|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.01.2012
Downloads: 53
Uploads: 57
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 22 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
To i mene zanima je cijena bas nije malena
100USD + postarina pa carina dode to blizu 160 nakraju makar mislim da nebi bilo problema oko rada samo odabrat s jumperom slobodni ID chanel... Solucija sa floppy emulatorom je izvrsna i puno jeftinija ali eto nije nekako moj stil. ja sam ipak za onu ne vadi nista nego popravi staro i dodaj novo ako moze. Tako je i moj roland g 1000 u voznom stanju sa floppyjem i zipom a eto dodan i HDD u njega.. Kod tog floppy emulatora imam nekih nejasnoca a to su koliko sam vidio ima vise tipova barem po tipkicama s prednje strane.. na nekima je to za mjenjanje blokova ( virtualnih floppy diskova ) koji nastaju prilikom formatiranja USB-a a maksimalni broj blokova je 100.. User odreduje velicinu bloka. Dok na nekim modelima je navedeno In i OUT sto bi se slobodnom mislju dali zakljuciti da je to za prepoznavanje i nazovimo to softwersko izbacivanje USB sticka iz emulatora ili nesto kao paljenje i gasenje emulatora, a eto Roland a sigurno i druge klavijature imaju tu funkciju za svoje diskove preko klavijaturinog softwer rijeseno i zove se UNMOUNT. pa sad koja funkcija radi klavijatura ili emulator ili se mora prvo napraviti unmount na klavijaturi da bi napravio to na emulatoru kasnije, a cak sam vidio i tip na kojem je jos jedna crvena tipka za koju nisam nasao cisto objasnjenje cemu sluzi. samo da su to sa crvenom tipkom stariji modeli i da je to neki auto switching. ima jedna dobra solucija za te eumlatore a to je remote plocica sa te dvije tipke na njoj tako da bi se dalo recimo njega ugraditi u klavijaturu a onda produzni USB kabel izvuci ili lijepi konektor koji Honda koristi u svojim vozilima ( sa poklopcom je tako da je zasticen od prasine + 2 kabela oko 50USD negdje ) i monitirati ga na sasiju od klavijature i te tipke nekako rijesiti i sve izgleda jako profesionalno a floppy ostaje isto u funkciji.. kad se ne koristi onda se kabel isteka iz uticnice i USB ostaje zatvoren i zasticen samo eto opet problem koji neznam dali je rijesiv kad bi se islo na tu soluciju da ostaje i floppy u klavijaturi treba mjenjati kabel od floppya i ugraditi kabell za dva uredaja da ima 3 konektora jer je sad u klavijaturama sa 2 konektora. problem je dali bi klavijatura prepoznala taj uredaj jer on nije podjeljen adresom kao scsi... sta bi se desilo sa floppyjem , dal bi sve blokiralo.. eto ako ima netko kakva iskustva ili da kaze svoje misljenje bilo bi mi drago a ja kopam i dalje da nadem soluciju scsi na USB. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|