|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tako je,smirimo se malo
![]() Evo sljedeća svirka mi neka pričest, za 100evra, ako ne dobijemo nešto pored toga, ići ćemo kući svako sa 50evra i bićemo razočarani sa malom cifrom, tako je kod mene...Nije da smo uvijek zadovoljni, al dakako ne treba se podsmijavati...
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Ljudi ,nije samo kod vas slabo placena svirka ,ovde u Austriji se isto svira za po 50€-60€ maximalno za vece...
Ne tesim se time ali cinjenica jeste Nije Mozart umro od starosti vec od gladi....... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Makikorg
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Onih 1000 eura se odnosi na bend,Nije bitno koliko ljudi.
Tri ili šest... To je cijena koja može biti i veća i manja za dvjestotinjak eura. Prije petnaestak godina imao sam na gaži 500 eura za vikend,ili su bile marke ,ne sjećam se... A svirao sam nekad i za 30 eura veče... Onaj tko se bavi muzikom neće se iznenaditi ovim cijenama. A onaj tko se planira baviti muzikom ,neka pročita i neki zaključak sam izvede ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
![]() |
![]()
@ Romario
Vjerojatno su momci mislili da je istaknuta cijena po pojedincu. Ali kad kažem cijenu od 1.500 € za petorku za svatove, još mi se čini i malo. Što ti je 300 € po glavi za 15-16 sati rada. Ako nema bakšiša to je jadno. Meni je to 1/5 netto plaće. Slabo !
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Malo je i meni.Ali ne mogu ja tu nešto promijeniti.
Kako se Ti nisi zeznio pa pomislio da po svadbi ja dobijem 1000 eura? ![]() Zato što sviraš i znaš što je san ,a što stvarnost ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
To je nerjesiv "problem",i mislim cak da ce toga mozda biti i sve vise,na zalost.
Prava kafana kao "institucija" je nestala,zajedno sa pravom dobrom bendovskom svirkom.Zao mi je zbog toga,naravno,jer ja hocu da sjednem kao covjek i slusam muziku opusteno.E posto toga skoro i nema,e i ja sam odustao od odlazaka u kafanu. Sada je muzika u diskotekama i ne pada mi na pamet da idem u onu "rulju", gdje nemas nikakav osjecaj da si izasao na neki provod. Nekada se znalo sta se slusalo u diskotekama a sta u kafanama. Drugim rijecima,diskoteka je sada kafana....a tamo nemam sta traziti,osim iz neke znatizelje,da poslusam kako neko odradjuje takvu vrstu svirke i kako to zvuci. Ali ko to voli,neka i upraznjava.A ovi danasnji klinci pojma nemaju sta je svirka uzivo,i bitno je samo da je sto bucnije i da dere aktuelni turbofolk. E,a to im moze priustiti i svaki DJ u pozadini i neki pjevac/pjevacica,koje oni nazivaju "zvijezdama". Ko god u BiH uspije mjesecno zaraditi do 1000€(i sa svadbom) taj je "na konju" i moze pristojno zivjeti.A takvih je izuzetno malo....i sve ih je manje. Cak su i ljudi koji su zivjeli samo od muzike,poceli traziti bilo kakve poslove u firmama,da mogu prezivjeti kako tako. Nadati se boljem,i valjda nece pravi muzicari izumrijeti kao dinosaurusi.... I da ne odemo u offtopic-vracamo se temi Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
@gega
ne želiš valjda reć da ćemo mi muzičari biti gladni ![]() da je mozart svirao narodno (folk) ko zna de bi mu bio kraj ![]()
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.05.2008
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6
Interesi: ...sve sto vole mladi :)
![]() |
![]()
Ne znam zasto ali mislim da ima dosta iskrenih ljudi ovde sa obzirom da su sa raznih strana pa shodno tome i zarade su razlicite...
Vrlo dobro pamtim svoje dnevnice i od 200din pa cak i u minusu dosta puta sam bio ali danas se ipak solidno zivi sa obzirom da je prosecna plata u Srbiji 13000-14000din a mi donesemo kuci mesecno minimum 600e!!!!!!! Vec u Hr je totalno druga prica.U clubu Fontana u Zagrebu dnevnice su 50e po clanu benda (sto nije nista na tu daljinu a toliko su u proseku i kuci) ali zato je dranje od baksisa.Ovo sve sto sam rekao su proverene informacije jer znam sve sefove koji su radili tamo. Pozzzz svim kolegama |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Šerif
![]() |
![]()
@ Joker-beast
U Fontani nitko neće svirat od domačih radi gazde, jer je škrt ko Škot. Zato mu i sviraju bendovi iz BiH i Srbije, i za malu lovu dobiva vrhunske bandove. Ali momci nek se malo scooliraju pa dek mu kažu aktualnu cijenu po min 80 € po glavi noć s obzirom da se radi o elitnom diskaću, pa češ vidjeti kako će se onda promjeniti ploča. A pizdarije i maklaže su tamo pod dobar dan. Ja tamo nebi svirio nit za 400 € noć, a kamo li za 50 €. Zato mu je pivo 18 Kn (2,5 €) i to domače, najlošije. Pitaj koliko plaća "Ludnica" muzičare (sviro sam 2 godine neprekidno tamo, masna lova) . To je lova po večeri ... Ali tamo zalazi samo elita.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|