Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 30.11.2006, 10:03   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Slažem se s tobom Alix. Uvijek se trudim ostati s kupcem ili prodavačem u dobrim odnosima. Ja gledam na nas svirače tj muzičare kao na jednu veliku obitelj. Prema instrumentu se uvijek treba odnositi s posebnom pažnjom i ljubavlju. Jer nakon godina korištenja i oho-ho vremena provedenih uz instrument postaneš emotivno vezan za glazbalo uz koje si proveo dobar dio svog slobodnog vremena.

Inaće interesantno je kor Rolanda da ispod tipki ima 2 ploće. Prva je krača o odnosi se na prve dvije oktave koje koristimo obično za bas ili tepih. Druga ploča je za oktavu dulja. Na tepih ploči (prve dvje oktave) su gumice nerezane nego su u nizu od C2 - C4, a na drugoj ploči (solo djelu) nisam vidio do sada veče gluposti. Još da svaka oktava ima svoje gumice bilo bi uredu, no on ti ima za preostale 3 oktave po dvije gumice raspona oktava i pol.
Ploča ima diodicu za svaku kontakt tipku, u čošku konektor za spoj trake s procesorom, i "most" nosaće za svaku oktavu, jer sveukupno ploču za kučište drži svega 6 šerafa (hebo ih šerafi koji su qrac škrtarili na šerafima). To je posebno zahebano kod sklapanja, jer ako u stotinku milimetra ne pogodiš utore i knobove na podnožju, iako je ispravna ploča ne provodi signal da odsvira ton. To me je jako razočaralo, jer u tom pogledu su KORG i Yamaha oho-ho otišli naprijed kod popravka sličnog ili istog kvara. I zaštita elektroničkih komponenti je jadna (obična spužva), a prostor za expanzion kartice uopće nema uzemljenje, a nalazi se samo 1 cm od transformatora. Znači kod strujnog udara odlazi i expanzina ploča koja niti jedna ne košta ispod 100 €.

Oprostite mi, no ovo je od moje strane totalna antireklama za Roland. Sad kad sam vidio kako izgleda Rolandov workstation iznutra definitno tvrdim da je užasno ajkavo napravljen. Ako su i novi Rolandovi workstationi tako škrto napravljeni sa slabim elektroničkim zaštitama i plastikama
onda je Roland total promašaj. Primjerice KORG Pa je pun plastike, ali iznutra je tako napravljen da ne stane u njega više ni cigareta.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
problemi, roland, xp50

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije