|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
|
![]()
Na podesavanju kartice Line in.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.06.2008
Godina: 35
Downloads: 168
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
Instrumenti: Dallape SuperMaestro
![]() |
![]()
Kao sto je @svarkan rekao, moras podesiti da je ulaz na laptopu Line in a ne Microphone i ako to ne upali, onda (ako vec nisi) stavi da su ti svi uredjaji koje tad koristis (mikseta, laptop) na istoj uticnici tj. da budu na istoj fazi sa istim uzemljenjem. Koristi obicni onaj razdjelnik ili produzni kabal. Mislim da i to moze praviti probleme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Poslusaj sta ti kolega cvele kaze, a ono sa "izoliranjem"....ja ne bi nikad uradio
![]() Problem je u Sound Kartu,tj podesavanje ulaznog audio signala a proveri i Chinch kabal. Pozz P.S.ima slican problem, imam sad eksternu PCMCIA audio kartu i sve radi optimalno.
![]() |
#4 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
@ Aleksandar72,
ti možda ne bi, al ti mogu poslati link sa jedne stranice,gdje su mnogi imali takav problem, i svi napadali, kupi ovakvu kartu, kupi onakvu, treba ti kabal ovakav, treba ti kabal onakav, a sve radi šumova u zvučnicima, kao da šušti vjetar i more zajedno, i isto sam imao, i imam još i sad eksternu zvučnu karticu. Dok nisam dobio odgovor da ili izoliram uzemljenje na adapteru, ili da jednostavno precvikam uzemljanje, I hvala Bogu, pomoglo je. Nema više nikakvih šumova, niti zujanja. Opet kažem, možda je nešta drugo, al ja sam imao takav problem, i riješio ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
svirko je 100 % u pravu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Pozdrav kolege
Vec smo pisali u vise navrata o ovom ,,ominoznom,,problemu zujanja i sumova na razglasu. Svako resava na svoj nacin ,ali ako se vec savetujemo nemojmo pogresno.. ![]() Najcesci uzrok je sto se izjednacavanje potencijala izmedju instrumenata i razglasa desava preko audiokablova. Tu ne pomaze izolovanje kontakata uzemljivaca niti precvikavanje istih,tj.time ne uklanjate uzrok smetnji vec samo odlazete.... Pa se cudimo posle zasto crkavaju platine,displeji i ostala osetljiva elektronika. Osim toga ,time ugrozavate prvo sebe pa na kraju i opremu. Ne zelim praviti bauk od ovoga ali bilo koji elektricar u vasem komsiluku ce vas isto posavetovati i jednostavno resiti problem. Bez ljutnje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
@gega
.....Pa se cudimo posle zasto crkavaju platine,displeji i ostala osetljiva elektronika. Osim toga ,time ugrozavate prvo sebe pa na kraju i opremu.... Bravo kolega! 100% ispravan odgovor i pre svega strucan. Potpisujem! Pozdrav
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ipak covek je trazio pomoc oko snimanja,jel mu snimak krci i zuji,a ne dok svira,malo je tema otisla u pogresan smer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Kao prvo,
ja kao moderator sam dao taj savjet, al ne zato što sam moderator pa mi s digla ona stvar, nego iz vlstitog iskustva, i sa savjetima koje sam dobio od drugih, i sa kojima sam riješio takav problem. Kao drugo, nisam mislio da se treba maknut uzemljenje sa glavnog utikača, nego sa utikača od laptopa, odnosno njegovog adaptera.Ovo sve se spaja, normalno, sa uzemljenjem. Problem je isto bio ..... ljiepo piše u čemu.... A za zaštitu opreme služi zna se šta... A ako neko smatra da sam ja ovim savjetom namjeravao koknut nekoga ili da nekoga dobro oplete struja, ili da mu izgori oprema, onda ja molim kolege moderatore, nek mi daju trajan ban, u roku odma. Jel sad je više stvarno dosta Da ovo vidi Nikola Tesla, vratio bi posramljeno svoju svjedodžbu.... Promijenjeno od svirko (03.06.2009 u 15:01 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|