|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
joj druze ,ima ljudi koji sviraju i za 1.500 din ,jesi lud...ako neko nema posao stalni,samo se sviranjem bavi,jos ako je u malo nezavidnim godinama ,jbg...sta ce...kazes,ko je lud da ide da svira za 40e...pa ja sam ,jel ti kazem,pre neki dan radio za 40e,i sta sad ,da sam odbio gazu sedeo bi kuci...bolje 40 nego nista... i za to se naguzili jedva da nam daju ...klinci,sta ce...klavijaturu sam do sada isplatio 100 puta , sad radim,jbg...
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ej di su ona zlatna vremen
![]() Nekad sam mjesečno od 4 svadbe zaradio bogovsku mjesečnu plaću (skoro direktorsku), a sad ... strašno. Konkurencija je sve jača, razlike gotovo da i nema, pogotovo kad su nam na teren upali "keksaši" koji su svoj DJ performancu doveli do savršenstva i gotovo ih nitko ne kuži i ne čuje (osim nas sviraća) da puštaju i pjevaju uz matrice. Kužiš ih uglavnom po tome da su obično u bendu 2 kljavera sa dva brza sequencerska syntha, a nađe se tu i po koji LAP-TOP. S obzirom da se treba opstat na tržištu počeo sam raditi u trojci, skoro sve osim jakih i velikih svadbi. Tada otiđemo kao četvorka ili petorka, ovisi dal mladenci toleriraju ritam s aranžera. Ali ako je komplet bend, imam provjerenu četvorku i tada obično sviram harmoniku. Cijene sam spustio drastično tako da gažu (tezgu) sviram po 100-150 kn (25 €) sat (45 minuta svirke, 15 minuta pauze) po glavi i to ispada 100 € večer po glavi efikasne svirke + džaba piće tokom čitave večeri (mada nam i to sad spuštaju na 3 pića po glavi). Ovo je obično gaža u diskaću il na terasi elitnijeg restorana. Ako je disko sviramo od 11-03, ako je restoran onda od 21-01 (+/- pola sata). Zabave tipa (vatrogasci, lovci, malonogometni turnir, dan grada i sl. je 150 € po glavi za max 6 sati svirke + klope i pića kolko ti srce želi (obično se tada svi moji frendovi najedu za mojim stolom) :-) Krštenja, prva pričest, krizma ide po 200 € po glavi (dok traje, traje), al nije presing kao na svadbi, nego finjak 10-tak pjesama, pa pauza. Svadbe do 15 km od grada za trojku su po 900 € ili 300 € po glavi. Izvan toga ide na svaki km van grada putni troškovi po pređenom kilometru. Do 50 km - 50 € po glavi gore (150 € plus) Do 100 km - 100 € po glavi gore (300 € +) Do 150 km - 150 € po glavi gore, dalje od toga je cijena fiksna na 1.500 € za trojku + smještaj (450 € plus na osnovicu + smještaj) Pratnja na koncertu (ili gosta večeri) za čitav band je 15-20 % dogovorenog honorara glavnog pjevaća (ako je plaćen). Ako pjeva nekome džabe onda 200 € po glavi. Svirka van zemlje je 1.800 € za trojku + putni troškovi i smještaj (radi ATA karneta). U biti, jako teško se danas mjesečno zaradi više od 1.000 € po glavi.
![]() Promijenjeno od kreso (01.06.2009 u 15:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
@medino
jeste, malo jesam bezobrazno napisao, ima ljudi koji nemaju drugi posao pa će svirat glavno da nešto je, ni nama uvijek ne cvjetaju ruže, al velim meni nije volja ić svirat za ukupnu plaću od 40evra... i mi imamo loše gaže gde se slabo zaradi al jbg šta ćemo...Nekad su ljudi s gaža radili vile na moru i šta sve ne, a sad..hm...Idemo pokrenemo nekakvu muzičku bunu koja će kazat da ne sviramo ispod 100e ![]()
![]() |
#4 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ma kakva buna
![]() Već sad mi 80 % stalnih poslodavaca pizdi i njurga kako im je jeftinije povremeno napravit karaoke party i ako raja hoče sam pjevat će pjevat. Koliko njih samo "cvili" da kad plate nas, osoblje i porez da su u gubitku. A sad i ova zabrana pušenja. Ma nema stari više vajde. Prošla su ona dobra stara vremena. Zadnjih 5 godina mi se nije desilo da sam u ovo vrijeme bio 3 vikenda prazan. Pa uvijek je od petog mjeseca do nove godine bilo sve puno, a sad u krugu 50 Km ako 5 bendova radi. I to ne stalno, nego samo povremeno ako se najavi neko veće društvo. I onda te gazda zove po običaju u subotu oko 3 popodne ako možeš hitno doć do 5 da počneš svirat jer naravno bagra se nažderala i ponapijala, pa sad im treba dvorska luda za dernek. A kad mu kažeš cijenu onda ga hoće infarkt udarit. ![]() A najbolje su svadbe. E, čovjeće ne možeš vjerovat, nema više svadbe od 200-300 gostiju. Ono, tipična animir večera s cca 50-tak gostiju, i naravno oko 2 po ponoći fajrunt. ![]()
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kod nas su svadbe oko 300 gostiju male svadbe.
Takav je običaj. Ove zime su se dvije sale proširile tako da imaju kapacitet do 750 gostiju. Razlog je taj što su ljudima bile male postojeće... Cijena je inače za svadbe oko 1000 eura.Plus-minus... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2008
Mjesto: Nis
Godina: 39
Downloads: 2200
Uploads: 9
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa1xpro
![]() |
![]()
hahahahahahahahhahahahahaha
![]() cast mi je biti na ovom sajtu..... Neki ovde vise zaradjuju od Colica.... ![]() Bolje bi bilo da se tema zove KOLIKO BI VOLELI DA ZARADJUJETE... ![]()
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
![]() |
![]()
makikorg slazem se sa tobom,heheheheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
|
![]()
Maki ovo si rekao sa podsmevanjem,a ne da ti je drago kao sto si pisao,i jos sada bockas,sa osmehom,mislim da bi trebao spustiti malo loptu.Samo opusteno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Uuuu,ala ste zadali temu,ova ce se razvlačiti jedno mjesec dana.Imao sam 21 godinu kad sam išao sa bendom u Kanadu i vratio se kući sa 10-tak iljada K dolara, a bio sam tamo dva mjeseca a svirao dve svadbe i nekoliko *koncerata*,ostalo -život.Vratim se kući i kupim audi jaje,glavna faca u malom gradiću.E to je bilo davno,ali ni tada ni sada nisam birao svirku,jer ja se držim onog starog pravila*bolje vrabac u ruci nego golub na grani*i nešto se nakuka.Slažem se da ne treba ići ispod cijene,i nivoa,ali mora se biti malo fleksibilno,pogotovo u ovo najje...... vrijeme.Osim toga nevalja kabalisati,i još uvijek se može zaraditi solidna lova u odnosu na druga yanimanja,ja i uplacujem redovne obaveze,a dokle ću neznam.Uglavnom velika većina muzičara baca bombe.Vredan radnik ne odbija posao,ako treba i za džabe,jer danas se vrlo tečko dolazi do posla,a mi smo zadnji u *lancu ishrane*.Ja i mam običaj reć da smo mi muzičari kao one zelene žabice što predskazuju kišu,ako ima narod,bice nešto i za nas.Pozdrav svim kolegama, a moj savjet maldjim kolegama ,naravno drugarski,i ja sam ga usvojio od starijeg,**od birača nikad dobra je...!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
|
![]()
TERAPIJA BEND u uzem sastavu kosta 350-400e nas troje,
a ako nas ide 6 kosta 650-700e. Odprilike 100e. Eto. Pozz...
![]() |
|
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|