|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovako razmislja jedan prost covek:
Ja sam totalno zbunjen i izgubljen. Jednostavno, ne mogu da razumem sve te silne priče o implikacijama globalne krize na naš svakodnevni život, pogotovu na nivou lokalne ekonomije. Šta više, ja sam iznerviran i totalno šokiran kojekakvim pokušajima naše vlade da se, kao, stimuliše lokalna ekonomija, i da se daju podsticaji, da se, kao, "ubrizga" zdrav novac umesto "fiktivnog" itd...itd... Sve je to, izvinite na izrazu, obično sranje! Da vam objasnim: Živim u malom turističkom mestu u Srbiji. Svi smo u dugovima do guše! Turistička sezona ravna nuli - nikoga nema, niko ne dolazi, niko se i ne najavljuje da će doći. Za Uskrs, iznenada, kod Živadina u panisionu, dodje neki Amerikanac. Traži apartman. Ima slobodnih! Amerikanac ostavi 100$ na recepciji, uze ključ i ode da obidje apartman. Živadin zgrabi lovu i otrča do kasapina da mu vrati dug za nabavljeno meso. Kasapin uze pare i ode da plati dug svom dobavljaču. Ovaj, brže bolje otrča do farme da plati prase seljaku za koje je dugovao još od Božića. Seljak uze pare i otrča do lokalne "dame" koja mu je duže vreme "davala" na kredit i zapretila da će da počne da uračunava i kamatu. "Dama" dotrča u Živadinov pansion da plati dugovanja za iznajmljenu sobu još od prošle godine. Živadin uze pare, a baš u tom trenutku Amerikanac sidje i reče da mu ne odgovara apartman. Živadin mu vrati njegovih 100$, i Amerikanac ode dalje. Svi u našem mestu su zaključili da, iako nije bilo neke velike zarade od tog Amerikanca, bar su uspeli da vrate dugove i da nema razloga za brigu. Sad se ja pitam - zašto naša vlada ne uradi isto? Zašto nas prepadaju tom globalnom krizom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
pa znas kako, ekonomska kriza je nastala zbog trzisnog gospodarstva kapitalizma koji je suprotan planskom gospodarstvu socijalizma. Sto znaci prije se za godinu dana odredi toliko cemo u toj godini proizvesti toga i toga, a sada samo stancaj i stancaj. E sad to je jedno vrijeme islo dobro, prodavalo se i prodavalo, dok jednostavno nije doslo do zasicenja na trzistu. To je meni objasnio jedan covjek, kaze ovako: Ti imas ormar koji trebas napuniti cipelama. Obucar pravi stalno cipele i ti kupujes od njega da bi napunio ormar, e sad obucar vidi ide mu to dobro i stalno proizvodi cipele i ti kad u jednom trenutku ne trebas cipele jer si napunio ormar sta ostane? Ostane trgovcu visak cipela i nema ih kome prodati, zato mora tim cipelama snizavati cijenu. Ali dobra je ta tvoja tvrdnja Caka. Para uvijek ima u jednakim kolicinama na svijetu, medjutim nije uvijek jednako raspodijeljena. Kao sto je slucaj s tim Amerikancem
![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|