|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
dado123 ! Poshto vidim da ti niko neda odgovor, potrudicu se koliko mogu ja da ti na neki nacin odgovorim. Bez razlike koja je harmonika! Kako pevac ili pevacica shto si shteluje mikrofon, tako trebate i za harmoniku uraditi. Nek ukljuci Organ register / Bason I Picolo/ te. naj niski i naj vishlji. Kada dobije taj isti ton / boju registra/ ondak je ok. To shto se harmonika slabo cuje, mozda su problem ostali clanovi orkestra./NAD JACAVATE SE. Sve dok svi clanovi ne cuju svakoga clana orkestra, sviranje ne valja. Buduci da ste orkestar, netreba svaki za sebe da svira. Ima mesta gde ce svaki da otsvira svoji deo i tada nek pokaze shto zna. Takodje je i bitno kako hrani harmoniku. Mislim da sam nekako pomogo. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Shtimerserviser, jel bi mogli malo pojasniti to sa organom, nije mi jasno kad stavim harmoniku na organ i pod mikrofon, sta je sa visim i nizi tonovima. Nisam shvatio iz proslog posta sve. Hvala.
Promijenjeno od icoguerrini (16.09.2010 u 12:55 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
icoguerrini !Register ORGAN sadrzi naj niski Basson i naj vishlji Piccolo.Zato kadase shtelujesh na mikrofonu, potrudise da dobijesh onaj isti zvuk-boju koji daje prirodno harmonika na register ORGAN.Tako cesh da dobijesh prirodni ton i na sve ostale registre. Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
![]() |
![]()
Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.09.2010
Downloads: 40
Uploads: 1
![]() |
![]()
Posto vidim da ovde ima strucan covek i kompetentan za te stvari sto mi je jako drago,moram ga pitati,koji je stim kad je drecav violin kao ove francuske harmonike na primer " Cavagnolo ",koji stim mora da bude da bi se dobio takav violin,voleo bi kad budem naiso na dobru harmoniku da je nastimujem tako,mislim ne ja,ali da kazem kako to jest koji stim?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Bicu vrlo kratak kao i dosada a posebno za strucne stvari u vezi shtimovanja i servisiranja harmonike. Nije dovoljno samo dase kaze samo Marka harmonike, vec i model. U zavisnosti modela zavisi i shtimovanje, kako i za kojeje trzizte namenjena.Francija, Anglija,Irska,Amerika i.t.d. Dakle : kolko glasna je harmonika, dalije kabinska ili ne, takoda postoje razne varijante sa Soprana i Klarineta. Potrazi na internet imash podrobna objashnjenja.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.09.2010
Downloads: 40
Uploads: 1
![]() |
![]()
Model je Cavagnolo compact plus,znaci francuska je harmonika sa dva fasena u kabini ali mene zbog tog njihivig specificnog stima koji ima dosta schwebunga na violini zanima je koji je to stim,to jest kako se stimuje: piccolica,sopran,dvoglasna kabina-mala kabina i velika kabina,to sam trazio i nigde nisam nasao ,to jedino ko radi moze da mi objasni,a nadam se da sto vi? POzdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|