Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 31.01.2012, 19:26   #11
tpotocnjak
Početnik forumacije!

tpotocnjak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.01.2012
Downloads: 53
Uploads: 57
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 22 puta u 17 Postova
tpotocnjak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To i mene zanima je cijena bas nije malena
100USD + postarina pa carina dode to blizu 160 nakraju
makar mislim da nebi bilo problema oko rada samo odabrat s jumperom
slobodni ID chanel...

Solucija sa floppy emulatorom je izvrsna i puno jeftinija ali eto nije nekako moj stil. ja sam ipak za onu ne vadi nista nego popravi staro i dodaj novo ako moze. Tako je i moj roland g 1000 u voznom stanju sa floppyjem i zipom a eto dodan i HDD u njega..
Kod tog floppy emulatora imam nekih nejasnoca a to su koliko sam vidio ima vise tipova barem po tipkicama s prednje strane.. na nekima je to za mjenjanje blokova ( virtualnih floppy diskova ) koji nastaju prilikom formatiranja USB-a a maksimalni broj blokova je 100.. User odreduje velicinu bloka. Dok na nekim modelima je navedeno In i OUT sto bi se slobodnom mislju dali zakljuciti da je to za prepoznavanje i nazovimo to softwersko izbacivanje USB sticka iz emulatora ili nesto kao paljenje i gasenje emulatora, a eto Roland a sigurno i druge klavijature imaju tu funkciju za svoje diskove preko klavijaturinog softwer rijeseno i zove se UNMOUNT. pa sad koja funkcija radi klavijatura ili emulator ili se mora prvo napraviti unmount na klavijaturi da bi napravio to na emulatoru kasnije, a cak sam vidio i tip na kojem je jos jedna crvena tipka za koju nisam nasao cisto objasnjenje cemu sluzi. samo da su to sa crvenom tipkom stariji modeli i da je to neki auto switching.

ima jedna dobra solucija za te eumlatore a to je remote plocica sa te dvije tipke na njoj tako da bi se dalo recimo njega ugraditi u klavijaturu a onda produzni USB kabel izvuci ili lijepi konektor koji Honda koristi u svojim vozilima ( sa poklopcom je tako da je zasticen od prasine + 2 kabela oko 50USD negdje ) i monitirati ga na sasiju od klavijature i te tipke nekako rijesiti i sve izgleda jako profesionalno a floppy ostaje isto u funkciji.. kad se ne koristi onda se kabel isteka iz uticnice i USB ostaje zatvoren i zasticen samo eto opet problem koji neznam dali je rijesiv kad bi se islo na tu soluciju da ostaje i floppy u klavijaturi treba mjenjati kabel od floppya i ugraditi kabell za dva uredaja da ima 3 konektora jer je sad u klavijaturama sa 2 konektora. problem je dali bi klavijatura prepoznala taj uredaj jer on nije podjeljen adresom kao scsi... sta bi se desilo sa floppyjem , dal bi sve blokiralo.. eto ako ima netko kakva iskustva ili da kaze svoje misljenje bilo bi mi drago a ja kopam i dalje da nadem soluciju scsi na USB.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg untitled.JPG (7,3 KB, 22x skinuto)
Highslide JS
tpotocnjak je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije