|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Zdravo momci.Jeli iko spajao Rolanda E-86/96 ili slicne modele sa Korgom Pa80.Ja sam pkusao da spojim te dvije klavijature ali mi ne ide od ruke.Ako iko zna kanale i postavke neka mi objasni bicu zahvalan do neba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
meko .. objasni malo sta hoces sa tim spajanjem da ucinis. da ih spajas je veoma jednostavno ali tu ima vise kombinacija i mogucnosti, zavisi od toga sta ti konkretno zelis da radis sa te kljave
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolege MIDI je vrla stvar ali samo da vam kazem da ja imam (ili sam imao neznam dok ne vidim) knjigu o midi kombinacijama i ostalo i to je knjiga od dvjestotinjak stranica sto znaci da je to nauka ziva i da treba dobro zagrijati stolicu da se to savlada. Nije Midi samo ubodi kabal i rokaj!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
ALEN248-da nije tek tako jednostavno,to ti mogu potvrditi.Danas sam cjeo dan sredjivao i spajao,ma zanmalo da jos dobijem slom zivaca,ali vec su se popkazali rezultati.
Ukratko:sredio sam da mi klavijature jedna sa drugom uzajamno rade i ritmovi i tonovi samo jos neznam kako da sredim da kad na jednoj biram preformansu ili program da mi druga sinhronizuje i postavi voljene datume.Kako sam primetio mnogo zavisi do kanala kod ritmova, kako su poredjani tj.na kome su mjestu postavljeni dobosi,harmonija,accordacija i td i td.Mnogi su ritmovi izmesani tako da se po mome mislenju moraju prvo kanali sredjivati na svakom ritmu.Sad ce mozda neko reci da postoje univerzalne postavke za ritmove ali verujtemi da je mnogo toga izopaceno.Tonove za solazu su jednostavni ali onda se mora sa jednom rukom drzati pratnja na drugoj klavijaturi sto je za mene vrlo nelagodno.Sada sviram na Rolandu i solo i pratnju samo jos kad biram boje za solo to jos moram da radim na korgu koji je ispod i mrzi me da se stalno saginjem dabi birao zeljene boje za solo.Mislim da cu uskoro da to zavrsim pa cu objaviti i vama ovde kako se spajaju Korg pa80 i Roland E serija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja sam odustao povezivanja puko sam
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |