|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ima, PSRUTI se zove program. Opcija kojom to radis , optimize XG. Samo jedan klik ...
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 07.04.2008
Downloads: 694
Uploads: 3
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
![]() |
![]()
A kako opet kao style da ga sacuvam preko tog PSRUTI?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Isto kao sto se to radi kod 99% programa. File > Save as..
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
To je tacno,ali onda mi sacuva kao midi a nekao style vise?Ili gresim negde
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Da, spremi ga kao midi ako ga uneseš direktno. Ako pogledaš sliku treću na ovom postu biti će ti sve jasno.
Nego, koju ti klavijaturu sviraš? U stvari, zašto ti treba ova "obrada" duplih nota? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Koristim Va2aranzer gde radim ritmove.Skono sam odavde yamaha ritmove koje si ovde u ovom postingu postavio sa nazivom 445 Yamaha style.I tu ima u par ritmova gde mi bass svira kao duplu notu.Jer kad sam pustio ritam na va 2 cuo sam dami bas svira neke duple note.I hteo sam da odradim da svira bas kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Možda se ne radi o duplim notama. Varranger barata s yamaha stylom ali s multivoice soundovima odrađuje posao "na svoj specifičan način". Moguće je da zbog toga čuješ duplu notu ali ona u style ne postoji. U to mogu posumnjati i zato jer su svi stylovi koje spominješ izvučeni iz origialnih Yamaha packova pa je vjerojatnost da postoje dvije iste note vrlo mala.
Da bi to provjerio, jednostavno unesi style u bilo koji midi editor (cubase, sonar ...) i pogledaj da li one i postoje na tom mjestu gdje ih čuješ. A možeš i napisati točno o kojem se stylu radi od ovih 445 pa ćemo napraviti dijagnostiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
https://m.youtube.com/watch?v=Sh4hoMhByaw
Pitanje do caspera u vezi ovog videa. Od kud znam da DSP 8 efect je vezan za BUBANJ2, da DSP 9 je vezan za BUBANJ 1? Vidim da DSP 1 efect moze da se dodeli samo jednoj gitari, odnosno samo jednom CHORD ili PHRASE dio? Da li je moguce da gitara na CHORD 2 dobije DSP1 efect, a gitara na CHORD 1 dobijde istovremeno drugi efect preko DSP2 recimo? I jos jedno pitanje van ovoga videa: Ja sam uradio ritmove u Style works i sada INTRO mi svira pravlne akorde u pesmi samo ako drzim akord C7 ili D7 ili E7..., a ja zelim da mi svira automatski (na playback) akorde a da ja drzim molsku ili dursku skalu. Gde se ovo podesava u ritmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
U ritam se može postaviti DSP1, DSP8 i DSP 9 i to na slijedeći način.
DSP 8 i DSP 9 su insert efekti. Svaki od njih se može pridružiti samo jednom kanalu. U mom videu je DSP8 dodjeljen RHY2, dok je DSP9 dodjeljen Bas kanalu. To možeš vidjeti na videu u 1,24 sec (slika 1) i 2, 11 sec (slika 2). DSP1 može raditii u dva moda, kao sistemski efekt ili kao insert. Kada je u insert modu djeluje na samo jedan kanal u Stylu, identično kao DSP 8 i 9. Tako sam ga i postavio na videu 3,35 sec (slika3). Ako DSP1 ostane kao sistemski, sto mu je defaultna postavka, onda može djelovati na sve ostale kanale. Njegova količina se dozira potenciometrom (knob) koji se nalazi u donjem dijelu ekrana i time ga dodjeljujemo za svaki kanal pojedinačno. Odgovor na tvoje pitanje je, DSP2 se ne može dodjeliti traci u ritmu. Za drugi dio pitanja sam odgovorio @Landisonu prije par dana, post 261. Promijenjeno od casper (18.02.2018 u 03:05 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (18.02.2018) |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Dali je moguce u studio one daw das popravi style a da se ne pokvari casm?Hvala
|