa 15-icom a druga sa 12-icom pa jos ima i DSP! Postoji potreba, mala ali bitna, za njihovim usaglasavanjem.
Situacija 3:
Ovde bih jos jednom spomenuo gore pominjani slucaj sa diskotekama, klubovima i slicnim objektima koji imaju svoje ozvucenje a koristimo svoj monitoring.
Steta za ovaj mikser sto nema bar razdvojene Main Volume kontrole za levi i desni kanal (jos jedan jeftini klizac)!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 28.11.2013, 17:21   #7
orascic
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.09.2008
Downloads: 26
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
orascic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne bih da postavljam novu temu, pa rekoh da pitam ovde - koje efekte najradje koristitie na 1602, i kako su nastelovani.

Hvala
orascic je offline   Reply With Quote
Star 29.11.2013, 14:01   #8
sale_band
6. sekretar SKOJa

Standard

@tranzit

Nešto razmišljam o ovim DA konverterima, kvalitetu itd...

Ustanovili smo da postoje bolji i lošiji, što dalje implicira da različiti sound interfejsi, koristeći konvertere različitih kvaliteta, reprodukuju različito jedan te isti zvuk... Bar mi tako logika nalaže.

Sad me kopka, pri "studijskom" radu, koliki uticaj na finalni mix ili master zapravo imaju ovi konverteri?
Kontam, ako je konvertere lošijeg kvaliteta onda ni sam mix ne može biti ok kao onaj koji je rađen na konverterima (interfejsu) višeg kvaliteta...

Hm....?

Star 29.11.2013, 15:02   #9
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

U studijskom radu bitnu ulogu igra AD konverter, dakle onaj koji signal sa mikrofona ili hardware instrumenata, prenosi na DAW traku. On je taj koji mora biti sto kvalitetniji jer od njegovog kvaliteta direktno zavisi i kvalitet snimka. DA konverteri su u ovom slucaju, kod jednog audio interfacea, zaduzeni za monitoring pri miksu i masteringu, pa i oni na jedan posredan nacin imaju utjecaja na mix, mada na sam snimak ne uticu.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 29.11.2013, 18:09   #10
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Sta efekti? Koji Presonus? Uzmes lepo Dynacord, efekti na 5/55 kao i svi ostali i vozi Mishko :-).

A da ih pitas zasto bas 5/55 svi ce da ti odgovore zato sto svi drugi tako rade :-). Realno pojma nemaju ni ta 2 sta ustvari rade.
Treba Dynacord da napravi Balkan edition sa samo ta dva efekta. Ima da ustede debele pare. :-)

Da se vratim na temu.

Ako vam je potrebno podeliti main izlaz na vise zona i imati volume kontrolu za svaku zonu posebno, onda nabavite jedan dsp uredjaj sa 4 ili 6 izlaza i eto vam sva kontrola koja ce vam ikad trebati.
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije