|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Pozdrav!
Ja bih ti onda preporucio komplet sa Yamaha zvucnicima |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio svirko za ovaj koristan post: | Ivanpa50 (09.07.2009) |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.05.2004
Downloads: 1039
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Istog sam misljenja kao SVIRKO.
Ja sam zapoceo isto tako, Behringer mixeta, i neka 4 totalno jeftina zvucnika, sve skupa nesto oko 500€. Navrsila se godina rikno Behringer, a na zvucnicima sam morao mijenjati visokotonce. Na moju srecu tamo gdje sam kupio mixetu, nema popravke nego se dobija nova mixeta. Ja sam umjesto nove Behringer uzeo Yamahu EMX 512 SC, a zvucnici su EV sx 300. Po potrebi ojacam sve sa 2 bas kutije i to je to. Promijenjeno od muharika (04.07.2009 u 19:45 sati) |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Za 900e mozes da se snadjes sa 2 aktivne FBT max4 polovne kutije i za nekih 300e jednim pasivnim mixerom koji ima sasvim pristojan efekat naravno novim.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
ja bih ti savetovao da sve to zaobidjes (beringer,yamahu i sve jeftine i slabe komponente)!jer sa tim sigurno neces biti zadovoljan.kupices to novo za recimo 1000ev, nece ti se svideti i posle mesec,dva ,stavljas na oglas ili dokupljujes opet nesto lose i jos vise se glibis,taj sistem ako kupis za 1000ev posle mozes prodati kao polovan za 600-700,samo gubis itd.
razmisli sta ti je stvarno potrebno i to kupuj jedno po jedno! ne moras kupiti sve od jednom,kupi neke dobre kutije a mix iznajmljujes jos mesec dva skupis kintu pa kupis dobar mix itd...jeftinije ces proci tako sigurno nego sa ovim beringerima i sl koji su skloni kvarovima itd fbt maxx4 je dobar zvucnik polovan se krece par oko 450ev i to je mnogo bolje od gore navedenog!ima b&c drajvere,vrlo izdrzljive i kvalitetne,kutija cela ima 12kg nosis je kako hoces i sam montiras bez problema! za 100-120 ljudi kupis 4 kom fbtmaxx4 polovno 900ev i mixer yamaha emx 5000 polovan oko 450-500ev! i zavrsio si posao! kasnije ako ulete vece svirke dodas aktivnu skretnicu, snagas ,par odgovarajucih basova i pokrivas jos vice prostore... p.s. ili kupuj kvalitet ili ne kupuj nista! pozdrav |
![]() |
![]() |
#5 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
@Neshatomic,
ne bi se baš složio sa tobom, jel Xamahini zvučnici od 500W RMS, nisu niti toliko nekvalitetni, a niti su baš i jeftini. A odrađuju svirku ne samo za 100 ljudi, nego i 300, i još ako su unutra dovosistemski zvučnici, 15"..... |
![]() |
![]() |
#6 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Svirko
U cijelosti potpisujem tvoj post. Ja sa svojom ekipom ganjam sve na Yamaha EMX5000-20 ch sa Yamahina 2 basa 18" i dva Yamahina satelita od 15" ukupne izlazne snage od 2KW (uz dodatno Zeck pojačalo). I sound je perfektan u sali za 600-700 ljudi, a kamo li u manjim salama. U biti, jako je bitno da ti se razglas sastoji od komponenti istog proizvođača. A to što neki svrstavaju Yamahu u isti koš s Beringerom je čista nebulaza i poručujem im da im je pametnije da čute jer nemaju pojma. Današnje power Yamahe su al pari s bilo kojim power Dynachordom ako ne i bolje.
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
@svirko
odakle im samo 500w nije mi jasno!pojasni mi malo!kako je moguce sa 2.5 inch spulnom u basu izvuci 500w??? ako nesto ne znas procitaj,sve lepo pise cak i u yamahinoj specifikaciji 250w!!! a o tonu necu ni da pricam,cak i da imaju 1000w! Dodato: @kreso jesi li ti koristio nekad nesto osim YAMAHA zvucnika? pokrio 700 ljudi sa 2 15 ice yamaha i 2 basa 18 takodje yamaha??? pa sta je to bilo muzika na uvce? Promijenjeno od neshatomic (15.07.2009 u 13:49 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#8 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Neshatomic
Pa Yamaha ima 15" satelite iz stare S serije iz početka 2000-tih godina koji na 4 oma imaju samo tako 500 W po komadu, a di neće ovo današnja generacija. Jedino ako misliš na izlaznu snagu power mixera, al ljudi često griješe i brkaju novu EMX seriju sa starom. Stara EMX serija je imala jaču izlaznu snagu nego nova i switcher za određivanje izlazne snage (100-300-500 W). I ta snaga je stvarna i deklarirana, a ne kao kod primjerice Beringera kojem piše 500 W, a jedva kašljuca preko 300 w preopterečenja i još odlazi debelo u peack. I taj razglas nije niti malo slab. Dođi kod mene da ti demonstriram basove 2 X 750 W 18". A sateliti su 15" trosistemski (dupla horna) sa 500 W izlazne snage. Powermixer ima svojih 500 W i to ti je dosta za satelite (ne treba ih frljit do kraja), dodatno pojačalo preko skretnice za basove je 1,5 Kw i deri kolko te volja. Nikakva muzika za uho. Najbitnije je (što sam ja prezadovoljan) da se ton savršeno jasno i kristalno čuo u svakom djelu sale. A ovaj razglas uz još jedno pojačalo pride i dva satelita od Zecka je izdražao cijelodnevni koncert na biker fest prije dvije godine gdje je bilo preko 1000 ljudi, i što je najbitnije bilo im je i preglasno. A dal sam koristio što osim Yamahe ? Mladi kolega, u svojoj više dvadesetgodišnjoj karijeri svirao sam na takve razglase za koje možda nisi nit čuo il ih uživo vidio. Praktički smo svake godine smo mjenjali ozvučenje. Od Crafta, A&B, Dynachorda, FBT-a, EV-a, Proela, Peavya, Soundcrafta, Alen & Heat ... Tek sam prije par godina kad sam počeo raditi s aranžerom se prebacio na Yamahu i ostao čisto zadovoljan s njime. Yamaha je za malu lovu najbolje što može dobiti. A ako ti je buđet neograničen, bez problema ću ti složiti ozvučenje od kojeg češ pasti na tur, samo olakšat će ti novčanik 5 puta više nego Yamaha, najmanje, ;-)
![]() Promijenjeno od kreso (15.07.2009 u 13:58 sati) |
![]() |
![]() |
#9 | |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]() Citat:
Treba gledati unapred, a ne sta je bilo pre 20 godina i na sta se tada sviralo. Svirao sam i ja na Bell, Max, Montarbo kojekakav, na "trakase", pa malo modernije mixere sa efektom na nekakvom disku, na pravljene kutije, ali daleko bilo. Gledajmo ispred sebe, a ne iza! ![]()
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Ej dosta svadze i prepirke.Tu smo da pomognemo ko koko moze i da se ljepo druzimo!
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|